Drijvende tuinen aan verlaagde Leieboorden beginnen plots te zinken: “Ketting is te kort”

Twee van de vijf drijvende tuinen aan de verlaagde Leieboorden staan momenteel onder water. De hevige regenval van de voorbije maanden en een sterke stroming op de Leie zouden daar niet vreemd aan zijn. Stad Kortrijk bekijkt, samen met de partners, hoe ze de twee tuinen weer volledig boven water kunnen halen.

De vijf drijvende eilandjes werden vier jaar geleden aangelegd om de Leieboorden te vergroenen. Het idee rond de drijvende tuinen ontsproot aan de hersenpan van Michel Desvigne, een gerenommeerde Franse landschapsarchitect. Door de winter dobberden de eilandjes maar wat mistroostig rond. Twee eilandjes kwamen zelfs volledig onder water te staan.

Ketting te kort

“Door het hoge water zijn die eilandjes wat zwaarder geworden en zijn ze gezakt”, vertelde projectcoördinator Bram Segers aan VRTNWS. “Daarnaast is er ook een probleem met de verankering. Om te voorkomen dat de eilandjes wegstromen, zitten ze onder water vast met een ketting. Die is blijkbaar iets te kort, waardoor de constructies naar beneden getrokken worden wanneer het waterpeil zeer hoog is,” besluit hij.

Samen met het Ierse bedrijf dat de tuinen plaatste, wordt nu gekeken naar een toekomstgerichte oplossing. De twee ondergelopen eilandjes zouden snel weer boven water komen en kunnen naar levenslust bloeien tijdens de lentemaanden.

(Jules Fremaut)

The post Drijvende tuinen aan verlaagde Leieboorden beginnen plots te zinken: “Ketting is te kort” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Stefaan en Mie stellen tuin in Aarsele voor het eerst open voor publiek: “Buren en vrienden kunnen nu zien wat er achter die haag ligt”

Op zaterdag 29 en zondag 30 juni vindt een nieuwe editie plaats van Open Tuinen. Die dag kan je in heel Vlaanderen de mooiste tuinen gaan bekijken. Meer dan 140 plekken zetten de poort open. Een van die enthousiastelingen zijn Stefaan Verhulst en Mie Van Ryckeghem uit Aarsele. Zij doen voor het eerst mee en pakken meteen uit met enkele

Lees meer »

Brihang verovert Brussel op tweede dag van Couleur Café, de voorbode van een prachtige West-Vlaamse festivalzomer

Brihang toonde op het festival Couleur Café in Brussel dat hij duidelijk klaar is voor de festivalzomer. Het was het eerste officiële optreden van de zomertournee en direct een knaller van formaat. De West-Vlaamse rapper toont dat hij overal thuis is en ieder publiek machtig kan bespelen. Een veelbelovende voorbode voor dit festivalseizoen.
The post Brihang verovert Brussel op

Lees meer »

Tedesco ook na EK nog bondscoach

Een deel van de publieke opinie mag zich woensdag in Stuttgart tegen bondscoach Domenico Tedesco hebben gekeerd, zonder ongelukken is de Italiaanse Duitser ook na het EK nog op post.

Lees meer »

Vader en zoon James gaan officieel samenspelen: LeBron tekent tweejarig contract bij LA Lakers ter waarde van bijna 100 miljoen euro

De NBA-ster LeBron James (39) heeft een nieuw contract getekend bij de LA Lakers voor twee jaar en een bedrag van 104 miljoen dollar (ongeveer 96,45 miljoen euro). Dat betekent dat hij vanaf oktober samen met zijn zoon Bronny James (19) op het parket zal staan. Ze worden in principe het eerste vader-zoon duo zijn in de geschiedenis van het

Lees meer »

Tiener urenlang mishandeld en vernederd tijdens “horrornacht”: “Hij moest op zijn knieën zitten, waarna ze op hem urineerden”

Nadat hij de instelling ontvlucht was, zocht een 17-jarige jongen zijn toevlucht in het appartement van Bruggeling Dylan D. (18). Daar wachtten het slachtoffer urenlange vernederingen en mishandelingen waarbij zelfs op hem geürineerd werd. Toen D. en zijn kompaan ermee dreigden de jongen aan een steen in de vaart te gooien, brachten de buren redding. “Het was totale horror”, stelde

Lees meer »

Zes donderdagen feest tijdens Congé In ‘t Park in Wevelgem

Gedurende zes donderdagen tijdens juli en augustus is het opnieuw feest in het Park. Vzw Rebel Rebel verzorgt de organisatie en programmatie van Congé in ’t Park, met bekende namen zoals Willy On Tour, ABBA4U en Isolde Lasoen. Met opkomend geweld Arend Delabie, Maria Iskariot en ISE en verder heel wat Wevelgems talent en dj’s die het Park zonder twijfel

Lees meer »