Briljanten bruiloft voor Jacqueline en Roland

Op 31 januari 1959 traden Jacqueline Gryson (87) en Roland Mispelaere (87) in het huwelijk. 65 jaar later werden ze gevierd in de goederenloods, omringd door een vrolijke bende kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen.

Jacqueline en Roland zijn beiden afkomstig van Wevelgem. Roland komt uit een muzikale familie, hij was al van jongs af muzikant en is dat gebleven. “Als jongeman speelde ik samen met broers Walter, Paul en Frans in een orkestje”, vertelt hij. “Geen idee hoe dat heette, ik weet zelfs niet of het een naam had. We speelden op de ‘stroate kermesse’ in de Nieuwstraat. Daar was ook café ’t Stationske waar achter de bar een mooi meisje de pintjes tapte. Ik kon niet ophouden om haar knipoogjes te geven en zo is het allemaal begonnen.”

Silver Song Quartet

Uit het huwelijk werden vier kinderen geboren (Martine, Nadine, Fabienne en Vincent). Daarop volgden acht kleinkinderen (Ann, Eveline, Aline, Nel, Joran, Emma, Lucas en Ruth) en vijf kleinkinderen (Nolle, Louis, Luna, Renée en Felix).

Terwijl ze haar handen vol had aan het gezin was Jacqueline ook naaister aan huis. Roland werkte als opnemer-technieker bij Belgacom. Beiden hadden daarnaast ook heel veel interesses. Roland speelde jarenlang bij ‘The Silver Song Quartet’, een ensemble dat dansavonden en bruiloften verzorgde. “Ik hield erg van boetseren, dat leerde ik in de academie”, vertelt Jacqueline. Haar beeldjes zijn een onderdeel van de woonkamer. “En ik heb groene vingers, mijn bloemen zaai ik zelf en geef ze een plaatsje waar ik ze kan zien.” Hoewel het koppel drukke bezigheden had, trokken de twee toch jaarlijks tweemaal op reis. “Lange tijd met de caravan, meestal naar de Franse Alpen”, zegt Roland. “Terwijl de kinderen skiles volgden gingen wij wandelingen maken. Later zochten we de warmte op en hebben we heel wat Spaanse eilanden bezocht.” Roland en Jacqueline wonen nog steeds in de Weggevoerdenstraat. Zo te zien staat ‘stil zitten’ nog niet in het woordenboek want de eerste voorzichtige zonnestralen waren meteen het sein om het gras voor de deur te maaien. (SLW)

The post Briljanten bruiloft voor Jacqueline en Roland is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

#iedereenwestvlaming

De paus komt naar België, al had die wel gehoopt dat de nazomer nog een weekje langer ging duren. Maar je mag ook geen mirakels verwachten natuurlijk…
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Het gemeenterapport van Zedelgem: Alle deelgemeenten hebben nu eigen dienstencentrum

Op zondag 13 oktober mag je weer kiezen wie de komende zes jaar je gemeente zal leiden. Maar hoe heeft het huidige gemeentebestuur het gedaan? Welke projecten werden gerealiseerd, welke op de lange baan geschoven? Wat pakte het bestuur goed aan, waar werd geflaterd? Je ontdekt het in dit gemeenterapport.
The post Het gemeenterapport van Zedelgem: Alle deelgemeenten hebben

Lees meer »

Miljoenen Belgen hebben te weinig natuur in hun buurt

Er is een zorgwekkend tekort aan natuur en bomen in de Belgische stads- en dorpskernen. Dat blijkt vandaag uit een analyse van Greenpeace België op basis van een kaart ontwikkeld door DataLab, een collectief van datawetenschappers. Vooral minder gegoede gemeenten scoren ondermaats.

