Amazon opent op 80 km van België eerste Europese hub voor rampenbestrijding

In Duitsland heeft het Amerikaanse technologiebedrijf Amazon woensdagmiddag een hub geopend waar materialen opgeslagen liggen die hulp moeten bieden bij rampen. De hub ligt in Rheinberg, in de buurt van Duisburg in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen, op zo’n 80 kilometer van de Belgische grens. Het gaat om de eerste opslagplaats van hulpmiddelen van Amazon in Europa. 

Meer krantenkoppen in België

Doelman Ginger Ydens nam mee doorstart van KFC Lissewege (4D)

Het verhaal is voldoende gekend. KFC Lissewege vervulde een toonaangevende rol in tweede provinciale tot ettelijke kernspelers opteerden om andere oorden op te zoeken. In eerste instantie wilde Johan Dauwens, al meer dan dertig jaar voorzitter, de vereniging opdoeken, maar uiteindelijk ging hij akkoord met de doorstart in vierde provinciale.
The post Doelman Ginger Ydens nam mee doorstart van

Lees meer »

Winnaars van zoektochten vallen in de prijzen

Tijdens het evenement Feest in ‘t Groen in het landschapspark ‘t Hoge Water werden de prijswinnaars van enerzijds de fietszoektocht Arthur Naeyaert en anderzijds de Bijenzoektocht gehuldigd. Staande van links naar rechts de ‘Arthur Naeyaert-laureaten’ Hendrika Vanacker (De Panne), initiatiefnemer Jef Vackier, Nele Anseeuw (Torhout), Annie Huwel (Torhout), Roland Gysels (Kortemark) en Eddy Tanghe (Kortemark)
The post Winnaars van

Lees meer »

Uniek in Kortrijk. Women-only cupsalon: “Zo zuiver mogelijk op elke leeftijd”

Valerie Van Luchene (46) uit Deerlijk startte in maart haar praktijk met cupping therapie aan de Brugsesteenweg. “Bij Cupsalon bied ik transformationele cupping, vuurcupping en HIFU behandelingen aan. Hoe beter je in je vel zit, hoe beter de energie stroomt, en dus hoe zonniger het leven wordt.”
The post Uniek in Kortrijk. Women-only cupsalon: “Zo zuiver mogelijk op elke

Lees meer »

“De wet is de wet”: wordt ex-burgemeester van Moorslede Ward Vergote van de lijst gehaald?

De wegens belangenneming geschorste ex-burgemeester van Moorslede Ward Vergote (VISIE) wordt mogelijk geschrapt van de lijst van zijn partij voor de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober. Zijn veroordeling maakt hem volgens het Lokaal en Provinciaal Kiesdecreet onverkiesbaar. Vergote staat op de lijst als lijstduwer. “De wet moet gevolgd worden”, zegt oppositiepartij N-VA Plus.
The post “De wet is de wet”:

Lees meer »