Notoire Brugse oplichtster pluimt vriendjes met nepreisjes en Tomorrowlandtickets: “Haar financiële honger is onstilbaar”

Al sinds 2014 licht Kimberly C. (33) non-stop mensen op, onder andere via tweedehandswebsites. De Bruggelinge werd al drie keer veroordeeld, maar dat haalde niets uit. Nu riskeert ze opnieuw 37 maanden cel omdat ze meerdere vriendjes en hun familie geld aftroggelde met luxereisjes en viptickets voor Tomorrowland. “O wee de mannen die nog haar pad zullen kruisen”.

Volgens het openbaar ministerie knoopte C. de afgelopen drie jaar relaties aan met mannen die ze vervolgens manipuleerde en financieel uitperste. Ook hun familieleden werden bedot. Ze benaderde haar slachtoffers via Tik Tok of tijdens het uitgaan en spiegelde hen luxereisjes naar Bali, viptrips naar Tomorrowland of een bezoek aan een escape room voor. De slachtoffers stortten aanzienlijke geldsommen, maar die stak C. zonder schroom in eigen zak. “Als ze geconfronteerd werd met haar daden, ging ze op zoek naar andere slachtoffers”, aldus procureur Peter Vercauteren.

C. werd voor de Brugse rechtbank gedaagd, maar daar kwam ze dinsdag niet opdagen. Ze moet er zich verantwoorden voor tien oplichtingen, goed voor een totale buit van ongeveer 16.000 euro. Tijdens een verhoor verklaarde de vrouw dat ze in een slechte periode zat. “Maar die duurt blijkbaar al tien jaar”, sneerde Vercauteren. “Zij is een oplichtster pur sang. Drie eerdere veroordelingen hebben helemaal niets uitgehaald. Ik vraag 37 maanden effectieve celstraf.”

Onder elektronisch toezicht

Meerdere slachtoffers kwamen zich dinsdagochtend burgerlijke partij stellen. “Deze notoire draaideurcrimineel moet gestopt worden”, pleitte advocaat Joris Van Maele. “Zij heeft een onstilbare financiële honger. O wee de mannen die nog haar pad moeten kruisen.” Volgens Van Maele pleegde C. zelfs feiten terwijl ze onder elektronisch toezicht stond. “Ik stel een trip voor naar de Legeweg (het adres van de Brugse gevangenis, red.). Dan kan ze daar een escape room organiseren”, sneerde hij.

Naast de oplichtingen moet C. zich ook verantwoorden voor diefstal van een dure elektrische fiets van een zwakbegaafde man die haar onderdak verschafte. De uitspraak volgt op 14 mei. (AFr)

The post Notoire Brugse oplichtster pluimt vriendjes met nepreisjes en Tomorrowlandtickets: “Haar financiële honger is onstilbaar” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

De grasmat is een weide in het Pierre Cornelisstadion: “Dit is absurd”

Hallucinante beelden in het Pierre Cornelisstadion van Eendracht Aalst. Het gras is er – net zoals op jeugdcomplex Zandberg – al lange tijd niet gemaaid. Van een grasmat is geen sprake meer, het lange gras waait mee met de wind. Een rondgang door het stadion levert nog wel meer vreemde beelden op: in de business seats ligt een dode half

Lees meer »

“Supertalent, maar is hij in laatste week ook nog bij de besten?”: Remco Evenepoel in het hooggebergte, ingeschat door concurrenten

Wat kan Remco Evenepoel (24) bergop? Het is de vraag van één miljoen, want ook deze Tour zal in het hooggebergte beslist worden. Kan onze landgenoot wedijveren met de absolute wereldtop? Klimt hij goed genoeg om mee te doen voor de hoofdprijzen? Vandaag deel 3: wat zegt de concurrentie? “Hij heeft zijn plaats bij de beste klimmers van de wereld,

Lees meer »

Tweede editie van Kruiseke Kerremesse wordt driedaagse: “Met Gilberke en Marcellineke”

