Louise (28) start met kledingzaak Atelier Cosette

Op vrijdag 1 maart opende Louise Wecxsteen (28) in de Kerkstraat haar eigen kledingzaak, Atelier Cosette. “Vroeger stond ik op de kermis, maar na de coronacrisis maakte ik de switch.”

Naast kleding voor kinderen en dames, zwemshorts voor papa’s en zonen van het merk Vendredi waarvan ze in België exclusief verdeler is en pyjama’s voor het hele gezin kan je bij Louise ook terecht voor decoratiemateriaal, kaarsen van het merk Mon Dada, gepersonaliseerde manden en diverse accessoires. Naast haar fysieke winkel hoopt Louise, die mama is van Cosette (3) en Julien (1), binnenkort ook een webshop te openen, zodat klanten 24 op 7 bij haar terecht kunnen.

Schietkraam

“Tot voor de pandemie was ik het vertrouwde gezicht van een schietkraam op de kermis”, vertelt Louise. “Toen corona kwam maakte ik een eerste switch en startte een kleinschalige webshop met de naam La Jolie. Bij La Jolie kon je onder meer terecht voor baby- en kinderkleding van 0 tot 10 jaar, kinderschoenen en -zwemkleding, maar ook voor bedankingsgeschenken, het personaliseren van kleding en het bedrukken van attributen. Toen Boutique Marie-Lou recent de deuren sloot en zo deze handelszaak in Kuurne vrijkwam was mijn interesse meteen geprikkeld en vond ik de tijd rijp om met een nieuw project van start te gaan.”

Tot maat 50

“In Atelier Cosette is kleding te vinden voor zowat alle leeftijden en zorg ik voor een concurrentieel aanbod tot maat 50”, zegt Louise. “Elke maand wordt ook ten minste één keer de collectie aangevuld met nieuwe spullen.”

Ondanks dat Louise, die voor kapster studeerde, pas haar zaak opende, is ze nu al volop bezig met ideetjes voor tijdens de Ezelsfeesten. Haar collectie wordt binnenkort ook aangevuld met oorbellen en handtassen. (BRU)

Atelier Cosette is elke dag open van 10 tot 18 uur, niet op zondag. Info: 0478 68 59 53.

The post Louise (28) start met kledingzaak Atelier Cosette is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Feestweekend voor Chiro Ruiselede

De Chiro van Ruiselede, onder de leiding van Nelleke Wittewrongel en Jasper Maenhout, heeft een drukke agenda voor de boeg. Kern van alle activiteiten wordt het driedaags feestweekend van vrijdag 20 tot zondag 22 september met een quiz, de streekbieravond, de barbecue en speelstad.
The post Feestweekend voor Chiro Ruiselede appeared first on KW.be.

Lees meer »

Djoels opnieuw aan het werk in Hooglede

Kunstenares Djoels werkte sinds donderdag 29 augustus tot 2 september aan een gigantisch portret van Warden Oom op de zijgevel van vrijetijdspunt Trimard. “De naam Trimard verwijst naar een van de meest succesvolle boeken die Warden Oom heeft geschreven. Het boek Trimards vertelt het verhaal van seizoensarbeiders die naar Frankrijk trokken. Residentie Zevekote, gelegen boven
The post Djoels opnieuw

Lees meer »

Stad Izegem huldigt wielrenster Justine Ghekiere na topseizoen: “Een voorbeeld voor meisjes die iets willen bereiken in het leven”

De stad Izegem heeft passend hulde gebracht aan wielrenster Justine Ghekiere. De sympathieke jongedame, die tot voor enkele jaren geleden nog in een fitnesscentrum werkte, heeft er een topseizoen op zitten, met de bolletjestrui in zowel de Giro als de Tour de France als absolute bekroning.
The post Stad Izegem huldigt wielrenster Justine Ghekiere na topseizoen: “Een voorbeeld voor

Lees meer »

Rechtbank Noord-Dakota verwerpt abortusverbod

Een rechter in de Amerikaanse staat North Dakota heeft donderdag een bijna-totaalverbod op abortus verworpen. Hiermee is het binnenkort voor het eerst in meer dan een jaar opnieuw legaal om in North Dakota een abortus te ondergaan.

Lees meer »

Donika (28) en Haris (32) bieden de hele dag door ontbijt, brunch en lunch aan in hun nieuwe horecazaak: “We noemen het ‘Brunch all day’”

Donika Bajraktari en Haris Pepaj openden onlangs een hippe ontbijtzaak in hartje Oostende. Opvallend: je kan er de hele dag door ontbijten, brunchen en lunchen. Hun specialiteit? De uit Amerika overgewaaide Pink Pancakes. “We merken dat mensen in de late namiddag ook nog wel brunchen”, klinkt het.
The post Donika (28) en Haris (32) bieden de hele dag door

Lees meer »

Werkdruk en emotionele belasting leraren gedaald, maar werkstress blijft

De werkdruk en emotionele belasting bij leraren is in 2023 gedaald na de piek van 2019, maar dat heeft zich nog niet vertaald in een daling van werkstress en burn-outklachten. Dat blijkt uit de Werkbaarheidsmonitor van de Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen (SERV), een grootschalige werkbaarheidsmeting die de kwaliteit van jobs in Vlaanderen om de vier jaar in kaart brengt.

Lees meer »

Rita Dewulf uitgeroepen tot ereschepen van Torhout

Tijdens de Torhoutse gemeenteraadszitting van maandagavond werd gewezen CD&V-schepen Rita Dewulf uit de Makeveldmolenstraat uitgeroepen tot ereschepen van de stad.
The post Rita Dewulf uitgeroepen tot ereschepen van Torhout appeared first on KW.be.

Lees meer »