Drukke muzikale maand in De Leest: Battle tussen ‘The Stones’ en ‘The Beatles’ en een newwavefuif

In de jaren zestig was het niet mogelijk om fan te zijn van beide iconische groepen, je was voor The Rolling Stones of een fan van The Beatles. Een tussenweg bestond niet. Vele decennia later lippen heel wat jonge gasten nu nog hun songs mee, zonder zich iets van die tweestrijd aan te trekken. En gelijk hebben ze, maar nu treden ze – toch hun tributebands – op vrijdag 22 maart samen op in De Leest. Beatles versus Stones dus. Een week later gaat Magik Events, organisator van dienst, de newwavetoer op.

“Je was in de jaren ‘60 fan van de rebelse Rolling Stones uit Londen óf van de ogenschijnlijk keurige Beatles uit Liverpool. Kiezen hoeft echter niet meer, op vrijdag 22 maart ontvangt Magik Events beide bands in Cultuurhuis De Leest. Het wordt ongetwijfeld een muzikale topavond”, zegt Matthias Leman, voorzitter van Magik Events.

The Beatles worden prachtig neergezet door The Heartclub Band met leden uit Izegem, Roeselare en Ardooie. Let It Be, Hey Jude, Lady Madonna, Helter Skelter, I Feel Fine… Met oog voor detail en heel veel liefde voor het origineel, brengt The Heartclub Band een wervelende show met alle hits en parels van The Fab Four. The Rolling Stones worden magistraal vertolkt door ‘(Not) The Rolling Stones’ uit het Verenigd Koninkrijk, één van de beste tributebands van de Stones. Vocaal en instrumentaal imiteren ze hun idolen fenomenaal en als je de leadzanger van deze band ziet optreden, denk je dat het de tweelingbroer van Mick is. Not The Rolling Stones hebben al menig festival en podium in Europa, het Midden-Oosten en UK plat gespeeld.

Deze tributeavond op vrijdag 22 maart 2024 is een zittend evenement. Tickets kosten 20 euro via www.magikevents.be. Er is ook een VIP-formule: Als VIP krijg je toegang tot de beste plaatsen in de zaal (rijen C-D-E). Tijdens de pauze worden de VIP’s verwend met een zeer verzorgd tapasbuffet en staan de mensen van het Cultuurcafé klaar om drankjes naar believen aan te reiken (Cava, wijnen, pils, fruitsap, frisdranken à volonté). Na de voorstelling kunnen de VIP’s nog een uur genieten van deze formule om wat na te kaarten en/of te netwerken. Deze formule kost 50 euro per persoon.

Newwaveparty op vrijdag 29 maart

Daarnaast kondigt de organisatie van de Pekkersfeesten op vrijdag 29 maart een ware ‘newwaveparty’ aan. “Cultuurcafé De Leest wordt omgetoverd tot een newwavetempel ter opwarming van de Pekkersfeesten 2024. We willen de mensen goed laten opwarmen voor onze schitterende affiche van de festivaldag van de Pekkersfeesten 2024 op zaterdag 29 juni, waar we opnieuw menig new wave en postpunk fans uit binnen- en buitenland zullen mogen verwelkomen”, zegt Matthias Leman.

DJ’s van dienst op de new wave party zijn DJ Warhoofd, DJ Swanny (The Black Cave) en DJ Fap Noir (Black Planet). Op die avond wordt een duoticket voor de Pekkersfeestenen een officiële Pekkersfeesten t-shirt verloot.

Tickets kosten amper 5 euro via www.magikevents.be of 7 euro aan de deur.

The post Drukke muzikale maand in De Leest: Battle tussen ‘The Stones’ en ‘The Beatles’ en een newwavefuif is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Sibelco in Dessel gaat water in groeve bufferen voor periodes van droogte

Aan de groeve van zandontginningsbedrijf Sibelco in Dessel is een kantelstuw geïnstalleerd om water te bufferen voor periodes van droogte. Normaal loopt het water van nature over in de Witte Nete, en dat zal ook blijven gebeuren. Maar in natte periodes kan het water nu opgeslagen worden, zodat het bijvoorbeeld door landbouwers gebruikt kan worden bij waterschaarste.

Lees meer »

Soetkin Vergote (42) gehuldigd als Laureaat van de Arbeid in Lo-Reninge: “Met haar inzet en toewijding inspireert ze anderen”

Gehuldigd worden met de titel Laureaat van de Arbeid, is een eer die slechts een beperkt aantal burgers te beurt valt. Om haar bijzondere staat van dienst, haar inzet, haar inspirerende gedrevenheid en de manier waarop ze mensen motiveert, werd Soetkin Vergote gehuldigd.
The post Soetkin Vergote (42) gehuldigd als Laureaat van de Arbeid in Lo-Reninge: “Met haar inzet

Lees meer »

Moeten stad en brandweerzone betalen voor PFAS-vervuiling in Torhout?

In het verleden zat er vaak PFAS in blusschuim zonder dat iemand daar erg in had. Nu PFAS schadelijk blijkt te zijn en destijds bij sommige bluswerkzaamheden in de grond is gedrongen, rijst de vraag wie er voor die vervuiling verantwoordelijk is.
The post Moeten stad en brandweerzone betalen voor PFAS-vervuiling in Torhout? appeared first on KW.be.

Lees meer »

Omgeving jeugdlokalen op domein Tempelhof op Sint-Pieters (Brugge) is heraangelegd

In 2022 werden op het domein Tempelhof nieuwe jeugdlokalen geopend. Ondertussen werd ook de volledige omgeving vernieuwd. “Het domein kreeg een nieuwe toegang, fietsenstalling, overdekte ruimte en een open grasveld voor de vier jeugdbewegingen die er gevestigd zijn”, zegt schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem.
The post Omgeving jeugdlokalen op domein Tempelhof op Sint-Pieters (Brugge) is heraangelegd appeared

Lees meer »

Robot of een echte vrouw? Restaurantgangers kunnen ogen niet geloven wanneer hun eten opgediend wordt

Er wordt hard gewerkt aan technieken om robots er realistischer uit te laten zien, maar in China denken sommige restaurantgangers dat ze al door een hoogtechnologische machine worden bediend. In een restaurant in Chongqing gebruikt eigenaar Li namelijk haar passie voor dansen – en dan voornamelijk streetdance – om zich voort te bewegen als een robot. En daar is ze

Lees meer »

Cercle Brugge heeft met Ibrahim Diakité een nieuwe rechtsachter

Cercle Brugge heeft een akkoord bereikt met de 20-jarige Ibrahim Diakité. Hij ondertekende een contract voor vier seizoenen tot medio 2028. Hugo Siquet verliet als rechtsachter groen-zwart na een uitleenbeurt en keerde terug naar het Duitse Freiburg. Diakité zal zijn plaats innemen.
The post Cercle Brugge heeft met Ibrahim Diakité een nieuwe rechtsachter appeared first on KW.be.

Lees meer »