Lees meer »

Kortrijk Spurs: “Namen is een eerste grote test”

House Of Talents Kortrijk Spurs is op het hoogste damesbasketbalniveau met een knaller aan het seizoen begonnen door Basketball Brunehaut met 88-46-cijfers huiswaarts te sturen. Dit weekend gaat de ploeg van nieuwkomer Emma Vindevogel op bezoek bij Basket Namur Capitale.
The post Kortrijk Spurs: “Namen is een eerste grote test” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vlamingen Catherine (60) en Anke (29) over hun leven tussen de bommen in Libanon: “We horen de gevechtsvliegtuigen voortdurend overvliegen”

Verschillende landen roepen op tot een onmiddellijk staakt-het-vuren in het grensgebied tussen Israël en Libanon, terwijl het Israëlische leger een grondoffensief in Libanon lijkt voor te bereiden. Twee Vlamingen in Libanon vertellen over hun dagelijkse leven en waarom ze niet vluchten: “Ook toen Israël hier vlakbij bruggen bombardeerde, zijn we gebleven.”

Lees meer »

Bestuurder trekt spoor van vernieling: voertuig crasht met hoge snelheid tegen gevel, lantaarnpaal en verschillende voertuigen

Een bestuurder heeft zondagmorgen vroeg met zijn wagen een spoor van vernieling getrokken in Kapelle-op-den-Bos, in Vlaams-Brabant. Hij ramde eerst een lantaarnpaal en de gevel van een woning, waarna hij frontaal op een geparkeerde wagen botste. Meerdere voertuigen raakten beschadigd, en de brandweer moest de bestuurder bevrijden uit zijn zwaar gehavende Volvo.

Lees meer »

Voormalige Philips-site in Brugge is nu Portis: “KMO-terrein met 49 units geschikt voor zowel startende als groeiende bedrijven”

Op de voormalige Philips-site in de Pathoekeweg, waar jarenlang een grote televisiefabriek gehuisvest was, realiseert de Brugse bouwgroep Van Hamme een bedrijventerreinen voor KMO’s met 49 units. De oppervlaktes variëren tussen 164 m² en 1.183 m², waardoor het project zowel voor startende als groeiende bedrijven geschikt is.
The post Voormalige Philips-site in Brugge is nu Portis: “KMO-terrein met 49

Lees meer »

Antwerpenaar Joran (27) moet vluchten uit Libanon tijdens vakantie: “Vrees voor horrorscenario zoals in Gaza”

Antwerpenaar Joran Simoens (27) is er donderdag in geslaagd uit Beiroet weg te geraken. Hij verbleef er sinds eind vorige week voor een vakantietrip naar Jordanië, Syrië en Libanon. “De sfeer is dubbel. Ik merk gelatenheid, Libanon wordt al decennialang gebombardeerd, maar er is ook veel onrust, er wordt gevreesd voor een horrorscenario zoals in Gaza.”

Lees meer »

“Niets maakt mij gelukkiger dan spelen”: Charline Catrysse schittert in ‘Dolly’ van Het Prethuis

Dit najaar pakt Het Prethuis uit met de komedie ‘Dolly’, met onder meer nieuwkomer Charline Catrysse. Afgelopen zomer stond de goedlachse actrice uit Nieuwpoort nog op de planken van de Studio 100-musical ‘14-18’. “Dit stond al lang op mijn bucketlist!”
The post “Niets maakt mij gelukkiger dan spelen”: Charline Catrysse schittert in ‘Dolly’ van Het Prethuis appeared first on

Lees meer »

LIVE WK VROUWEN. Kopecky fietst alert mee in slijtageslag door rotweer, Ghekiere in interessante kopgroep

Vandaag gaat Lotte Kopecky in Zürich op zoek naar haar tweede regenboogtrui. Voor de uittredende kampioene is de wereldtitel reeds een afgevinkt doel op haar palmares en dat zou wel eens in haar voordeel kunnen spelen. “Het zorgt ergens wel voor een verlichting.” Rekent ze af met de Nederlandse brigade? En wie kroont zich in de elitewedstrijd tot wereldkampioen bij

Lees meer »