Werken aan fietspaden langs N8 in Wervik en Ieper ingekort: slecht weer en bijkomende werken doen kostprijs stijgen

In januari startte de heraanleg van de fietspaden langs de Meenseweg en Grote Ieperbaan (N8) in Ieper, Zonnebeke en Wervik. Tijdens de werken zou zo’n 11 kilometer aan fietspad vernieuwd worden, in beide richtingen, maar door het slechte weer en bijkomende werken worden de werken ingekort. Er is onvoldoende budget om de hele geplande zone volledig te vernieuwen.

De werken startten op 10 januari op de Meenseweg, ter hoogte van de rotonde met de Zuiderring (N37). De aannemer startte met het vernieuwen van het fietspad aan de noordelijke zijde van de weg: het betonnen fietspad werd er opgebroken en vervangen door een fietspad in asfalt van 2 meter breed.

De afgelopen maanden speelde het weer de werken sterk parten: zo moest de aannemer door de vele regen bijkomende maatregelen nemen om de fietspaden te kunnen aanleggen. Die maatregelen kosten geld. Daarnaast moeten er ook bijkomende werken worden uitgevoerd, zoals het opbreken van onnodige verharding en het aanleggen van nieuwe bushaltes. Die extra werken nemen ook een bijkomende hap uit het budget. Daardoor kunnen de fietspaden niet vernieuwd worden, zoals oorspronkelijk gepland, en moeten de werken bijgestuurd worden.

De aannemer vernieuwt enkel nog de fietspaden op de Meenseweg en Menenstraat tot aan de rotonde met de Wervikstraat (N303) in Geluveld, aan beide zijdes van de weg.

De aannemer werkt momenteel in de zone tussen de Zuiderring (N37) in Ieper en de Oude Kortrijkstraat in Zonnebeke. Die werken worden nog afgerond en duren tot eind maart. Wanneer de rest van de werken dan zal plaatsvinden, is nog niet bekend.

De fietspaden tussen de Wervikstraat in Geluveld en de Kapellestraat in Wervik worden niet meer volledig vernieuwd. Enkel de delen van de betonnen fietspaden die er erg aan toe zijn, worden plaatselijk hersteld, met nieuw beton.

The post Werken aan fietspaden langs N8 in Wervik en Ieper ingekort: slecht weer en bijkomende werken doen kostprijs stijgen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Izegem lanceert reeks digitale maatregelen

De stad Izegem neemt een reeks initiatieven om meer inwoners digitaal te ondersteunen. Onder de noemer ‘Spreek jij al digitaal?’ gaat de stad de strijd aan met de digitale kloof en maakt ze inwoners wegwijs in de digitale wereld. Dat wil ze doen met toegankelijke digipunten, een breed aanbod digilessen en specifieke digihulp.
The post Izegem lanceert reeks digitale

Lees meer »

Defensiespecialist na pleidooi van Bart De Wever voor luchtafweer: “Op dit moment heeft België géén verdediging tegen inkomende raketten”

In een interview naar aanleiding van de tachtigste verjaardag van de bevrijding van Antwerpen pleitte burgemeester én formateur Bart De Wever (N-VA) voor investeringen in luchtafweersystemen om onze haven te beschermen tegen vijandelijke raketten. “Ons land blijft onder de lat van wat de NAVO vraagt”, bevestigt defensiespecialist Sven Biscop.

Lees meer »

“Ik heb hem nog nooit zo gezien”: Van den Bergh vecht na verlies tegen de tranen en wordt bijgestaan door manager tijdens interview

Geen succesvolle vrijdag(avond) voor de Belgen op de Flanders Darts Trophy in Antwerpen, het tiende European Tour-event van het jaar. Voor eigen publiek stootte enkel Mike De Decker door. De andere vijf landgenoten – waaronder Dimitri Van den Bergh – haalden de tweede ronde niet. En dat kwam vooral bij die laatste bijzonder hard aan. Hij werd tijdens het interview

Lees meer »

“Tijd nemen om op adem te komen en inspiratie te vinden”: rockband DIRK. mept (voorlopig) op pauzeknop

DIRK. drukt, nee, mept op de pauzeknop. Na tien jaar gitaargeweld, knalshows op de mooiste podia in binnen- en buitenland en drie alom geprezen albums nemen Vlaanderens favoriete indie-rockers een vakantie van onbepaalde duur. Om te herbronnen en aan nieuw materiaal te werken, terwijl frontman Jelle Denturck zijn horizon verbreedt met Dressed Like Boys. Op 19 december draait DIRK. nog

Lees meer »

Hoeveel kost terug naar school écht? Deze gezinnen maken de rekening: “Hoezo, onderwijs is gratis?”

Het rinkelen van de schoolbel luidt niet alleen het nieuwe schooljaar in, maar ook een van de duurste maanden van het jaar voor gezinnen met schoolgaande kinderen. Uit een bevraging bij 4.000 Vlaamse families blijkt dat ze ruim een kwart méér aan hun kinderen uitgeven dan vijf jaar geleden. Twee gezinnen onthullen hoeveel ‘terug naar school’ hen echt kost. “Vóór

Lees meer »

Frans agent riskeert jaar cel voor onmenselijke behandeling Kortrijkse ex-vriendin: “Het was geen urine, maar Ricard!”

Een Franse politieagent riskeert in beroep een jaar cel. Toen uitkwam dat zijn Kortrijkse partner hem al lange tijd bedroog, zouden de stoppen van de 52-jarige Pierre D. zijn doorgeslagen. Hij zou zijn vriendin urenlang hebben opgesloten in het toilet en zelfs op haar hebben geürineerd.
The post Frans agent riskeert jaar cel voor onmenselijke behandeling Kortrijkse ex-vriendin: “Het

Lees meer »