KSV Diksmuide (1), Zwevegem Sport (2B) en FC Dadizele (4D) kunnen dit weekend al kampioen spelen

Op de 25ste van 30 speeldagen kunnen al drie ploegen kampioen spelen in de provinciale reeksen van ons mannenvoetbal. Ongezien vroeg, maar bij KSV Diksmuide (eerste provinciale), KVC Zwevegem Sport (tweede provinciale B) en FC Dadizele Sport (vierde provinciale D)staat, de champagne dus al koud… Als het door de drie teams dit weekend lukt, KSV Diksmuide heeft het niet in eigen handen, worden die drie titels allemaal op verplaatsing gevierd. De uitnodiging voor de EOTS-party voor de kampioen ligt al klaar.

KSV Diksmuide: al heel het seizoen op titelkoers

In eerste provinciale werd het al snel duidelijk dat er weinig te doen zou zijn aan KSV Diksmuide A. In de eerste periode pakte het team van coach Dieter Vandendriessche 27 op 30, in de tweede periode 26 op 30 en in derde periode heeft het team na vier matchen nog het maximum. Indrukwekkende cijfers dus ook. Zowel offensief (79 goals) als defensief (11 tegendoelpunten) is KSV Diksmuide de primus van de klas. De enige nederlaag (1-0) leed het team op WS Lauwe in oktober.

Dit weekend trekken ze naar RC Waregem A, geen makkelijke verplaatsing naar de zesde gerangschikte. Maar Diksmuide heeft het lot ook niet volledig in eigen handen. De voorsprong op WS Lauwe bedraagt nu 13 punten, na het weekend zijn er nog 15 te verdienen.

De wedstrijd tussen Boezinge en Lauwe start drie kwartier eerder…

Nummer twee WS Lauwe maakt zelf de verplaatsing naar Sassport Boezinge… de nummer drie. Als WS Lauwe de volle buit pakt, dan wordt het titelfeestje sowieso nog een weekje uitgesteld. Speelt Lauwe gelijk én Diksmuide wint zelf, dan bedraagt de kloof 15 punten (met nog evenveel te verdienen), maar kunnen de Lauwenaars qua aantal gewonnen matchen nooit meer naast Diksmuide komen. De wedstrijd in Boezinge wordt afgetrapt om 18.45 uur, Diksmuide moet zelf maar om 19.30 uur aan de bak. Bij de rust zullen ze al weten hoe de vork aan de steel zit. Maar dat KSV Diksmuide volgend jaar in derde afdeling Voetbal Vlaanderen aan de slag is, daar twijfelt eigenlijk niemand nog aan.

Zwevegem Sport: supporters stomen zich klaar voor feestje met dresscode

Ook KVC Zwevegem Sport kan dit weekend dus feesten. Ook Zwevegem won al beide periodetitels met respectievelijk 28 en 25 op 30. De jongste weken liep het iets stroever met twee gelijke spelen, maar met 8 op 12 doet men het daar dus ook alles behalve slecht. Zwevegem trekt zondag naar Komen-Waasten, tiende in de stand. Zelf winnen volstaat voor de titel én promotie naar eerste provinciale. Hetzelfde resultaat boeken als eerste achtervolger SK Beveren-Leie, dat op bezoek gaat bij SV Ingelmunster, volstaat ook. Zelfs bij een eigen nederlaag én een gelijkspel van Beveren-Leie is Zwevegem kampioen. Dan bedraagt het gat 15 punten, met nog evenveel te verdienen in vijf matchen. Maar Zwevegem telt maar liefst zeven winstmatchen meer. Ook Zwevegem Sport heeft de beste aanval (68) en sterkte verdediging (23) en een doelsaldo van +45.

Zwevegem roept de supporters op om talrijk aanwezig te zijn, de drie best verklede supporters (dresscode rood) vallen zelfs in de prijzen. Zwevegem zelf mag zich net als Diksmuide ook al opmaken voor de huldiging op de EOTS-party van vrijdag 17 mei.

