Kunstwerk van 200.000 euro? Wenduinenaars lachen zich een breuk met omstreden Beaufort-kunstwerk

Nu de commotie weer wat gaan liggen is, levert het Beaufort-kunstwerk in Wenduine plots ook heel wat inspiratie: op sociale media verschenen de afgelopen dagen verschillende ludieke foto’s van zelfgemaakte ‘stoelenkunst’. Wij zetten de leukste hieronder even op een rijtje.

Eyecatcher in etalage

‘Ceci n’est pas une chaise: na lang sparen toch een uniek kunstwerk kunnen kopen. Momenteel nog te bewonderen in onze etalage, vooraleer het een vaste plaats krijgt in het Louvre te Parijs.’ Zelf heeft Olivier Lemaire van herenkledingzaak Sharp Man naar eigen zeggen geen uitgesproken mening over het werk. “Al zou ik het nu ook niet overwegen om in de tuin te zetten”, lacht hij. “Je kan er natuurlijk over discussiëren of dit kunst is, maar van mijn kant is het gewoon ludiek bedoeld. ’t Is ook een echte eyecatcher voor mijn zaak: veel mensen blijven staan. En wie weet krijgt Wenduine nu wel voor altijd de naam ‘stoelengemeente’.”

Belgisch speciaalbier ‘Stapel’

Ook de lokale kunstenaar Christophe Olievier leefde zich creatief uit met de stoelen. ‘Al die commotie rond een kunstwerk… Ik zie dit eerder commercieel. Juist nog op zoek naar een brouwer die dit kan waarmaken tegen 1 april’, laat hij op Facebook weten met een fotootje van het nieuwe Belgisch speciaalbier ‘Stapel’. Ook hij is opvallend genoeg niet vies van het werk. “Ik sta eigenlijk wel achter het idee, alleen vind ik de locatie wat ongelukkig uitgekozen. Vandaar dus dat ik het ludiek opnam: mijn speciaalbier zal vanaf 1 april enkel verkrijgbaar zijn in Wenduine”, knipoogt hij.

Kinderstoeltjes

Fotograaf Kevin Wouters uit Vlissegem kon dan weer zijn ei kwijt met het speelgoed van de kinderen: het stapelspelletje Chairs en een rondje Photoshop leverde een al even geslaagde knipoog op. “Eerst gingen we eigenlijk een hoop echte stoelen op elkaar stapelen bij de voordeur, maar dat leek mij nogal een gedoe. En toen dacht ik opeens aan dat speelgoed van de kinderen… Ik ben meteen beginnen prutsen met Photoshop”, aldus Kevin.

The post Kunstwerk van 200.000 euro? Wenduinenaars lachen zich een breuk met omstreden Beaufort-kunstwerk is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Het moet niet mooi zijn. Wel efficiënt”: ex-bondscoach Georges Leekens acht Rode Duivels niet kansloos tegen Frankrijk

Maandag nemen de Rode Duivels het in de achtste finales van het Europees kampioenschap voetbal op tegen Frankrijk. De Belgen plaatsten zich allerminst vlot voor de tweede ronde. Toch blijft gewezen bondscoach Georges Leekens optimistisch. “Als wij ons topniveau halen, zijn we allerminst kansloos.”
The post “Het moet niet mooi zijn. Wel efficiënt”: ex-bondscoach Georges Leekens acht Rode Duivels

Lees meer »

Wevelgem is dit najaar de Troosthoofdstad van Vlaanderen: hoogtepunt wordt het slotmoment en het plaatsen van 10.000 kaarsjes

Vorig jaar Troostgemeente, dit jaar Troosthoofdstad van Vlaanderen, een mooi en logisch gevolg van het troostbeleid waar de gemeente deze legislatuur heeft op ingezet. Als Troosthoofdstad vindt hier niet alleen het slotmoment plaats met tal van artiesten, er komen in aanloop naar 1 november ook een hoop troostproducties zoals het plaatsen van meer dan 10.000 kaarsjes.
The post Wevelgem

Lees meer »

Natacha zwerft al jaren alleen rond in oorlogsgebied

Ik liep Natacha voor het eerst tegen het lijf op 2 oktober 2022, twee dagen na de bevrijding van ­Lyman. Ze woonde vroeger op de Krim, maar was haar papieren kwijtgeraakt in Kiev, waarna ze de grens met het door Rusland bezette gebied niet meer over mocht. Na veel omzwervingen kwam ze in Lyman ­terecht. Toen de oorlog uitbrak, kon

Lees meer »

Groothertog Henri bereidt troonafstand voor: Luxemburg verwelkomt opnieuw Belgische groothertogin

De Luxemburgse groothertog Henri (69) bereidt zijn troonsafstand voor. Hij schuift zijn oudste zoon Guillaume (42) komende herfst naar voren als zijn opvolger, in afwachting van een definitieve machtsoverdracht. Luxemburg krijgt daarmee opnieuw een ‘Belgische’ groothertogin: Stéphanie (40), de tegenpool van haar omstreden schoonmoeder, groothertogin María Teresa. “In het paleis zullen heel wat medewerkers opgelucht ademhalen.”

Lees meer »

Paradise City klokt af op 43.000 bezoekers

De negende editie van het elektrofestival Paradise City heeft 43.000 bezoekers aangetrokken. Dat heeft de organisatie bekendgemaakt. Op zaterdag waren er een aantal stevige regenbuien, maar die zaten de positieve energie waar het festival voor bekendstaat, niet in de weg.

Lees meer »