Bruno Lambert strikt ‘Boma’ als politieke peter

Bij Stip+ trekken de 29 kandidaten elk met een meter en peter naar de gemeenteraadsverkiezingen. En Bruno Lambert, die niet zonder ambitie naar de stembusslag uitkijkt, kon daarvoor iemand strikken die iedereen in Vlaanderen kent… Marijn

‘Boma’ Devalck.

Dat Bruno Lambert zijn debuut maakt in de Izegemse politiek, dat is al een tijdje geweten. Maar dat het menens is, mag blijken uit de peter die hij kon strikken voor zijn campagne. “Bij Stip+ krijgt iedereen een peter of meter waarmee er samen campagne wordt gevoerd. Ik kende Marijn Devalck al langer en ben er bevriend mee geraakt. Hij is natuurlijk bekend als Balthasar Boma, maar hij is sinds 2013 ook schepen in Brakel. Hij heeft ervaring zat in de politiek en hij onderschrijft ook de stelling dat op lokaal vlak de kleur, rang of stand niet van belang is, maar wel wat je wil realiseren. Democraten moeten zich verenigen om te besturen. Die manier van aanpakken, daar wil ik voor staan. Zonder kleur kleurrijk aan politiek doen. En als dat kan met een bekend gezicht als Marijn Devalck als ruggensteun is dat een extra troef. Het is de bedoeling dat ik hem uitspeel in mijn campagne.”

Halve eeuw Izegemnaar

Bruno Lambert (52), die met broer Bram opgroeide in de Trienhoekstraat waar zijn ouders nog wonen, wil zich ook volledig smijten. “Ik ben al meer dan een halve eeuw Izegemnaar. Ik werd vroeger al gepolst om me politiek te engageren, maar nu heb ik het gevoel dat ik er klaar voor ben. Met onze sterke tandem Kurt Grymonprez-Nadia Staes op kop geloof ik ook dat we voor een ommekeer in Izegem kunnen zorgen. Kurt is ook onze kandidaat-burgemeester. We zijn een stadspartij zonder kleur, we moeten ook geen rekening houden met hogere partijbelangen. Wij zijn er louter voor de Izegemnaars.”

In Brakel is Marijn Devalck onder meer schepen van cultuur en feestelijkheden. “Ik maak er geen geheim van dat ik ook graag schepen zou worden. Iedereen heeft zijn eigen sterke punten, bij mij is dat marketing, communicatie en events. Op dat laatste vlak kan het in Izegem toch beter. Ik woon hier op Becelaers Hof, ik weet waarover ik spreek. En ik ben op een moment in mijn carrière gekomen dat ik daar tijd kan voor maken. Natuurlijk in combinatie met het Bierkasteel, waar ik nu aan de slag ben. De brouwerij blijft mijn topprioriteit, maar ook politiek wil ik dus mijn steentje bijdragen. We zullen met een lijst met heel wat sterke kandidaten naar de kiezer trekken. En straks zullen we ook in het straatbeeld aanwezig zijn, met stickers op onze wagens. Maar we schakelen straks met Stip-tv ook een versnelling hoger. Je hoort dus zeker nog van ons.”

The post Bruno Lambert strikt ‘Boma’ als politieke peter is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Samson & Marie namen nieuwe clip ‘Naar Zee’ op tijdens een zonnig moment op het strand van De Haan: “Ik ben een meisje van de zee!”

Het was op een zonnige maandag dat Samson & Marie hun nieuwe clip opnamen op het strand, nabij het Zeepreventorium in De Haan. Heel wat toevallige strandgangers keken raar op toen medewerkers van Studio 100 een opnameset aan het plaatsen waren, waarna de bekende personages ter plaatse kwamen. Naast brandweerman Bill, kunstenares Trees, bakkerin Florentine, turnleraar Tarik en de burgemeester

Lees meer »

VOOR Koekelare heeft lijst gemeenteraadsverkiezingen klaar

De partij VOOR Koekelare heeft haar lijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen gepresenteerd. Dit gebeurde op de jaarlijkse Chateaubriand-avond, waar lijsttrekker en schepen Jan Lievens de kandidaten voorstelde aan 400 aanwezigen.
The post VOOR Koekelare heeft lijst gemeenteraadsverkiezingen klaar appeared first on KW.be.

Lees meer »

Waarom zijn Vlaamse wielertoeristen zo onvriendelijk? “Zelfs als je ‘hallo’ zegt en zwaait, negeren ze je”

“Ik was verbaasd toen ik voor het eerst in Vlaanderen fietste. Ik stak mijn hand op en zei hallo tegen andere wielertoeristen. Maar ze negeerden me compleet.” Vandaag, twintig jaar later, is er volgens Jamie Anderson niets veranderd. En dus begon de Australische eigenaar van een koershotel in Brakel te turven – 1.297 keer in totaal – om te zien

Lees meer »

Fly-In en spectaculaire demo’s op vliegveld Moorsele

De tractor rijdt op de landingsbaan van het vliegveld van Moorsele. Die moet, door de vele regen, bijgewerkt worden om klaar te zijn voor de zevende Fly-In. Op zaterdag 6 en zondag 7 juli staan er immers vijftien vliegdemonstraties gepland. Luc Audoore kijkt er alvast naar uit.
The post Fly-In en spectaculaire demo’s op vliegveld Moorsele appeared first on

Lees meer »

Stalking-slachtoffer Guillaume Devos (43) na getuigenis overstelpt met reacties: “Bij één bericht dacht ik: ‘Oei, het zou zomaar kunnen dat zij dat is’”

Na zijn openhartige getuigenis over stalking werd acteur en zanger Guillaume Devos (43) overstelpt met positieve reacties van mensen die hem een hart onder de riem wilden steken. Sommigen herkenden zich in zijn relaas en putten er steun en troost uit. “Ik ben ervan overtuigd dat de vrouw die me al die tijd heeft lastiggevallen opnieuw contact zal zoeken, maar

Lees meer »