Vetlesen en Club Brugge stomen zich klaar voor Molde: “Groep is kalm en gefocust”

Vanwege ziekte was Hugo Vetlesen er vorige week niet bij in de heenwedstrijd van de achtste finales in de Conference League, die Club Brugge na twee te vermijden tegentreffers met 2-1 verloor op bezoek bij Molde.

Blauw-zwart staat zo met de rug tegen de muur, donderdagavond in de terugwedstrijd in een halfleeg Jan Breydelstadion. Kwalificatie voor de kwartfinales is dan een must, als Club zijn seizoen nog wil redden. Na de magere prestaties van de voorbije weken zijn de West-Vlamingen volledig uit de titelrace geslagen en sneuvelden ze in de halve finales van de Beker. Als ex-speler van Stabaek en Bodo/Glimt kent Vetlesen Molde goed genoeg om te weten wat er beter moet bij Club. “In de heenwedstrijd lieten we de tegenstander te veel ruimte. Daardoor kwamen ze in hun spel. We hebben meer controle nodig. Thuis eisen we sowieso vaker de bal op en spelen we hoger. Het Club-DNA zal dan meer tot uiting komen”, vertelde Vetlesen woensdag tijdens het persmoment.

Niet alleen een Europese kwartfinale staat op het spel, ook de stoel van coach Ronny Deila staat al enkele weken te wankelen, vanwege de wisselvallige prestaties. Mits een plaats bij de laatste acht in de Conference League zou er al heel wat druk van de ketel kunnen gaan. Een goed resultaat komende zondag op het veld van Sint-Truiden, op de slotspeeldag van de reguliere competitie, zorgt er dan weer voor dat Club de play-offs als nummer drie ingaat en van de interlandbreak gebruik kan maken om even op adem te komen.

“In alle competities willen wij uitblinken”, ging Vetlesen verder. “Maar je moet dat stap voor stap bekijken, anders maak je fouten. Nu ligt de focus volledig op Molde. Onze groep is kalm en gefocust om een resultaat neer te zetten. Iedereen beseft hoe belangrijk deze wedstrijd is.”

The post Vetlesen en Club Brugge stomen zich klaar voor Molde: “Groep is kalm en gefocust” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

#iedereenwestvlaming

Wie vertrekt er dit weekend op reis? En zijn jullie valiezen al gemaakt??
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Opschudding tijdens gemeenteraad Kuurne: “Dit is normvervaging en graaipolitiek”

De Kuurnse gemeenteraad van 4 juli verliep erg routineus, maar het venijn zat in de staart. Tijdens de variaronde startte Tom Leece (Nieuw Kuurne) een aanval naar de burgemeester en zijn schepencollege. Hij had namelijk de onkosten van de afgelopen drie jaar ingekeken en was tot enkele opmerkelijke vaststellingen gekomen, aldus Leece zelf. “Wat doen taarten, pralines of sponsoring van

Lees meer »

Poepsjiek restaurant met imposante glazen koepel opent op unieke locatie in Knokke (al heeft het zelf geen toiletten)

Een glazen koepel met een architecturaal staaltje van wereldniveau: het kan wel tellen als unieke locatie voor je restaurant. Christophe Deklerck(64), die mee aan het roer staat van Hotel Memlinc in Knokke, zag daarin dé perfecte locatie voor zijn – op zijn zachtst uitgedrukt – chique nieuwe zaak. Opvallend detail: een van de meest indrukwekkende restaurants van Knokke heeft géén

Lees meer »

Wijndomein Cense de l’Alouette in Nieuwkerke opent de Proeverie: “Voorlopig enkel op zondagvoormiddag”

De Proeverie, daar worden voortaan de wijnen van het wijndomein Cense de l’Alouette in de Naaikorfstaat in Nieuwkerke geschonken en geproefd. In het najaar opent wijnboer Jan Staelens op zijn domein het belevingsmuseum Mine E Win.
The post Wijndomein Cense de l’Alouette in Nieuwkerke opent de Proeverie: “Voorlopig enkel op zondagvoormiddag” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Man aangehouden na burenruzie in Kruisem die fataal afloopt

In Ouwegem, een deelgemeente van Kruisem, is een man aangehouden door de onderzoeksrechter, na een burenruzie die uit de hand liep. De man zou zijn buurman hebben aangereden. Het slachtoffer overleed een paar dagen later aan zijn verwondingen. De 2 hadden al jaren ruzie over de aanbouw van een nieuw huis, waardoor waterschade was ontstaan. Het parket onderzoekt de zaak

Lees meer »

Dwars door Wingene krijgt nieuw parcours: populaire interclubwedstrijd start aan ’t Kerkplein en eindigt in Oude Bruggestraat

Door hinderlijke wegenwerken zag de vzw Wingene For Cycling zich verplicht het parcours van de belangrijke interclubwedstrijd op zaterdag 13 juli te hertekenen. Maar daarom niet getreurd, want de nieuwe versie ligt centraler en aantrekkelijker dan voordien. Zo kunnen nog meer toeschouwers van deze wielerwedstrijd genieten.
The post Dwars door Wingene krijgt nieuw parcours: populaire interclubwedstrijd start aan ’t

Lees meer »

Automobiliste dringt zelf aan op alcoholslot na nieuwe alcoholintoxicatie, maand na veroordeling: “Ik wil me bewijzen”

Amper een maand na een vorige veroordeling kon een 34-jarige automobiliste in Moen bij Zwevegem opnieuw met een glas teveel achter het stuur geklist worden. Alhoewel het niet nodig was, drong ze samen met haar advocaat zelf aan op een alcoholslot.
The post Automobiliste dringt zelf aan op alcoholslot na nieuwe alcoholintoxicatie, maand na veroordeling: “Ik wil me bewijzen”

Lees meer »

Tweelingzussen Denise en Annie trouwden 50 jaar geleden op dezelfde dag: “Verkeerde zus kreeg ring bij huwelijksaanzoek”

Vijftig jaar geleden zijn de tweelingzussen Denise en Annie Van Bommel op dezelfde dag getrouwd, nu vieren ze ook samen hun gouden bruiloft. Op hun 70ste lijken de zussen nog steeds als twee druppels water op elkaar. Of hun mannen zich nooit vergist hebben? “Éen keer heb ik een cruciale fout gemaakt”, geeft één van hen ietwat gegeneerd toe.

Lees meer »