FC Dadizele Sport: titel in eerste jaar van het bestaan

In vierde provinciale D kan FC Dadizele nog de meest impressionante cijfers van allemaal voorleggen. Vorige week won het de topper tegen VK Langemark-Poelkapelle met 5-1. Het tweede gerangschikte Langemark-Poelkapelle draait ook resultaten waarmee je normaal in aanmerking komt voor een titel, maar het staat nu 15 punten achter Dadizele dat 70 op 72 haalde. Enkel WS Lauwe B (derde in de rangschikking) kon Dadizele in Lauwe op een 1-1 gelijkspel houden. Dadizele scoorde 92 doelpunten in 24 matchen, dat benadert de vier goals per match. Het incasseerde ook nog maar zeven goals. De club kan dus in het eerste jaar van het bestaan meteen kampioen spelen. FC Dadizele Sport is de opvolger van VK Dadizele dat na de fusie (lees overname stamnummer) als SK Roeselare-Daisel op Schiervelde ging spelen. Beide clubs gingen sinds dit seizoen opnieuw hun eigen weg, maar FC Dadizele Sport moest met een nieuw stamnummer wel in vierde provinciale starten. De kampioensmatch wordt gespeeld in KV Koksijde-Oostduinkerke. Daarvoor werd alvast een supportersbus ingelegd die al zo goed als vol zit.

The post KSV Diksmuide (1), Zwevegem Sport (2B) en FC Dadizele (4D) kunnen dit weekend al kampioen spelen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

EXCLUSIEF. Vlaams gezin dat aan dood ontsnapte in Italiaanse modderstroom doet voor het eerst verhaal: “Ik zei luidop: dit is het, we gaan sterven”

De beelden van hun terreinwagen die verzwolgen wordt door een kolkende rivier gingen deze week de wereld rond. Maar Ameline (28), haar man Fady (24) en hun baby’tje van drie maanden uit het West-Vlaamse Menen kunnen het nog navertellen vanuit Italië, waar hun vakantie eindigde in de Orco-rivier. Ze vertellen hoe hun leven plots, vanuit het niets, in gevaar kwam:

Lees meer »

Waterplezier op en langs de Leie voor het hele gezin

Op zondag 30 juni vindt Leieleute plaats aan de Lauwebrug in Wevelgem. Je beleeft er een fijne zomerdag met tal van leuke (gezins)activiteiten op en langs de Leie. Vanaf 9.30 uur is het mogelijk om te starten met een kajak-, sup- of pedalotocht richting Menen. Vanaf 11 uur zijn er doorlopend gratis kinderactiviteiten zoals een
The post Waterplezier op

Lees meer »

Freinetschool De Bonte Specht in Roeselare heet voortaan Fiora: “Nieuwe naam en nieuw logo moeten voor wat meer naambekendheid zorgen”

Freinetschool De Bonte Specht langs de Honzebroekstraat in Roeselare heet voortaan freinet Fiora. “Met de nieuwe naam en een nog mooiere en groenere site willen we de school extra in de kijker zetten”, aldus directrice Bieke Casteleyn.
The post Freinetschool De Bonte Specht in Roeselare heet voortaan Fiora: “Nieuwe naam en nieuw logo moeten voor wat meer naambekendheid zorgen”

Lees meer »

Leerlingen VTI Ieper metsen Mariakapel als eindwerk: “Er is veel vraag om zulke kapelletjes in stand te houden”

Een eindwerk voor de eeuwen, dat moesten enkele leerlingen van het Ieperse VTI bouwen. Op school metsten ze een nieuwe Mariakapel die donderdag geplaatst werd naast een horecazaak. “We zullen dit later met onze kinderen en kleinkinderen kunnen bezoeken.”
The post Leerlingen VTI Ieper metsen Mariakapel als eindwerk: “Er is veel vraag om zulke kapelletjes in stand te houden”

