Stefaan Pennynck krijgt Prijs Cultuurraad uitgereikt

Uit handen van de vorige laureate Kathelijn Vervarcke mocht de Oostendse auteur, dichter, essayist en publicist Stefaan Pennynck (60) de Prijs Cultuurraad 2023 in ontvangst nemen. In het totaal waren er 14 genomineerden.

De laureaat zelf werd voorgedragen door het August Vermeylenfonds Oostende en door Emile Smissaert. De laureaat is bureaulid van de Cultuurraad en coördinator van de Deelraad Kunst en Erfgoed. Verder is hij actief in verschillende werkgroepen, zoals de inventaris koloniale sporen in Oostende. Hij is lid van de Raad van Bestuur van de Vereniging West-Vlaamse Schrijvers en eindredacteur van hun maandelijkse nieuwsbrief. We zien v.l.n.r. schepen Plasschaert, bureauleden Freddy Decoo en Bob Sinnaeve, Stefaan Pennynck, bureaulid Agnes Huwel, Prijs CRO 2022 Kathelijn Vervarcke en bureaulid Antoon Catteeuw. (ML/foto ML)

The post Stefaan Pennynck krijgt Prijs Cultuurraad uitgereikt is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Fietsen voor het goede doel levert een mooie som op

In juli fietsten enkele enthousiaste vrienden naar Compostela ten voordele van Klimop in Diksmuide en De Regenboog in Koekelare, twee scholen voor bijzonder onderwijs.
The post Fietsen voor het goede doel levert een mooie som op appeared first on KW.be.

Lees meer »

Roeselare blijft ongeslagen in Lotto Volley League

Roeselare heeft woensdag op de derde speeldag in de hoogste nationale volleybalafdeling geen steekje laten vallen. De landskampioen versloeg Gent met 3-0. De setstanden waren 25-12, 25-19 en 25-23.
The post Roeselare blijft ongeslagen in Lotto Volley League appeared first on KW.be.

Lees meer »

Een special van ‘Ik vraag het aan’ en een nieuw nummer van Portland: zo zet bekend Vlaanderen zich in voor De Warmste Week

Ook dit jaar roept VRT iedereen op om samen in actie te komen voor De Warmste Week. Dit keer gaat het ingezamelde geld naar 276 geselecteerde projecten rond het thema ‘Eenzaamheid’. En daarvoor geven bekende gezichten alvast het goede voorbeeld: zo komt Niels Destadsbader met een special van ‘Ik vraag het aan’, en Portland schrijft een speciaal lied voor De

Lees meer »

Man (31) uit Gistel die voorwaarden schond wil niet terug naar cel

Een 31-jarige man uit Gistel hoopt niet opnieuw naar de cel te moeten. Hij kreeg twee jaar cel met uitstel voor de verkrachting van een minderjarige, maar leefde zijn voorwaarden. Zo moest hij onder meer een cursus volgen, maar kwam niet opdagen. “Ik heb die mail niet gekregen.”
The post Man (31) uit Gistel die voorwaarden schond wil niet

Lees meer »

Hezbollah-leider “voorlopig” begraven op onbekende locatie – Eerste Belgen keren vandaag terug uit Libanon

Hassan Nasrallah, de leider van Hezbollah die vorige week vrijdag door een Israëlische aanval gedood werd, is op een onbekende locatie begraven. Dat meldt een anonieme bron dichtbij Hezbollah vrijdag. Nasrallah werd “voorlopig” begraven in afwachting van omstandigheden die een volksbegrafenis zullen toelaten. Momenteel is dat volgens de bron niet mogelijk vanwege dreigementen van Israël om de begrafenis en iedereen

Lees meer »

“Ze vrijen nog één keer”: Stijn Marchand (41) verkropt niet dat Dorien L. weer bij haar man intrekt en schiet hem dood.

“Frank is dood.” Zo stormde Stijn Marchand in 2022 bij zijn ex-minnares binnen. Vandaag begint zijn assisenproces in Gent. De beschuldigde beweert dat het geweer per ongeluk afging op zijn liefdesrivaal. Het proces moet duidelijk maken hoe een amoureuze driehoek – twee mannen, één vrouw – zo dramatisch ontvouwd werd, net toen de vrouw weer voor haar echtgenoot koos.

Lees meer »

Dertig jaar na de officiële opening heeft sportcentrum De Pionier nu ook tien indoor petanquepleinen

Op 30 september 1994 vond de officiële opening van sportcentrum De Pionier in de Gosserieslaan in Wervik plaats. Uitgerekend dertig jaar later werden de nieuwe indoor petanquevelden officieel ingespeeld. “Zoveel jaren later blijft De Pionier, ook dankzij verschillende renovaties en goed onderhoud, nog altijd een prachtige sportaccommodatie”, benadrukt schepen van Sport Geert Bossuyt (Vooruit).
The post Dertig jaar na

Lees meer »