Bert Leyn, van chirurg naar drummer met de drumschool van Gino Kesteloot

Bert Leyn (48) uit Zwevegem was tot 2020 orthopedisch chirurg. “Na mijn opleiding deed ik 12 jaar heup en kniechirurgie, maar ik sta niet meer achter de geneeskunde zoals ze nu geleverd wordt. Technisch top, maar de menselijkheid is er volledig uit.” Na een carrièreswitch nam Bert drummen op en speelt hij zijn eerste nummers bij de hardrockband van zijn zoon Thomas (17).

Bert Leyn zei enkele jaren geleden het ziekenhuis André Renard in de Luikse stad Herstal vaarwel. De orthopedisch chirurg stond niet langer achter het beleid. “Op een bepaald moment zit je in een systeem. De patiënt wordt een nummer waarvoor je geen tijd meer kan maken om te luisteren. Buiten de operatie hebben zij wel de ziekte beleefd en stress ondervonden. Ik ben gestopt met mijn job omdat ik vind dat puur het operatieve geen manier van geneeskunde doen is.”

Na een tussenfase als tuinier om zijn hoofd leeg te maken, werd Bert projectleider in een tuinaanlegbedrijf in Wevelgem. Sinds drie weken werkt hij bij Pouleyn (Anzegems bedrijf voor poorten, ramen en deuren) op de dienst verkoop en planning.

“Ik waagde me vorig jaar in augustus aan de drumlessen bij Gino en dat was een ganse openbaring. Ik werd er direct hartelijk ontvangen.”

“Mijn zoon Thomas (17), een gepassioneerd gitarist, heeft zijn hardrockband ‘Endelost’ opgericht. Hij vroeg me of ik niet wou drummen. Ik had al gehoord van de drumschool van Gino Kesteloot, maar ik had schrik dat ik niet goed genoeg was om daar te spelen. Ik startte eerst elders met een halfuur per week. Na een zestal maanden kon ik nog steeds geen lied spelen en mijn motivatie ging achteruit. Ik had echter geïnvesteerd in een drumstel en vond het toch wel jammer om te stoppen. Ik waagde me vorig jaar in augustus aan de drumlessen bij Gino en dat was een ganse openbaring. Ik werd er direct hartelijk ontvangen. Gino is gepassioneerd in drummen en lesgeven en ik ben gevoelig aan passie, dat is heel besmettelijk voor mij. Binnen de 14 dagen speelde ik mee met Kortrijk Drumt.”

Bert volgt twee uur per week les bij Drumsessies Gino Kesteloot en speelt intussen al mee met nummers van de Foo Fighters, AC/DC, Queen en Arno. “Ik droom ervan om samen met mijn zoon te spelen. Nu zitten we nog in de beginfase, maar we spelen al enkele eigen creaties.”

The post Bert Leyn, van chirurg naar drummer met de drumschool van Gino Kesteloot is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Neemt Cristiano Ronaldo met negatieve primeur afscheid bij Portugal? “Hij weet dat het er waarschijnlijk voor hem opzit”

Hij troostte Pepe, maar zat zelf in zak en as. Cristiano Ronaldo (39) heeft z’n laatste minuut op een EK gespeeld, misschien wel z’n laatste minuut als international. Dat laatste is nog niet duidelijk. Wel is zeker dat EURO 2024 is uitgedraaid op een teleurstelling voor de Portugese vedette. Het leverde hem ook een (negatieve) primeur op.

Lees meer »

Dit zijn de populairste mannen- en vrouwennamen in jouw gemeente

Olivia en Noah waren ook vorig jaar de populairste voornamen in Vlaanderen. Dat blijkt uit cijfers van Statbel. Bij de meisjes staat Olivia al vijf jaar onafgebroken aan de leiding. Emma staat op twee, Louise op drie. Noah is sinds 2020 de populairste jongensnaam, gevolgd door Arthur en Liam. Bij de familienamen komen Peeters, Janssens en Maes het meest voor.

