Biljartclub Krijt op Tijd bestaat vijftig jaar: “Geen groot feest, maar genieten van gezellig samenzijn onder de leden”

Feest bij biljartclub Krijt op Tijd. De Beverse vereniging blaast dit jaar vijftig kaarsjes uit. Toch blijven de leden er bescheiden bij: “We hebben onze nieuwe kampioen in de bloemetjes gezet en genoten van het gezellig samenzijn onder de leden van de club. Meer moet dat voor ons niet zijn.”

Biljartclub Krijt op Tijd werd in 1974 opgericht in café Het Boldershof in Beveren. “Dat gebeurde door mijn schoonouders, samen met enkele vaste klanten, uit passie voor het biljarten”, vertelt Jan De Bevere (70), secretaris van Krijt op Tijd. “Uiteindelijk zijn we na enkele jaren en enkele omwegen in café ’t Hoekse beland. Dat is nog altijd ons lokaal.”

Bescheiden feest

En in dat lokaal werd zondag een bescheiden feest gevierd, want de Beverse biljartclub mag dit jaar vijftig kaarsjes uitblazen. “Als club schenken we er niet zoveel aandacht aan”, zegt Jan, die al ruim tien jaar secretaris is. “Uiteindelijk zit niemand van de oprichters nog in de club. Samen met de voorzitter ben ik het langst actief, dat moet ongeveer sinds 1976 zijn, denk ik. De andere leden hechten daar dus iets minder belang aan, aangezien ze er niet van in het prille begin bij waren. Daarom was het zondag gewoon een gezellig samenzijn, met wat eten en drinken. Het ideale moment om bij te praten en enkele herinneringen op te halen.”

Het was ook de ideale gelegenheid om de nieuwe kampioen in de bloemetjes te zetten. Die eer was weggelegd voor Norbert Meeuws. Hij haalde het voor Dieter Vanderhaeghe en Geert Debakker. De rode lantaarn staat een jaartje bij Gabriël Planckaert.

Vijftien spelers

Wie zich dit jaar tot kampioen mag kronen, weten we pas begin februari 2025. “Het nieuwe seizoen trappen we de eerste zaterdag van april af. Zo zijn er elke maand twee speeldagen: de eerste en de derde zaterdag. Na elke speeldag maken we een klassement op en op het einde van het seizoen maken we dan de eindbalans op. We kijken alvast uit naar het nieuwe seizoen. Zo ligt het draaiboek al volledig vast en weet iedereen nu al wanneer hij exact moet spelen. In totaal tellen we dit jaar vijftien spelers. Dat betekent dus dat er iedere speeldag één speler bye zal zijn”, besluit secretaris Jan, die zelf ook nog altijd meespeelt.

The post Biljartclub Krijt op Tijd bestaat vijftig jaar: “Geen groot feest, maar genieten van gezellig samenzijn onder de leden” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

ISVAG vraagt wijziging aan voor omgevingsvergunning om afvalverbrandingsoven in Wilrijk open te houden

Afvalintercommunale ISVAG heeft een wijziging aangevraagd voor haar omgevingsvergunning. Het bedrijf kreeg eind 2022 een proefvergunning van 2 jaar maar moet daarvoor voldoen aan verschillende voorwaarden, die enkel haalbaar zijn bij een wijziging van de omgevingsvergunning. "We moeten de impact op de buurt zoveel mogelijk beperken", zegt Kristel Moulaert, algemeen directeur van ISVAG.

Lees meer »

Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Gwendolyn Rutten schorst burgemeester van Moorslede Ward Vergote (Visie)

Ward Vergote, burgemeester van Moorslede, is geschorst voor de resterende duur van de huidige gemeentelijke bestuursperiode, zo besloot Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Gwendolyn Rutten, gebaseerd op een hoorzitting, het tuchtverslag van de gouverneur en een eerder vonnis van de rechtbank van eerste aanleg in december 2023. “Ward Vergote heeft als burgemeester een bewezen tuchtfeit gepleegd door privébelangen te vermengen

Lees meer »

