LIVEBLOG PARIJS-NICE. Alles of niets voor Evenepoel: zet hij alsnog ‘Koers naar de Zon’ naar zijn hand?

Vandaag staat de slotrit in Parijs-Nice op het programma. Schrijft Remco Evenepoel alsnog de ‘Koers naar de Zon’ op zijn naam? De Belgische kampioen staat in het klassement vierde, op 36 seconden van leider Brandon McNulty. “Matteo Jorgenson (tweede in de stand, red.) is voor mij de topfavoriet voor de eindzege. Het wordt zaak om hem te lossen”, aldus Evenepoel. 

Meer krantenkoppen in België

Trots op ‘onze’ minister Melissa: Ouders en burgemeester Alain Top over hun toppolitica

Preus zijn ze, de Harelbekenaars. Melissa Depraetere is de eerste stadsgenote die het tot minister schopt en dat maakt flink wat los. Niet in het minst bij haar ouders en burgemeester Alain Top. “Ik heb haar talent destijds ontdekt”, zegt die laatste.
The post Trots op ‘onze’ minister Melissa: Ouders en burgemeester Alain Top over hun toppolitica appeared first

Lees meer »

Vijf verkozenen vervangen in gemeenteraad van Hooglede de voorbije zes jaar: Afscheid van burgemeester Rita Demaré kwam onverwacht

Op zondag 13 oktober kan je weer kiezen wie jou mag vertegenwoordigen in de gemeenteraad. Maar wie een zitje krijgt, neemt dat niet altijd op… en zeker niet voor de volle zes jaar. Van de 21 kandidaten die in 2018 verkozen raakten in Hooglede, zetelen er vandaag nog 17 in de gemeenteraad.
The post Vijf verkozenen vervangen in gemeenteraad

Lees meer »

46ste stratenloop in Koolskamp

In Koolskamp vond de 46ste stratenloop plaats. Bij de 4,2 km ontvingen de eerste dame en de eerste heer een attentie: Justine Tinck en Cedric Nelis.
The post 46ste stratenloop in Koolskamp appeared first on KW.be.

Lees meer »

Statiewijk klaar voor feestvierdaagse

De Statiewijk viert het komende weekend voor de 114de keer kermis. Wijkburgemeester Luc Hallewaert, voorzitter van het feestcomité Alexander Ockier en zijn medewerkers hebben een gevarieerde vierdaagse uitgewerkt met het praatcafé en het Oktoberfest als uitschieters.
The post Statiewijk klaar voor feestvierdaagse appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vlaams Belang schorst kandidaat in Brussel die openlijk heult met fascisme

Vlaams Belang schorst per direct kandidaat Emanuele Licari, die op de lijst van de partij in de stad Brussel staat. "Hij heeft Vlaams Belang misleid door informatie achter te houden tijdens de lijstvorming", stelt de woordvoerder van de partij. De Italiaan die al jaren in Brussel woont blijkt een lange geschiedenis in extreemrechtse kringen te hebben, zo maakte BRUZZ eerder

Lees meer »

Bijna één op vier verkozenen haalt de eindmeet niet: exclusieve analyse van verloop in onze gemeenteraden

Bijna een kwart van de West-Vlaamse gemeenteraadsleden stopte de voorbije jaren vroegtijdig met politiek. Herwig Reynaert, professor lokale politiek (UGent), pleit voor een betere ondersteuning en betere verloning van de raadsleden. “We dreigen kwaliteitsvolle mensen te verliezen die zouden kunnen doorgroeien tot schepen of burgemeester.”
The post Bijna één op vier verkozenen haalt de eindmeet niet: exclusieve analyse van

Lees meer »

Een special van ‘Ik vraag het aan’ en een nieuw nummer van Portland: zo zet bekend Vlaanderen zich in voor De Warmste Week

Ook dit jaar roept VRT iedereen op om samen in actie te komen voor De Warmste Week. Dit keer gaat het ingezamelde geld naar 276 geselecteerde projecten rond het thema ‘Eenzaamheid’. En daarvoor geven bekende gezichten alvast het goede voorbeeld: zo komt Niels Destadsbader met een special van ‘Ik vraag het aan’, en Portland schrijft een speciaal lied voor De

Lees meer »

Voor bijna de helft van vacatures heb je geen diploma of werkervaring nodig

Nooit waren er zoveel vacatures in Vlaanderen waarvoor je geen werkervaring of diploma nodig hebt. Dat blijkt uit een analyse van hr-bedrijf Acerta, op basis van VDAB-cijfers. Het aantal vacatures zonder werkervaring steeg van 33,7 procent in 2016 naar 48,1 procent in de eerste 8 maanden van 2024. Ook het aantal vacatures zonder diploma-eisen nam toe, van 40,8 procent in

Lees meer »

Zware klap nadat chauffeur de voorrangsregels negeert

Op het kruispunt van de Slijperstraat met de Groenestraat in Oostnieuwkerke kwam het donderdag omstreeks 17 uur tot een zware aanrijding waarbij twee voertuigen betrokken waren. Een van de chauffeurs gaf bij het ongeval geen voorrang.
The post Zware klap nadat chauffeur de voorrangsregels negeert appeared first on KW.be.

Lees meer »

Emma Meesseman wint Europese Supercup met Fenerbahçe

Julie Allemand en Emma Meesseman hebben donderdag de Europese Supercup gewonnen met Fenerbahçe. In Istanboel versloegen ze Besiktas met 63-79. Bij de rust stond Fenerbahçe nog 37-33 in het krijt. In het derde kwart (14-22) werd orde op zaken gesteld en in het slotkwart (12-24) werd de kloof even tot twintig punten uitgediept (59-79).
The post Emma Meesseman wint

Lees meer »