Rien Denolf en Brent Deklerck gaan naar EK trampoline in Alkmaar: “We springen ook synchroon”

Rien Denolf en Brent Deklerck van WIK Oostende maken op woensdag 13 en donderdag 14 maart hun opwachting op de Dutch Trampoline Open World Cup in Alkmaar, Nederland. Dit in voorbereiding van het EK in april. Naast de individuele sprongen gaan ze voor het eerst synchroon.

Trampolinespringen is een olympische sport. Voor Rien Denolf (16) uit Bredene en Brent Deklerck (17) uit Sint-Andries Brugge wordt het binnen het nationale team samen hun eerste Europees kampioenschap bij de seniores. Brent nam individueel al deel aan een wereldbekerwedstrijd. Voor Rien is het nieuw.

“Het is mijn eerste jaar als senior, als junior was ik wel al op een EK”, vertelt hij. “Het is in de eerste plaats om ervaring op te doen. Daarna komt nog het Vlaams en Belgisch kampioenschap.”

Tijdens de krokusvakantie waren beiden op stage in Duitsland, om met de betere trampolinespringers te trainen en hun niveau op te krikken. Ook in synchroon. “Rien vroeg mij al lang om in die discipline te springen. Ik hield de boot eerst wat af. We sprongen enkele keren samen en dat leek nog te lukken ook. We gingen even hoog. Naast het individuele gaan we nu dus ook in synchroon naar die wereldbeker.” Omdat er nog een plaats vrij was, gaan beiden dit ook doen op het EK, van 3 tot en met 7 april in het Portugese Guimaraes.

Progressie

“We hebben samen al een eerste provinciale wedstrijd achter de rug, maar er is nog veel ruimte voor progressie”, vindt Rien. “Naast het individuele gaat de aandacht nu dus ook naar synchroon. Ik heb er vertrouwen in dat het goed komt. We hopen zowel op het EK als de wereldbeker op een finaleplaats.” Brent knikt. “We springen een zeer stabiele reeks zodat we zeker tot tien sprongen geraken. Het is nu vooral een punt om de afwerking te verbeteren, zodat we meer punten krijgen en hopelijk een goede plaats kunnen bemachtigen”, aldus de Bruggeling die op het EK ook in de dubbele mini zal meedoen en hiervoor in zijn stad actief is bij Rust Roest.

[email protected]

The post Rien Denolf en Brent Deklerck gaan naar EK trampoline in Alkmaar: “We springen ook synchroon” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“24/7 dezelfde snelheid, zelfs op feestdagen en banksluitingsdagen”: binnenkort kunnen we ‘payconiq’en’ in het buitenland met ‘Wero’

De betaaldienst ‘Wero’, oftewel de ‘Europese Payconiq’, komt dit jaar nog onze richting uit. De app maakt het op termijn mogelijk in de hele eurozone met een QR-code te betalen. Handig voor op reis. Maar wat kan je voorts nog met de nieuwe internationale betaaldienst? Hoe werkt het concreet? En is Payconiq binnenkort verleden tijd?

Lees meer »

Strandloop Zeebrugge opent Loopcriterium van de Kust: “Het zou mooi zijn weer 400 lopers te mogen verwelkomen”

De Vlaamse kustgemeenten slaan ook dit jaar weer de handen in elkaar voor de organisatie van het Loopcriterium van de Kust. In juli en augustus zullen tien wedstrijden op en naast het strand plaatsvinden. Zeebrugge bijt de spits af op vrijdag 5 juli met de traditionele Strandloop.
The post Strandloop Zeebrugge opent Loopcriterium van de Kust: “Het zou mooi

Lees meer »

Martine (61) zet knijtenstrijd voort via vredegerecht: “We zijn door de plaag zelfs verhuisd met onze zaak”

Martine De Pauw (61) uit Schellebelle, bij Wichelen, stapt naar het vredegerecht na de aanhoudende knijtenplaag in de omgeving van haar woning vlak bij de Schelde. Precies een jaar geleden overwoog de vrouw al juridische stappen, maar de Vlaamse Waterweg beloofde toen maatregelen te nemen. “Ik gaf hen het voordeel van de twijfel, maar het is nog altijd niet verbeterd”,

Lees meer »

Cercle Brugge leent Lawrence Agyekum van Salzburg

Cercle Brugge en het Oostenrijkse Red Bull Salzburg hebben een overeenkomst bereikt voor de tijdelijke overgang van Lawrence Agyekum. De 20-jarige middenvelder wordt er tot eind dit seizoen geleend, met een aankoopoptie.
The post Cercle Brugge leent Lawrence Agyekum van Salzburg appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Supertalent, maar is hij in laatste week ook nog bij de besten?”: Remco Evenepoel in het hooggebergte, ingeschat door concurrenten

Wat kan Remco Evenepoel (24) bergop? Het is de vraag van één miljoen, want ook deze Tour zal in het hooggebergte beslist worden. Kan onze landgenoot wedijveren met de absolute wereldtop? Klimt hij goed genoeg om mee te doen voor de hoofdprijzen? Vandaag deel 3: wat zegt de concurrentie? “Hij heeft zijn plaats bij de beste klimmers van de wereld,

Lees meer »

Erfgoedvereniging wil geen appartementen naast Thermae Palace: hele zomer actie tegen bouwplannen

Erfgoedvereniging Dement uit Oostende voert de strijd op tegen de bouwplannen op de site van het Thermae Palace, dat dringend aan renovatie toe is. Vooral de private financiering ligt zwaar op de maag. Hun aanvraag om de omgeving te beschermen viel in dovemansoren.
The post Erfgoedvereniging wil geen appartementen naast Thermae Palace: hele zomer actie tegen bouwplannen appeared first

Lees meer »