‘Bergen Zomerplezier’ blikvanger tijdens voorstelling nieuw toeristisch seizoen in Heuvelland

Begin deze week werd het nieuwe toeristische seizoen van Heuvelland voorgesteld. Blikvanger wordt ‘Bergen Zomerplezier’ of een grabbelpas aan activiteiten voor toeristen. Toerisme Heuvelland bracht het idee aan, VVV Heuvelland zorgde voor de uitwerking.

“Van 15 juli tot en met 9 augustus kunnen onze vakantiegangers genieten van verschillende activiteiten”, aldus schepen van Toerisme Bart Vanacker (Gemeentebelangen). Maar liefst vijftien toeristische actoren werkten een activiteit aan. Het aanbod van alle actoren wordt dagelijks aan de toeristen bezorgd. “Vergelijk het met een buitenlands resort waar de gasten kunnen kiezen uit tal van georganiseerde activiteiten en uitstappen. Dat doen we dus deze zomer ook vanuit Heuvelland. Vakantiegangers schrijven zich in en worden tijdens de activiteit begeleid door een gids of door de uitbater van het logies.”

Bart Denys, voorzitter van VVV Heuvelland, sprong alvast op de kar. “Als kok geef ik de gasten graag een workshop koken met lokale producten.” Zijn kookkunsten toont Bart ook op het Vlaams Feest van 11 juli waar VVV Heuvelland de organisatie voor zijn rekening neemt.

24 uur in het OC

Toerisme Heuvelland zet komend jaar verder in op belevingsplekken en opent zo volgende maand de Warandemolensite in Nieuwkerke. Het perceel waar ooit de Warandemolen stond, wordt nu aangekleed met infopanelen en rust- en picknickbanken.

Verder wordt het uitkijken naar het laatste weekend van september. Op vrijdag 27 september wordt het nieuwe OC van Kemmel dan geopend. Naar een naam zijn de Kemmelnaars alvast op zoek. In de voormalige kerk van Kemmel organiseert Toerisme Heuvelland op zaterdag 28 september een opvallende openingsactiviteit. “We schreven alle verenigingen aan van Kemmel en nodigden ze uit om activiteiten te organiseren waar iedereen zich gedurende 24 uur kan amuseren.”

The post ‘Bergen Zomerplezier’ blikvanger tijdens voorstelling nieuw toeristisch seizoen in Heuvelland is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Meeste bosbranden in twintig jaar in Amazonewoud tijdens eerste zes maanden van 2024

Brazilië heeft in de eerste helft van het jaar 13.489 branden geteld in het Amazonewoud. Het gaat om het hoogste cijfer in twintig jaar. Dat blijkt maandag uit gegevens van satellietbeelden. Het aantal branden in de eerste jaarhelft ligt 61 procent hoger dan tijdens dezelfde periode vorig jaar (8.344). Experten wijzen naar onder meer de droogte, die historische proporties aanneemt.

Lees meer »

Keir Starmer officieel nieuwe Britse premier na monsterzege van Labour tijdens verkiezingen

Sir Keir Starmer is officieel de nieuwe Britse premier. Zoals verwacht vond vannacht een politieke aardverschuiving plaats in het Verenigd Koninkrijk. Nadat de rechtse Conservatives van huidig premier Rishi Sunak veertien jaar lang aan de macht waren, won oppositiepartij Labour de Britse verkiezingen. En nog geen klein beetje. Nadat de exitpolls “een verpletterende overwinning” voorspelden, staat de partij van Sir

Lees meer »

Volgens Amerikaans Hooggerechtshof geniet Donald Trump “absolute immuniteit” voor daden binnen zijn functie als president, maar niet voor private handelingen

Het Amerikaanse Hooggerechtshof geeft oud-president Trump deels gelijk in zijn vraag om immuniteit te krijgen voor zijn rol bij de bestorming van het Capitool. Hij zou volgens het Hof immuun zijn voor wat hij als president heeft gedaan, maar niet voor wat hij als privé-persoon heeft gedaan. De aanklagers moeten dus kunnen aantonen dat hij zijn daden buiten zijn functie

Lees meer »

Trajectcontrole Zevekote start midden augustus

De al langer aangekondigde trajectcontrole in het centrum van Zevekote zal midden augustus actief zijn. Deze week werden alvast fietssuggestiestroken aangebracht.
The post Trajectcontrole Zevekote start midden augustus appeared first on KW.be.

Lees meer »

Anderlecht moet eerste competitiematch tegen STVV achter gesloten deuren spelen

Anderlecht zal het tijdens de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen, op 27 juli thuis tegen STVV, zonder de steun van de fans moeten doen. Paars-wit moet die match namelijk achter gesloten deuren afwerken als straf voor het stilgelegde bekerduel tegen Standard van vorig seizoen. Anderlecht zou bij het BAS beroep kunnen aantekenen, maar heeft beslist dat niet te doen.

Lees meer »