Na de succesvolle eerste editie van Kruiseke Kerremesse vorig jaar bieden de organisatoren dit keer een driedaags evenement aan. De bestuursploeg is ondertussen uitgebreid. Voor de kinderkoers waren er op de vorige editie meer dan honderd deelnemers en het evenement wordt dit jaar herhaald. Het feestplein bevindt zich naast het voetbalterrein van Sparta Kruiseke.
The post Tweede editie van

Lees meer »

Stinkend rijk luxeleventje in LA, maar veel trauma uit het verleden: ‘Kaulitz & Kaulitz’ onhult hoe het gaat met Tokio Hotel

Ze zijn terug van – in principe – nooit weggeweest, maar hier in Vlaanderen zijn ze lange tijd van de radar verdwenen. Bill en Tom Kaulitz (34), bekend van de emo-rockband Tokio Hotel, pakken uit met een eigen docu op Netflix. In ‘Kaulitz & Kaultiz’ zijn ze heel wat eerlijker dan destijds in de tienerblaadjes: “Ja, Bill valt op mannen,

Lees meer »

Marbella zal wildplassers in zee dan toch niet beboeten

Hoongelach en verbijstering alom toen Marbella eind mei een aantal maatregelen goedkeurde om de mondaine stranden van de Spaanse badplaats proper te houden. Er werden boetes aangekondigd voor wie zijn of haar behoefte zou doen “in de zee of op het strand”. De gemeenteraad ontkent nu dat het die boetes effectief zal toepassen.

Lees meer »

Filou Oostende bereidt zich voor op nieuwe seizoen: “Met creativiteit en continuïteit strijden voor Fantastic 14”

Enkele weken na een nieuwe landstitel – de dertiende op rij, meteen de 25ste op het palmares van BCO – bereidt ‘s lands meest gelauwerde basketclub ooit zich al voor op een nieuw topseizoen in Oostende.
The post Filou Oostende bereidt zich voor op nieuwe seizoen: “Met creativiteit en continuïteit strijden voor Fantastic 14” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Een eisen-lijst van 37 pagina’s en de pralines waar hij gek van is: alles wat u wil weten over Bruce Springsteen in België

Hij is er. Nu nog in hartje Brussel, straks op de wei van Werchter. Bruce Springsteen was even slapjes door een maagzweer en stemproblemen, maar dat zal hem niet weerhouden van een weergaloos concert én een bezoek aan zijn favoriete Belgische winkel. Wat staat er op zijn setlist? Wat op zijn bankrekening? En wat op zijn 37 bladzijdes tellende rider?

Lees meer »

“Ik ben nogal chaotisch, dus ik moet me goed voorbereiden”: zo brengen onze BV’s hun vakantie door (deel 2)

Vakantie, dat staat voor veel mensen gelijk aan zon, zee en strand. Maar wat zijn de vakantieplannen van onze BV’s? Hoe proberen ze te ontspannen na een druk jaar? Onder meer Dimitri Vegas, Tanja Dexters en Zita Wauters verklappen hun ultieme vakantietips. “Verschillende plekken van de wereld zien en er niet zelf voor betalen … Dat is het voordeel aan

Lees meer »

Luk (70) miste amper een festival, nam er duizenden foto’s en is nu zelf te zien in Dranouter: “Onze manier om merci te zeggen”

Oervrijwilliger Luk Dombrecht (70) neemt sinds jaar en dag foto’s in Dranouter, een van ’s lands oudste festivals. Voor de viering van het gouden jubileum stelt Dranouter een fractie van zijn duizenden foto’s tentoon in het dorp. Ook Luk is er te zien. “Maar die beelden waren moeilijk te vinden, want zelf staat hij niet graag op foto.”
The

Lees meer »

Oproep | gebruikt u benzodiazepines?

Benzodiazepines worden vaak voorgeschreven omdat ze kalmerend werken, de slaap bevorderen of angsten remmen. Veel Belgen maken er gebruik van. Er wordt evenwel gewaarschuwd voor het verslavende karakter van deze middelen en voor mogelijke bijwerkingen. De overheid probeert het gebruik terug te dringen.

Lees meer »