LIVE OEKRAÏNE. Poetin: “Rusland zal na NAVO-toetreding Finland troepen aan Finse grens stationeren” – Bondgenoot Navalny met hamer aangevallen in Litouwen

De Russische president Poetin zegt dat Rusland “troepen en vernietigingssystemen” zal stationeren aan de Finse grens wanneer het land tot de NAVO is toegetreden. Dat meldt het Russische staatspersagentschap Ria. Poetin zegt in hetzelfde interview dat “Rusland in principe klaar is voor een nucleaire confrontatie”. En de Rus Leonid Volkov, een belangrijke bondgenoot van de overleden oppositieleider Aleksej Navalny, is gisteren in Litouwen aangevallen met een hamer. Volkov heeft de Russen in navolging van Navalny opgeroepen om komende zondag massaal om 12 uur te gaan stemmen om te protesteren tegen Poetin en diens herverkiezing. Volg alle updates over de oorlog in Oekraïne in onze liveblog. 

Meer krantenkoppen in België

Zomercriminaliteit in Westkust: ongevallen namen toe, inspanningen inzake transmigratie en cybercriminaliteit lonen

Net zoals de voorbije jaren maakte politiezone Westkust (De Panne/Koksijde/Nieuwpoort) in september traditioneel het rapport op inzake de zomercriminaliteit. Daaruit blijkt dat het aantal verkeersongevallen hoger lag dan andere jaren, maar dat inspanningen inzake cybercriminaliteit en transmigratie lonen. “Onze aanwezigheid en preventieve aanpak werpt zijn vruchten af”, zegt burgemeester Marc Vanden Bussche.
The post Zomercriminaliteit in Westkust: ongevallen namen

Lees meer »

“Stiekem hoop ik op een kans bij een continentale ploeg”: Jordy Decottignies opgelucht na eerste zege

Jordy Decottignies (22) is afgestudeerd en boekte zijn eerste overwinning van het seizoen. Als bachelor elektromechanica gaat hij op zoek naar een job. Tenzij de laatstejaarsbelofte straks een kans krijgt op continentaal niveau.
The post “Stiekem hoop ik op een kans bij een continentale ploeg”: Jordy Decottignies opgelucht na eerste zege appeared first on KW.be.

Lees meer »

De ene ziet blauw, de andere groen: hoe kan dat?

Is dat ding nu groen of blauw? Daar valt over te discussiëren, zo bewijst een nieuw online testje gebouwd door een neurowetenschapper. Want wát we zien is voor iedereen hetzelfde. Maar hóé onze hersenen het zien, kan serieus verschillen.

Lees meer »

Ook Kroatië kondigt na Italië code rood af voor depressie Boris: “Momenteel al eerste overstromingen in Italië”

Nadat depressie Boris Centraal-Europa de afgelopen dagen overspoelde met regen is nu Zuid-Europa aan de beurt. Vooral Italië zet zich schrap voor heel wat neerslag en kondigt code rood af. Lokaal kan er tot het einde van de week volgens de weermodellen tot 200 mm neerslag vallen en mogelijk lokaal zelfs nog meer. De meeste regen zal vandaag vallen. Ook

Lees meer »

Grote Romeinse muntschat gevonden in Nederlands Limburg

In de Nederlandse provincie Limburg is een enorme Romeinse muntschat gevonden. Het gaat om zo’n 3.600 munten en daarmee is het, voor zover bekend, de grootste vondst ooit gedaan in de provincie, meldt de regionale omroep L1. Waar de munten precies gevonden zijn, wil de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed niet bekendmaken.

Lees meer »