Werken voor nieuwbouw scoutslokaal De Panne starten nog eind maart

Het dossier voor het nieuwe lokaal voor de Sea Scouts van ‘t 15de FOS ’t Kraaienest heeft heel wat voeten in de aarde gehad, maar eindelijk is de kogel door de kerk. De werken werden gegund aan de firma Braet uit Nieuwpoort en er hangt een kostenplaatje aan van bijna 1 miljoen euro.

Het nieuwe lokaal voor de zeescouts komt in de plaats van het oude clubhuis in de Sportlaan. Dat oude gebouw was tot op de draad versleten en was dus dringend aan vervanging toe. Maar het traject van het vergunningsproces werd toch een ‘hindernissenparcours’. Door de bijzondere ligging van het pand binnen het Duinendecreet werd er destijds een GRUP (Gewestelijk Uitvoeringsplan) zonevreemde sport- en jeugdinfrastructuur opgemaakt. Er was onduidelijkheid over de perceelsgrenzen en dat moest eerst uitgeklaard worden met de buren van het Agentschap voor Natuur en Bos. Overleg met de adviesverlenende instanties en een inspraakmoment met Sea Scouts ’t Kraaienest resulteerde uiteindelijk in een voorontwerp dat voldeed aan de bepalingen van het GRUP en de toekenning van de omgevingsvergunning. Het lokale bestuur én de scouts waren dan ook enthousiast over het ontwerp van architect Janis Filieux, dat in december 2023 in de gemeenteraad werd goedgekeurd. Het wordt een sober, maar multifunctioneel gebouw op maat van een dynamische scoutsgroep, voorzien van moderne technieken en opgetrokken uit robuuste materialen. De initiële raming van zo’n 700.000 euro is echter wel opgelopen tot 951.563 euro.

Ruime polyvalente zaal

Schepen Wim Janssens: “Aan oppervlakte wordt er niet ingeboet. Het wordt een sober, rechthoekig gebouw in prefab architectonisch beton, zonder kelder. Er is een ruime polyvalente zaal, waar 100 personen aanwezig kunnen zijn en 60 personen kunnen slapen. Die zaal kan worden opgedeeld in kleinere, afgescheiden ruimtes. De wanden in het sanitaire gedeelte zijn in PVC en er komt een rudimentaire keuken waar de scouts op korte tijd grote hoeveelheden kunnen koken. Er is een berging voorzien en het gebouw is rolstoeltoegankelijk. Aan de dakconstructie worden grote haken bevestigd om te kunnen sjorren en er wordt een grote groene bank geïnstalleerd onder de luifel. De start van de werken is voorzien eind maart 2024.”

Burgemeester Bram Degrieck: “Bij onze zeescouts leren tientallen kinderen al decennia omgaan met elkaar. Ze ravotten in onze duinen, maken kennis met activiteiten op en rond het water. Hun lokalen zijn helemaal doorleefd en we investeren graag in deze nieuwe infrastructuur voor het verenigingsleven. Door de ligging van de lokalen in natuurgebied was het geen makkelijk dossier, maar we zijn trots dat we met deze nieuwe lokalen de werking voor deze jeugdvereniging kunnen bestendigen voor de toekomst!”

Als alles meezit kunnen de (afbraak)werken snel starten. De scoutsgroep is momenteel al druk aan het verhuizen. Zij kunnen tijdelijk hun intrek nemen in de naastliggende lokalen van de vroegere Landscouts De Kwinte.

The post Werken voor nieuwbouw scoutslokaal De Panne starten nog eind maart is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Open Wijngaardfeesten énWijnfeesten in Heuvelland

Op 6 en 7 juli vinden de Open Wijngaardfeesten plaats in Heuvelland. Ontdek een veelheid aan Heuvellandse wijnen en neem een exclusieve kijk achter de schermen op tal van wijndomeinen. Op 15 augustus wordt er weer wijn geproefd in Heuvelland, want dan vinden de Wijnfeesten plaats in het Warandepark in Kemmel. Kuier tussen de verschillende
The post Open Wijngaardfeesten

Lees meer »

Topgastronomie met Seppe Nobels in het Parrot Pavilion op Triënnale Kortrijk

Van 29 juni tot en met 6 oktober vindt de derde editie van de Triënnale Kortrijk plaats. Eén van de activiteiten tijdens After Paradise is een volksetentje van het bijzondere restaurant Instroom Art op 8 september om 13 uur. Met je UiTPAS geniet je van topgastronomie in het Parrot Pavilion van Kunstenaar Nico Dockx in het Begijnhofpark.
The post

Lees meer »

Karl schrijft een brief naar bondscoach Domenico Tedesco: “Krijg je Kevin en Romelu nog mee in je verhaal?”

Karl Vannieuwkerke schrijft deze week een brief naar Domenico Tedesco, de bondscoach van de Rode Duivels die maandag zonder pardon uit het EK werden gekegeld. Domenico mag altijd antwoorden: [email protected].
The post Karl schrijft een brief naar bondscoach Domenico Tedesco: “Krijg je Kevin en Romelu nog mee in je verhaal?” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Orban vraagt Zelenski om na te denken over snel staakt-het-vuren, Oekraïense president wijst op “rechtvaardige vrede”

Viktor Orban heeft tijdens zijn bezoek aan Kiev de Oekraïense president Volodimir Zelenski gevraagd na te denken over een snel staakt-het-vuren dat de vredesbesprekingen zou kunnen versnellen. Dat heeft hij gezegd tijdens een gezamenlijk persmoment. Orban trok dinsdag naar Kiev om het met Zelenski te hebben over vrede tussen Oekraïne en Rusland, maar ook over actuele kwesties in de betrekkingen

Lees meer »