“Al 40 veroordelingen, dit moet stoppen”: drugsverslaafde uit Kortrijk staat opnieuw terecht voor geweld tegen agent

Een 42-jarige man uit Kortrijk riskeert voor de correctionele rechtbank van Kortrijk een nieuwe celstraf van 10 maanden voor geweld tegen een agent. De voorbije jaren verzamelde hij al 40 veroordelingen, vooral voor drugs en geweld. “Er is een streng signaal nodig. Dit moet stoppen”, aldus de openbare aanklager.

Op 29 oktober 2023 kreeg Steven C. het in Kortrijk met een politie-inspecteur aan de stok. De agent had net een gestolen voertuig teruggevonden en vorderde een takeldienst om de wagen weg te takelen. Dat was niet naar de zin van C. Wat volgde was een schermutseling waarbij de radio van de agent werd afgetrokken en zijn pink brak.

Alcohol- en drugsprobleem

“Later zette hij in het ziekenhuis ook nog eens de boel op stelten”, aldus de openbare aanklager. “Laakbaar gedrag voor iemand die al 40 veroordelingen op zijn kerfstok heeft.”

C. betwistte de feiten niet, maar gaf aan dat het niet zijn bedoeling was de agent te verwonden. Hij gaf toe met een alcohol- en drugsprobleem te kampen en vroeg de rechter een straf met begeleidende voorwaarden. Vonnis op 17 april. (LSi)

The post “Al 40 veroordelingen, dit moet stoppen”: drugsverslaafde uit Kortrijk staat opnieuw terecht voor geweld tegen agent is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Oekraïne meldt ruim 20 gewonden bij Russische aanval op Charkiv

In de Oekraïense stad Charkiv zijn meer dan 20 gewonden gevallen, nadat Russische troepen er een flatgebouw beschoten. Dat hebben de provinciegouverneur en de burgemeester bekendgemaakt via Telegram. Bij de gewonden zijn ook 2 tieners en een 8-jarig kind. De Russische defensie meldt intussen dat ze 15 Oekraïense drones hebben neergehaald.

Lees meer »

Politici kosten Vlaamse gemeenten jaarlijks 161 miljoen euro, personeel 6,3 miljard: wat zijn de belangrijkste uitgaven in jouw gemeente?

Lokaal beleid kost de belastingbetaler jaarlijks miljarden. In de laatste rechte lijn naar de gemeenteraadsverkiezingen kijkt Gazet van Antwerpen in de portemonnee van de Antwerpse steden en gemeenten. Waar halen ze hun inkomsten vandaan? Hoeveel gemeentebelasting betaal je concreet? Waar geven ze hun centen aan uit, en hoeveel subsidies krijgen lokale verenigingen? In dit tweede deel kijken we naar de

Lees meer »

Levensloop Westhoek haalt iets meer dan 45.000 euro op

Levensloop Westhoek mocht, onder een stralend herfstzonnetje, op zaterdag 21 september van 10 tot 22 uur 1.113 deelnemers, 24 teams en 46 vechters verwelkomen in het Ieperse Hamiltonpark.
The post Levensloop Westhoek haalt iets meer dan 45.000 euro op appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zo liet Israël duizenden biepers van Hezbollah ontploffen

9 doden en 2.800 gewonden, van wie er zeker 170 in kritieke toestand verkeren. Dat is de voorlopige balans van een nooit geziene aanval op de Libanese militie Hezbollah. Die zag vele duizenden biepers, een apparaat waarmee je iemand een bericht of signaal kan sturen, van leden ontploffen. Zo goed als gelijktijdig en tot in Syrië toe. Iedereen wijst Israël

Lees meer »

Ex-man van moordverdachte Inge Reyntjens: “Ik ben 175.000 euro kwijt door ‘het team’ dat Daisy zou behandelen tegen kanker”

De ex-man van Inge Reyntjens is zwaar opgelicht door Daisy V.M., die deze week samen met Inge Reyntjens voor het Antwerpse assisenhof terechtstaat voor de moord op Heidi Reyntjens. Hij beweert dat hij in totaal zo’n 175.000 euro heeft gegeven aan ‘het team’, dat Daisy zou behandelen tegen kanker. “Ik begrijp het zelf ook niet, achteraf. Ik heb mijn huis

Lees meer »

Dan toch een Vlaamse regering voor 13 oktober? “N-VA, Vooruit en CD&V willen de kiezer bewijzen dat ze krachtig kunnen besturen”

Met een akkoord over de centen hebben N-VA, Vooruit en CD&V een belangrijke basis gelegd voor een nieuwe Vlaamse regering. De ploeg van minister-president in spe Matthias Diependaele komt zo heel dichtbij. “De begroting en het budgettaire kader zijn de belangrijkste werkdocumenten van de regering”, stelt politicoloog Nicolas Bouteca (UGent).

Lees meer »

Vijf doden bij gewapende aanval op burgers in Ecuador

In Ecuador zijn bij een gewapende aanval op burgers in het noorden van de hoofdstad Quito, waar regelmatig drugsbendes actief zijn, vijf doden en een gewonde gevallen. Dat heeft de politie zaterdag bekendgemaakt. De aanval deed zich voor in de nacht van vrijdag op zaterdag in een kapperszaak in de arme buitenwijk Pisuli.

Lees meer »

Amerikaanse leerkracht doet inspiratie op bij St.-Paulusschool

Francesca Stark, leerkracht aan de Driscoll basisschool in Brookline in Massachusetts in de Verenigde Staten, bezocht twee Kortrijkse scholen om inspiratie op te doen rond educatieve toepassingen die kinderen betrekken bij ecologie en biodiversiteit. De eerste school was de Sint-Paulusschool, die al diverse Europese prijzen won met hun project ‘Klimaatspeelplaats’.
The post Amerikaanse leerkracht doet inspiratie op bij St.-Paulusschool

Lees meer »

Snelheidsverlaging op viaduct A10 in Oudenburg om veiligheid te verzekeren

Het Agentschap Wegen en Verkeer voert een snelheidsverlaging in op het viaduct van de A10 in Oudenburg. Vanaf vrijdag 20 september rijden auto’s er maximaal 90 km/u en vrachtwagens maximaal 70 km/u. De snelheidsverlaging is een preventieve maatregel om de veiligheid op het viaduct te verzekeren.
The post Snelheidsverlaging op viaduct A10 in Oudenburg om veiligheid te verzekeren appeared

Lees meer »