Lees meer »

Durex-dieven die in Beernem betrapt werden krijgen drie jaar cel: “Dit zijn duidelijk geen beginnelingen”

Een 29-jarige Oekraïense vrouw en haar 36-jarige Moldavische echtgenoot hebben voor de Brugse rechtbank drie jaar cel gekregen, waarvan twee met uitstel, voor liefst 23 diefstallen bij Colruyt. Daarbij hadden ze het op een heel specifieke buit gemunt.
The post Durex-dieven die in Beernem betrapt werden krijgen drie jaar cel: “Dit zijn duidelijk geen beginnelingen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Sportcomplex Gulden Kamer in Sint-Kruis en krachtbalterreinen in Lissewege krijgen LED-verlichting op het veld

Stad Brugge investeert in de vervanging van de veldverlichting van sportcomplex Gulden Kamer en de krachtbalterreinen in Lissewege. De bestaande verlichting wordt vervangen door energiezuinige LED-verlichting.
The post Sportcomplex Gulden Kamer in Sint-Kruis en krachtbalterreinen in Lissewege krijgen LED-verlichting op het veld appeared first on KW.be.

Lees meer »

Rammstein spartelde bij zonlicht, maar werd net als horror en porno steeds lekkerder bij nacht

Het mocht weer ranzig. Een grote baby stierf in de vlammen van een kinderkoets. Met ‘Pussy’ keerde een klassieker uit ballingschap terug en de fallus werd een kanon, maar sproeide als vanouds. Zanger Till Lindeman torste vorig jaar in Brussel nog een vermoeden van seksueel roofdier. In Oostende kwam Rammstein zonder zorgen. En aanvankelijk ook zonder ‘stürm’ en al helemaal

Lees meer »

“Noord-Korea vuurde ballistische raket af”

Noord-Korea heeft maandag (plaatselijke tijd) een ballistische raket richting het oosten afgevuurd. Dat meldt het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap zondag, op basis van het Zuid-Koreaanse leger. Meer informatie is nog niet bekend.

Lees meer »

Proclamatie loopt uit de hand: opvoeder gewond nadat leerling glas naar hem gooit

Een leerling van een middelbare school in het West-Vlaamse Gistel heeft tijdens de proclamatie van de laatstejaars een glas naar zijn opvoeder gegooid. Die liep daarbij een diepe snee in de nek op en moest naar het ziekenhuis worden gebracht. De politie kwam de gemoederen bedaren en stelde een proces-verbaal op tegen de minderjarige leerling. Maar de directrice van de

Lees meer »

Bert en Hanne zijn nieuw Poorterspaar van Sint-Pietersparochie: “In de finale ebde de stress snel weg”

De Kuurnse Sint-Pietersparochie heeft een nieuw poorterspaar. Nadat vrijdagavond de eerste proef werd afgenomen van de negen kandidaten, volgde op zaterdagavond de finale van de verkiezing, afgewisseld met optredens van The New Sint-Pieters Collection. Uiteindelijk werden Bert Deroo (52) en Hanne Simoens (37) in de late uurtjes uitgeroepen tot het nieuwe poorterspaar van het Sint-Pietersfestival.
The post Bert en

Lees meer »

Dominique Strypsteen is 30ste Koning van de Jachtfeesten

De Koninklijke Sint-Sebastiaansgilde 1833 in Sint-Andries heeft met Dominique Strypsteen (66) haar dertigste Koning van de Jachtfeesten aangesteld. Dominique schoot zijn eerste pijlen al op zijn 15de, en stoomt nu zelf een nieuwe generatie klaar. “Boogschieten blijft een van de leukste hobby’s ter wereld.”
The post Dominique Strypsteen is 30ste Koning van de Jachtfeesten appeared first on KW.be.

Lees meer »