Leeuw Nestor bijt leeuwin Maya dood in Bellewaerde Park Ieper

De nieuwe leeuw Nestor heeft leeuwin Maya doodgebeten in Bellewaerde Park in Ieper. Het was de bedoeling dat hij voor nakomelingen zou zorgen, maar dat draaide helaas anders uit. 

Meer krantenkoppen in België

Waait er een nieuwe virusgolf door het Tourpeloton?

Van zware valpartijen zijn de renners gespaard gebleven. Toch telde het Tourpeloton gisteravond weer vier renners minder. Hardop wordt het niet gezegd, maar gevreesd wordt weer voor ziekte in het peloton. Om die reden kwam alvast Tim Declercq niet meer aan de start.

Lees meer »

Parket onderzoekt schietincident aan Albert Heijn in Waregem

Het parket van West-Vlaanderen is een onderzoek gestart naar een schietincident in Waregem. Er waren twee voertuigen betrokken bij het incident, maar er zijn geen slachtoffers gemeld. Dat meldt het parket woensdag.
The post Parket onderzoekt schietincident aan Albert Heijn in Waregem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nederlandse omroep PowNed gaat volledig over de schreef: “Laat je borsten zien voor meet-and-greet met Taylor Swift”

De Nederlandse omroep PowNed heeft zichzelf de afgelopen dagen in de problemen gewerkt met een controversiële video over Taylor Swift-fans. In de video, met de titel ‘Gillende meisjes worden sletjes voor Taylor Swift’, toont een fan haar borsten in ruil voor een meet-and-greet met de zangeres. Maar die meet-and-greet bleek niet te bestaan. De omroep werd overspoeld met meer dan

Lees meer »

Goudzee uit Heule wint Groeningeprijs 2024

Wie afgelopen jaar een nieuwe zaak begon en daarbij oog had voor een pakkende en originele Nederlandstalige benaming, kon meedingen naar de Groeningeprijs. Tijdens de Guldensporenviering sleepten Melissa Vandenbroucke (25) en Thibault Soens (26) van Goudzee uit Heule het begeerd kunstwerkje van Arne Vanneste in de wacht.
The post Goudzee uit Heule wint Groeningeprijs 2024 appeared first on KW.be.

Lees meer »

Dertigtal oproepen bij Brandweer Westhoek voor stormschade: “Vooral afgewaaide takken en boompjes, zonder grote schade”

De verschillende posten van Brandweer Westhoek hadden zaterdag soms de handen vol met oproepen voor stormschade. Rond 18 uur werd afgeklokt op 25 oproepen. Maar ook nadien kwamen nog enkele oproepen binnen. “Het ging vooral om afgewaaide takken en boompjes, zonder grote schade”, zegt woordvoerder Kristof Louagie. In Poperinge en Geluwe raakte een weg even versperd.
The post Dertigtal

Lees meer »

Aantal nieuwe installaties bijna gehalveerd: zijn zonnepanelen nog wel een slimme investering? “Prijzen bereiken historisch dieptepunt”

In het eerste kwartaal van dit jaar werden in Vlaanderen bijna de helft minder zonnepanelen geïnstalleerd dan vorig jaar. Hoe komt dat? Zijn zonnepanelen nog interessant, nu de subsidies zijn weggevallen? Hoeveel kost een gemiddelde installatie tegenwoordig? Wat is de terugverdientijd? En hoe zal die de komende jaren evolueren?

Lees meer »

Vrienden café Sint-Joris pakken uit met rommelmarkt en livemuziek

Op zaterdag 20 juli wordt voor het eerst een rommelmarkt georganiseerd in het centrum van Passendale in een organisatie van enkele vrienden van café Sint -Joris. De rommelmarkt gaat door van 5 tot 16.30 uur en is voor iedereen toegankelijk.
The post Vrienden café Sint-Joris pakken uit met rommelmarkt en livemuziek appeared first on KW.be.

Lees meer »