Het licht in Barça’s duisternis: Lamine Yamal, het 16-jarige wonderkind waar PSG 200 miljoen euro (!) voor wil betalen

Voor Barça gaat het vanavond tegen Napoli om veel méér dan een kwartfinale van de Champions League. Het gaat om de toekomst van de club, die zich dezer dagen vastklampt aan een 16-jarig wonderkind – uitzonderlijk goed, beter dan Vinícius, wordt gezegd. Lamine Yamal. 200 miljoen euro waard. “We staan met z’n allen voor iets speciaals.” 

Meer krantenkoppen in België

Recordaantal animatoren voor speelpleinwerking Tistof in Wervik en Geluwe: “Sommigen zijn hier al zeven jaar aanwezig”

Maandag 1 juli gaat speelpleinwerking Tistof opnieuw van start in Wervik en Geluwe. Een vaste waarde tijdens de zomervakantie. “We kunnen met trots aankondigen dat we een recordaantal animatoren hebben klaarstaan om kinderen een onvergetelijke zomer te bezorgen”, aldus jeugdconsulent Rein De Jongh. “Het gaat om een zestigtal jongens en meisjes.” Zaterdag was er in de stadszaal Oosthove een vormingsdag.

Lees meer »

Slachtoffer partnergeweld vraagt rechter contactverbod op te heffen: “Ik wil opnieuw een relatie met hem”

Ze kreeg slagen met een kabel, werd bijna gewurgd en een dag lang opgesloten maar toch wil een 42-jarige vrouw opnieuw een relatie met haar 46-jarige (ex-)vriend uit Wevelgem. De man stond voor de rechter in Kortrijk terecht voor de gijzeling en het geweld. “Ik wou haar gewoon beschermen”, klonk het.
The post Slachtoffer partnergeweld vraagt rechter contactverbod op

Lees meer »

KIJK. Belgische toeristen getuigen over bosbranden in Turkije: “Hier was paniek, rook en assen vielen op ons”

Door de bosbranden die delen van Turkije teisteren, zijn verschillende Belgische toeristen gisterenavond uit hun hotel geëvacueerd. Dat lieten enkele Belgen aan onze redactie weten via ‘4040′. In het getroffen gebied zitten volgens Buitenlandse Zaken 150 landgenoten. Voorlopig verandert het reisadvies voor Turkije niet. “Vanmorgen is gebleken dat het vuur tot tegen de straat is gekomen, een kleine 150 meter

Lees meer »

Proeven van Filipijnse spijzen en dranken op de Kopjesdagen in Eernegem

Op de Kopjesdagen zal je morgen (zondag) kunnen proeven van typisch Filipijnse spijzen en dranken. Een deel van de Westkerkestraat, van huisnummers 4 tot 22, zal ingenomen worden door de Philippine Streetfood Market, een initiatief van Mario Wolleghem, ten voordele van Helping Hands for the Philippines.
The post Proeven van Filipijnse spijzen en dranken op de Kopjesdagen in Eernegem

Lees meer »

“Geloofwaardige aanwijzingen” voor aanslag op Amerikaanse militaire bases in Europa en die zou deze week al kunnen plaatsvinden

Er zijn “geloofwaardige aanwijzingen” dat een terroristische aanslag op til is tegen één of meerdere Amerikaanse militaire bases in Europa. Dat meldt de Amerikaanse nieuwszender ‘Fox News’ op basis van een Amerikaanse defensiefunctionaris. Ook in ons land is er een basis van het Amerikaanse leger: in Chièvres, op enkele kilometers van Pairi Daiza.

Lees meer »

Circusfamilie Ronaldo strijkt neer op theater aan zee: “We doen het voor de liefde en de erkenning”

Levenskunstenaar en circusartiest Danny Ronaldo (54) is dit jaar één van de twee ‘golfbrekers’ bij Theater aan Zee: zijn ideeën bepaalden mee de inhoud van deze editie. Danny speelt ook mee in een voorstelling, opent het kinderpark WonderWaai met een pizzabak en verblijft met zijn familie op het festival in drie woonwagens. Het publiek zal op bezoek kunnen komen bij

Lees meer »

Zij-instromer Corine blikt terug op eerste schooljaar als directeur: “Samenleving moet de kracht voelen van goed onderwijs”

Voor Corine Versteylen (50), die vroeger als marketingdirecteur werkte in de Vlerick Business School, zit het eerste schooljaar als schooldirecteur erop. Op 1 september startte ze de gloednieuwe Jezuïetenschool in het Brusselse Sint-Jans-Molenbeek op. VRT NWS volgde haar een jaar lang in haar nieuwe avontuur. Was haar nieuwe job wat ze ervan verwachtte? En hoe kijkt ze terug op dat

Lees meer »

LIVE PORTUGAL-FRANKRIJK (21u). Mbappé over Ronaldo: “Hij is een legende, maar we hopen morgen te winnen” – Martínez: “Frankrijk is meer dan Mbappé”

Portugal kon zich tegen de Slovenen pas na strafschoppen plaatsen voor de kwartfinale op dit EK voetbal. De Fransen hadden een eigen doelpunt van Jan Vertonghen nodig om door te gaan naar de volgende ronde. Kunnen Mbappé en co doorstoten naar de halve finales of steken de troepen van Martínez daar een stokje voor?

Lees meer »