Activiteiten rond sport en spel in de bib

In maart staat de bibliotheek helemaal in het thema van sport en spel. De bib, die vorige week ook nog in de prijzen viel binnen Midwest, werkte verschillende activiteiten uit.

Maart, dat is jeugdboekenmaand. “Het thema dit jaar is Sport en Spel. Rond dat thema werkten we een aantal acties uit”, aldus bibliothecaris Luc D’haene. Zo kon men afgelopen weekend een leuke foto laten maken in de bib. Kinderen poseerden er voor een groen scherm en de bib zorgde voor een digitale achtergrond met sport als thema. “Zo kon een jonge voetballer bijvoorbeeld aan de middenstip van Wembley geprojecteerd worden. De bib printte onmiddellijk de foto en de kinderen kregen die gratis mee.”

Voorleesuurtje

De bibliotheek organiseert deze maand tot twee keer toe een spelletjesnamiddag voor kinderen van vier tot twaalf jaar oud. Op woensdag 20 maart vindt die tussen 15.30 en 17.30 uur plaats in de bib, een week later is de Boekerij in ‘t Torreke het decor van de spelletjesnamiddag, van 14.30 tot 16.30 uur. Inschrijven is niet nodig, kinderen kunnen doorlopend aansluiten. Vanaf maart start de bibliotheek ook met een maandelijks voorleesuurtje. Eén keer per maand leest een vrijwilliger de mooiste verhaaltjes voor aan kinderen tussen vier en acht jaar. De ene maand vindt die activiteit plaats op zaterdag van 10 tot 11 uur, de andere maand op woensdag van 15 tot 16 uur. Inschrijven is ook hiervoor niet nodig, kinderen kunnen doorlopend aansluiten voor deze gratis activiteit. Een eerste voorleesuurtje vond op zaterdag 2 maart al plaats in de bib.

In de prijzen

De bib van Moorslede viel recent ook nog in de prijzen voor de herinrichting die vorig jaar werd doorgevoerd. “Met onze bibliotheek werden we genomineerd vanuit Midwest voor een Oscar binnen de categorie Beste Bib-project. Op de Cultuursoiree in Cultuurhuis De Keizer in Lichtervelde werden we vorige week gehuldigd als winnaar. Dat zien we als een grote erkenning en teken van waardering voor de herinrichting van onze bib”, aldus schepen van bibliotheek Nessim Ben Driss (Visie). (BF)

The post Activiteiten rond sport en spel in de bib is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Gratis zomeropenluchtbioscoop ophet strand van Zeebrugge

In juli en augustus verandert het strand van Zeebrugge in een gratis openluchtbioscoop. Telkens op donderdag wordt er een verrassend filmaanbod getoond. In de namiddag om 14 uur en 16 uur kan er genoten worden van eerst een kinderfilm en daarna een jeugdfilm. ’s Avonds speelt een avondfilm. Het volledige aanbod is te ontdekken op
The post Gratis zomeropenluchtbioscoop

Lees meer »

Nieuwe hondenloopweide langs de Bevrijdingslaan in Brugge

Langs de Bevrijdingslaan, tussen de Bloedput en de Buffelbrug, is een nieuwe hondenloopweide van ruim 1.800 m² groot gerealiseerd. “Hiermee telt Brugge al negen hondenloopweides”, aldus schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem.
The post Nieuwe hondenloopweide langs de Bevrijdingslaan in Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

OPINIE Droog blijven maakt van mij nog geen droogstoppel

Wat gaan ze nog allemaal uitvinden? Dry January en Tournée Minérale kende ik al, maar nu is er blijkbaar ook Dry July. Al kom ik wat achter, want Droge Juli bestaat al sinds 2008, toen ze in Australië op het doldwaze idee kwamen om in juli een maand lang geen alcohol te drinken. In juli?!
The post OPINIE Droog

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. Nieuwe balans: al 37.834 doden in Gazastrook – VN-Veiligheidsraad eist dat Houthi’s aanvallen op schepen stoppen

Bij een aanval voor de Israëlische ambassade in de Servische hoofdstad Belgrado is zaterdag een politieagent gewond geraakt en de aanvaller doodgeschoten. Volgens de minister van Binnenlandse Zaken Ivica Da?i? viel een aanvaller een beveiligingsagent bij de ambassade aan met een kruisboog. De agent raakte daarbij gewond. Andere agenten openden daarop het vuur op de aanvaller, die het niet overleefde.

Lees meer »

Schoonmaakbedrijf Entrio verhuist naar gloednieuw kantoor in het Spiegelpark: “Hiermee onderstrepen we onze duurzame groeiambitie”

Het schoonmaakbedrijf Entrio heeft zijn intrek genomen in de bedrijfssite Spiegelpark in de De Cassinastraat. Het schoonmaakbedrijf is goed voor een team van meer dan 140 poetsmedewerkers en heeft 30 jaar ervaring in de sector. “Met deze verhuis onderstrepen we onze duurzame groeiambitie”, stelt general manager Veerle De Marez.
The post Schoonmaakbedrijf Entrio verhuist naar gloednieuw kantoor in het

Lees meer »

Bosbranden in buurt van Athene onder controle

De hevige bosbranden die zondag waren uitgebroken in de buurt van de Griekse hoofdstad Athene “zijn onder controle”. Dat heeft Vassilis Vathrakoyannis, woordvoerder van de brandweer maandag meegedeeld. “Er zijn geen fronten meer actief. Het vuur is ingedamd door de brandweer.”

Lees meer »

Anderlecht moet eerste competitiematch tegen STVV achter gesloten deuren spelen

Anderlecht zal het tijdens de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen, op 27 juli thuis tegen STVV, zonder de steun van de fans moeten doen. Paars-wit moet die match namelijk achter gesloten deuren afwerken als straf voor het stilgelegde bekerduel tegen Standard van vorig seizoen. Anderlecht zou bij het BAS beroep kunnen aantekenen, maar heeft beslist dat niet te doen.

Lees meer »

Zomerbar tussen de wijnranken in Westouter: “Genieten staat centraal”

Tijdens de zomermaanden is de belevingsweide Entre Deux Verres opnieuw toegankelijk voor het publiek. “We serveren met veel plezier een glaasje of flesje wijn, sapje of een hapje”, aldus wijnboer Martin Bacquart. “Een bezoek aan de belevingsweide kan ook de perfecte afsluiter zijn van een wandeling op en rond ons wijndomein.”
The post Zomerbar tussen de wijnranken in Westouter:

Lees meer »