Mathieu (30) combineert job bij Zoute Grand Prix met eigen dierenspeciaalzaak in Knokke

Hij zette luxehotel La Réserve in Knokke mee terug op de rails, is nu aan de slag als manager van het clubhuis bij de Zoute Grand Prix en tóch vindt Mathieu Maertens (30) nog de tijd om zich op een extra uitdaging te werpen: de uitbating van dierenspeciaalzaak Tom&Co in de Knokse Lippenslaan. “Voor mij voelt dit nostalgisch aan. Behalve dat ik een grote dierenvriend ben, werkte ik hier ook zeven jaar als jobstudent”, zegt Mathieu, die van plan is enkele vernieuwingen door te voeren.

Wat een dierenspeciaalzaak en de Zoute Grand Prix gemeen hebben? Sinds kort is dat Mathieu Maertens (31). “Of ik het voor mezelf niet té druk maak? Laat ons zeggen dat ik de 24/7 mentaliteit van vroeger mee heb genomen in het vervolg van mijn carrière”, glimlacht Mathieu. Met vroeger bedoelt hij zijn periode als COO bij het luxehotel La Réserve. Mathieu zette het hotel weer mee op de kaart en was lange tijd de rechterhand van de vroegere uitbater Eddy Walravens. Maar vorig jaar vond Maertens het tijd voor een nieuwe uitdaging. Enter de Zoute Grand Prix én dierenspeciaalzaak Tom&Co dus.

“Het valt zeker en vast te combineren”, legt Mathieu uit. “Voor de buitenwereld lijkt het misschien een vreemde keuze, maar voor mezelf is het dat allerminst. Ik ben een grote dierenvriend, maar vooral: tussen mijn 14 en 21 jaar heb ik hier als jobstudent gewerkt bij Tom&Co. Enkele jaren geleden kreeg ik de vraag al eens van de vorige uitbaters. Toen was het niet het moment. Nu vielen de puzzelstukjes wél in elkaar. Het voelt een beetje als thuiskomen.”

Zélf dagelijks dierenvoeding en -accessoires verkopen zal Mathieu in principe niet doen. Daarvoor rekent hij op zijn vaste equipe die 7 op 7 ter beschikking staat van de klanten. “Ik sta in voor het management en de strategische beslissingen. Zeg maar de richting die we met de winkel willen uitgaan”, legt de uitbater uit. “En ja, het is zeker de bedoeling om mijn eigen accenten te leggen. Ik zit vol ideeën en kan niet wachten om ze verder uit te rollen.”

B2B

Zo richt Mathieu zich onder andere op B2B. Een simpel voorbeeld? Een samenwerking met hoteliers die klanten met een huisdier willen verwelkomen op een originele manier kan daarvoor op Tom&Co rekenen voor een op maat gemaakt pakket. Ook relatiegeschenken zijn een mogelijkheid. “Honden maken nu eenmaal steeds meer onderdeel uit van het gezin”, motiveert Mathieu. “Weet je, hospitality is altijd een rode draad geweest in mijn professionele leven. Of dat nu in het hotel was, bij de Zoute Grand Prix of hier. Mensen met de glimlach én deskundig helpen: dat is in alles de bedoeling. Ik heb vijf businessconcepten klaarliggen die we stap voor stap verder zullen uitrollen.”

Vrijdagavond bij de officiële openingsavond bleek alvast dat het enthousiasme groot is. Zowel bij de vorige uitbater, Mathieu àls de klanten. (MM)

The post Mathieu (30) combineert job bij Zoute Grand Prix met eigen dierenspeciaalzaak in Knokke is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Sam Kerkhofs geeft fakkel door aan Play-presentator en Studio Brussel-stem Joris Brys als host van ‘MIDMID’

Sam Kerkhofs onthult dat Joris Brys hem zal vervangen als host van de voetbalpodcast ‘MIDMID’. Dat nieuws volgde in de recente aflevering van ‘MIDMID MEISTER’ over het EK. “We hebben een meeting gehad en we gaan het helemaal anders doen”, grapt Joris Brys, bekend als sportjournalist bij VIER en Play Sports, en ook te horen op radiozender Studio Brussel. Begin

Lees meer »

“Noord-Korea vuurde ballistische raket af”

Noord-Korea heeft maandag (plaatselijke tijd) een ballistische raket richting het oosten afgevuurd. Dat meldt het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap zondag, op basis van het Zuid-Koreaanse leger. Meer informatie is nog niet bekend.

Lees meer »

TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Procureur-generaal Oekraïne: “Groep plande staatsgreep in Kiev”

Bij een Oekraïense droneaanval is zondag een 4-jarig meisje in een auto in de zuid-Russische regio Belgorod om het leven gekomen. Dat heeft de regionale gouverneur gezegd. En in de afgelopen week heeft Rusland 800 glijbommen boven Oekraïne gedropt, zo hekelt de Oekraïense president Volodymyr Zelensky. Hij vraagt opnieuw om meer hulp van het Westen bij de luchtafweer. Lees hier

Lees meer »

Tweede sneukelwandelroute voor Atreyu Bral (die tien jaar geleden overleed) een groot succes: “We zijn dankbaar”

Zondag 30 juni werd met start en finish aan De Leest een tweede herdenkingswandeling gehouden voor Atreyu Bral. De opbrengt gaat daarbij opnieuw naar het Kinderkankerfonds. “Ik vermoed dat we het bedrag van vorige keer zullen overtreffen.”
The post Tweede sneukelwandelroute voor Atreyu Bral (die tien jaar geleden overleed) een groot succes: “We zijn dankbaar” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Opendeurdag van seksclub in Hoogstraten lokt duizenden nieuwsgierigen: “Het idee voor dit bezoek kwam van mijn schoonmoeder”

De opendeurdag van seksclub Club Amai in Hoogstraten heeft duizenden nieuwsgierigen gelokt. Er waren rondleidingen voorzien in de verschillende ruimtes, om mensen een beeld te geven van hoe het eraan toe gaat in zo’n club. "Ik wou graag eens zien wat er hier gebeurt, de hygiëne en alles wat erbij komt kijken, en ik ben aangenaam verrast", zegt één van

Lees meer »

Politieke aardverschuiving in het Verenigd Koninkrijk: oppositiepartij Labour verplettert Conservatieven, premier Sunak biedt ontslag aan

Zoals verwacht een politieke aardverschuiving in het Verenigd Koninkrijk: nadat de rechtse Conservatives van huidig premier Rishi Sunak veertien jaar lang aan de macht waren, wint oppositiepartij Labour nu de Britse verkiezingen. En nog geen klein beetje ook. “Een verpletterende overwinning”, voorspelt de exitpoll van de grote Britse media. De Conservative Party wordt zwaar afgestraft: de partij stevent af op

Lees meer »