Lees meer »

Juf Hilde zwaait na 38 jaar af

Hilde Deweer (62) gaat met pensioen na een liefdevolle carrière als kleuterjuf in de peuterklas in de stedelijke basisschool Guido Gezelle in Waregem, waar veel Waregemse kinderen hun eerste schoolpasjes hebben gezet.
The post Juf Hilde zwaait na 38 jaar af appeared first on KW.be.

Lees meer »

Opschudding tijdens gemeenteraad Kuurne: “Dit is normvervaging en graaipolitiek”

De Kuurnse gemeenteraad van 4 juli verliep erg routineus, maar het venijn zat in de staart. Tijdens de variaronde startte Tom Leece (Nieuw Kuurne) een aanval naar de burgemeester en zijn schepencollege. Hij had namelijk de onkosten van de afgelopen drie jaar ingekeken en was tot enkele opmerkelijke vaststellingen gekomen, aldus Leece zelf. “Wat doen taarten, pralines of sponsoring van

Lees meer »

Antwerpen wil fietsdiefstallen tegengaan met nieuwe afgesloten fietsparkings

In Antwerpen zijn de eerste afgesloten fietsparkings geopend. De stad wil daarmee mensen stimuleren om verschillende duurzame vervoersmiddelen te combineren. Zo kan je nu bijvoorbeeld met de fiets tot de tramhalte aan Olympiade rijden, je fiets daar veilig achterlaten in de afgesloten fietsparking en vervolgens met de tram je reis verderzetten. Fietsen zouden er ook minder makkelijk gestolen kunnen worden.

Lees meer »

Jettie Pallettie stopt ‘Qu Sera Mi Vida’ in een feestelijk Nederlandstalig jasje met een knipoog naar ‘Crazy Frog’

Geen feestje zonder Jettie Pallettie, wereldberoemd in Vlaanderen met haar versies van o.a. ‘Ik Zit In Een Cafeetje’, ‘Hey Knul’ en ‘Hopeloos’. Samen met topproducer Waylon van der Heijden stak ze de Gibson Brothers-klassieker ‘Que Sera Mi Vida’ uit 1979 in een feestelijk Nederlandstalig jasje. Met plezier reisde de populaire Jettie Pallettie af naar de Goldfinger-studio’s aan de Spaanse Costa

Lees meer »

Opgepast voor fraude door kaartophalers: parket van Antwerpen verwacht piek tijdens zomervakantie

Bankenfederatie Febelfin en het parket van Antwerpen waarschuwen donderdag voor fraude door zogenaamde kaartophalers. Daarbij doen criminelen zich voor als bankmedewerkers en proberen ze thuis langs te komen om de bankkaart en pincode van slachtoffers in handen te krijgen. Het parket van Antwerpen ziet momenteel al een stijging van het aantal feiten en verwacht een piek tijdens de zomervakantie.

Lees meer »

Kijkje in de wereld van de volwassenen tijdens Roefel

Op zaterdag 29 juni mochten de lagereschoolkinderen voor één dag in de huid van de volwassenen kruipen tijdens de jaarlijkse Roefel. Ondanks het feit dat de opkomst wat minder was, werd het opnieuw een succesvolle editie. Drie ‘journalisten voor één dag’ doen mee hun relaas.
The post Kijkje in de wereld van de volwassenen tijdens Roefel appeared first on

Lees meer »

Voormalig geletruidrager Gilbert Desmet op 93-jarige leeftijd overleden

Gilbert Desmet is vannacht op 93-jarige leeftijd overleden. Desmet, sinds 2021 ereburger van Lichtervelde, was de oudste nog in leven zijnde geletruidrager. In zijn ganse carrière behaalde Smetje 101 overwinningen, zowel in eendagskoersen als in rittenkoersen.
The post Voormalig geletruidrager Gilbert Desmet op 93-jarige leeftijd overleden appeared first on KW.be.

Lees meer »