Zware botsing met twee personenwagens in Alveringem

Zondagavond kwam het tot een zware botsing tussen twee personenwagens ter hoogte van de Lampernissesteenweg en de Steendamstraat op het grondgebied van Alveringem.
The post Zware botsing met twee personenwagens in Alveringem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Hooggerechtshof VS geeft Trump deels gelijk: president gedeeltelijk immuun tegen vervolging Capitoolrellen, vonnis voor verkiezingen onwaarschijnlijk

Het Amerikaanse Hooggerechtshof in Washington DC heeft met 6 tegen 3 geoordeeld dat Donald Trump deels presidentiële immuniteit genoot tijdens de bestorming van het Capitool in 2021. Een vonnis over Trumps vermeende beïnvloeding van de verkiezingen in 2020 vóórdat de Amerikanen in november naar de stembus gaan, lijkt daardoor steeds minder waarschijnlijk.

Lees meer »

NVAPlus stelt volledige lijst voor en nieuwe slogan ‘Kies voor meer en beter!’

Middenin een decor van boterbloemen stelde NVAPlus Moorslede zondagnamiddag de volledige lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober voor. Dertien kandidaten wonen in Moorslede, zes in Dadizele en twee in Slypskapelle. Eerder werd al bekendgemaakt dat Gert-Jan Hovaere lijsttrekker wordt en Margaux Vandekerckhove de tweede plaats krijgt.
The post NVAPlus stelt volledige lijst voor en nieuwe slogan ‘Kies voor meer

Lees meer »

Cercle krijgt steun van supportersvereniging 8830 uit Hooglede: “We willen interesse aanwakkeren in onze regio”

In café ‘t Geniep in Gits zijn enkele fans van Cercle Brugge met een supportersvereniging van hun favoriete ploeg gestart: 8830, wat verwijst naar de postcode van Hooglede-Gits. “We willen de interesse in Cercle in onze regio vergroten, én het voetbal op het hoogste niveau, want Roeselare is er niet meer.”
The post Cercle krijgt steun van supportersvereniging 8830

Lees meer »

Zes WO I-soldaten uit Wales krijgen een graf met hun naam op, meer dan een eeuw na hun dood

Afgelopen week vond op verschillende CWGC-begraafplaatsen een plechtigheid plaats voor WO I-soldaten uit Wales die een grafsteen met hun naam op kregen. Na grondig onderzoek werd ontdekt waar ze lagen begraven. De herinwijding van het graf van kapitein Clifford Nichols werd bijgewoond door zijn achternicht en haar kinderen.
The post Zes WO I-soldaten uit Wales krijgen een graf met

Lees meer »

OPINIE Droog blijven maakt van mij nog geen droogstoppel

Wat gaan ze nog allemaal uitvinden? Dry January en Tournée Minérale kende ik al, maar nu is er blijkbaar ook Dry July. Al kom ik wat achter, want Droge Juli bestaat al sinds 2008, toen ze in Australië op het doldwaze idee kwamen om in juli een maand lang geen alcohol te drinken. In juli?!
The post OPINIE Droog

Lees meer »

KIJK. “Mensen vlogen uit hun stoelen”: passagiers getuigen na noodlanding in Brazilië

Afgelopen maandag moest een Boeing 787-9 Dreamliner van Air Europe een noodlanding maken in het Braziliaanse Natal nadat het toestel werd geteisterd door hevige turbulentie. “Mensen waren aan het schreeuwen en aan het rondlopen. Ik zag iemand vastzitten in het bagagevak!”, getuigt een vrouwelijke passagier. Het toestel was onderweg van Madrid naar Montevideo (Uruguay). “Maar van het ene op het

Lees meer »

Waarom eigenlijk niemand wil winnen in Frankrijk

Forse toespraken, gisteravond bij onze zuiderburen. Iedereen lijkt klaar om eraan te beginnen. Op het eerste gezicht toch. In werkelijkheid was dit alles politiek theater. In het geval van de extreemlinkse Jean-Luc Mélenchon en president Emmanuel Macron zelfs een verregaande vorm van cynisme. Dit is de reden waarom.

Lees meer »