Donald Trump wil bestormers van Capitool vrijlaten: “Eerste wat ik doe als ik president ben”

Als hij in november de verkiezingen wint, zal Donald Trump als een van zijn eerste daden als president alle veroordeelde bestormers van het Capitool opnieuw vrijlaten. Dat heeft Trump maandag verklaard op zijn eigen sociale medium Truth Social.

 

Meer krantenkoppen in België

Prefinanciering Vlaamse subsidie voor tennisloods in Veurne

De bouwwerken voor de nieuwe indoortennishal met padel op het Will Tura-sportpark in Veurne schieten goed op, maar toch blijkt er ineens een onverwachte kink in de kabel te zijn. De toegekende Vlaamse subsidie voor sportinfrastructuur ten bedrage van 533.160 euro zal pas worden uitbetaald na de voorlopige oplevering van de sportinfrastructuur. Daardoor zit de bouwheer even met een liquiditeitsprobleem.<br

Lees meer »

Wie vanuit Londen het Verenigd Koninkrijk in reist staat schok te wachten: grootste deel heeft geen economische waarde

In het Verenigd Koninkrijk staan schoolgebouwen letterlijk op instorten, staan in sommige gemeenten meer voedselbanken dan fabrieken en zijn 5-jarigen kleiner dan in 2010 vanwege ondervoeding, ziet de Brits-Nederlandse columnist van ‘Financial Times’ Simon Kuper. De economische malaise is volgens hem voor de Britten hét hete hangijzer bij de parlementsverkiezingen donderdag, schrijft hij in de Nederlandse krant ‘Algemeen Dagblad’. Hoe

Lees meer »

Vandaag politieke aardverschuiving verwacht in Verenigd Koninkrijk: alles wat je moet weten over Britse verkiezingen

Meer dan 47 miljoen Britten trekken vandaag naar de stembus om een nieuw parlement te kiezen. In het Verenigd Koninkrijk (VK) wordt een politieke aardverschuiving verwacht. De Conservatives waren veertien jaar lang aan de macht, maar volgens de peilingen gaat Labour een grote meerderheid behalen. Wie wordt de volgende Britse premier? Hoe verlopen de verkiezingen? Wanneer kennen we de resultaten?

Lees meer »

Sint-Pieters-Kapelle vormt decor voor vierde zomertentoonstelling van Nick Ervinck: “Met ‘Sculptural’ wil ik de identiteit van K.E.R.K. versterken”

Vanaf dinsdag 2 juli is de voormalige kerk van Sint-Pieters-Kapelle in Middelkerke het decor voor de vierde zomertentoonstelling van Nick Ervinck. De bekende kunstenaar verzamelde voor ‘Sculptural’ twaalf bevriende kunstenaars die samen met hem “de intrigerende wereld van hedendaagse beeldhouwkunst willen belichten”. ‘Sculptural’ loopt nog tot en met zaterdag 31 augustus.
The post Sint-Pieters-Kapelle vormt decor voor vierde zomertentoonstelling

Lees meer »

“Een dag ‘Het eiland’ niet gequoot, is een dag niet geleefd”: fans vieren populaire tv-reeks in coworking op Antwerpse Meir

Trivial time, groene dassen en ‘ne ring op een Düsseldorf’: fans van Het eiland kunnen nog tot eind juli in de voetsporen treden van Guido, Michel, Frankie en Alain en de werksfeer opsnuiven bij Cynaaaal-GOGO. Omdat de reeks 20 jaar bestaat, opende streamingdienst Streamz ‘Coworking Het Eiland’ op de Antwerpse Meir. (En dat is geen) zever, gezever.

Lees meer »