Tabaksfee Marie-Loor krijgt eigen champagnecapsule

Een foto van Tabaksfee Marie-Loor Bossuyt uit Geluwe op een champagnecapsule wordt alvast een collectorsitem. De unieke fles is zaterdag voorgesteld op de derde ruilbeurs van champagnecapsules in buurthuis De Kier. “Ik vind het een superleuk idee”, aldus de Tabaksfee.

“Het is wel tof en alvast een ervaring. Mijn gezicht op een champagnecapsule is alvast iets dat ik niet dagelijks meemaak en dat wordt een blijvende herinnering voor mij.”

“We organiseren twee ruilbeurzen in maart en oktober, en hebben ook een stand tijdens de zomerkermis aan de winkel Chicolat, van mijn echtgenote Kim”, zegt Sonny Ghesquière. “De volgende keer tijdens de zomerkermis pakken we uit met een capsule van de eerste eredame, in oktober dan de tweede eredame. We zijn van plan om dat elk jaar zo te doen. Het is altijd zoeken om die capsules te kleuren. Bijvoorbeeld afbeeldingen van gebouwen vallen statisch uit.”

De Tabaksfee is de dochter van Demsey Bossuyt van restaurant A L’Os in het begin van de Groenesprietstraat in Geluwe. “Het valt super goed mee”, zegt Marie-Loor. “De kerstparade eind december was een belevenis. Nu kijk ik vooral uit naar de grensoverschrijdende Tabaksstoet op Hemelvaart donderdag 9 mei. Hopelijk is het die dag mooi weer. Het is voor ons een kalme periode geweest maar de activiteiten komen stilaan op gang.”

De champagneflessen zijn voor 27 euro te koop in Chicolat.

The post Tabaksfee Marie-Loor krijgt eigen champagnecapsule is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Tweedaags event Beach jumping brengt spektakel voor ruiter en publiek: “Springcompetitie op het strand”

Op zaterdag 21 en zondag 22 september wordt Middelkerke het toneel van een spectaculair nieuw evenement: Beach Jumping Middelkerke. Dit gloednieuwe concept, georganiseerd door Anouch Danneels in samenwerking met de gemeente Middelkerke, belooft een unieke ervaring te worden voor zowel ruiters als toeschouwers.
The post Tweedaags event Beach jumping brengt spektakel voor ruiter en publiek: “Springcompetitie op het strand”

Lees meer »

Ex-man van moordverdachte Inge Reyntjens: “Ik ben 175.000 euro kwijt door ‘het team’ dat Daisy zou behandelen tegen kanker”

De ex-man van Inge Reyntjens is zwaar opgelicht door Daisy V.M., die deze week samen met Inge Reyntjens voor het Antwerpse assisenhof terechtstaat voor de moord op Heidi Reyntjens. Hij beweert dat hij in totaal zo’n 175.000 euro heeft gegeven aan ‘het team’, dat Daisy zou behandelen tegen kanker. “Ik begrijp het zelf ook niet, achteraf. Ik heb mijn huis

Lees meer »

3 beklaagden schuldig aan explosie in Ieper waarbij 2 mensen stierven: “Schadevergoeding loopt op tot 250.000 euro of meer”

Het Hof van beroep van Gent heeft 3 beklaagden veroordeeld voor de fatale gevolgen van een explosie op een industrieterrein aan de Oostkaai in Ieper. 10 jaar geleden vonden arbeiders 2 obussen tijdens graafwerken op een werf. In plaats van de obussen aan ontmijningsdienst DOVO te geven, bleven de obussen wekenlang liggen op het terrein. Tot een explosie het leven

Lees meer »

Brandweer Ingelmunster houdt opendeur in kazerne in de Schoolstraat: “Veiligheid is hier de rode draad”

Op kermiszaterdag 28 en kermiszondag 29 september zwaait post Ingelmunster van brandweerzone Midwest de deuren van de kazerne in de Schoolstraat open voor de tweejaarlijkse opendeur. Er valt heel wat te beleven tijdens deze tweedaagse waar veiligheid centraal staat.
The post Brandweer Ingelmunster houdt opendeur in kazerne in de Schoolstraat: “Veiligheid is hier de rode draad” appeared first on

Lees meer »

Woonzorgcentrum Sint-Carolus maakte radio om de actieweek rond dementie in de kijker te zetten

Elk jaar doet woonzorgcentrum Sint-Carolus mee aan de actieweek rond dementie. “We organiseren verschillende acties voor en met bewoners met en zonder dementie, familie en mantelzorgers. Zo maken we radio met Radio Carola in de kapel, een mooie rustige ruimte”, zegt beleidsmedewerker Lieke D’hondt.
The post Woonzorgcentrum Sint-Carolus maakte radio om de actieweek rond dementie in de kijker te

Lees meer »

“Politie beschermde Marius in onderzoek naar drugshandel”: geheime documenten onthullen nieuw schandaal in koningshuis

De politie houdt Marius Borg Høiby (27), die recent nog in opspraak kwam wegens geweld tegen zijn ex-vriendin, een hand boven het hoofd. Dat schrijven lokale media. Agenten zouden de zoon van kroonprinses Mette-Marit gewaarschuwd hebben dat zijn naam was opgedoken in een onderzoek naar grootschalige drugshandel. Onze royalty-expert geeft tekst en uitleg over het zoveelste schandaal rond het enfant

Lees meer »

Berno en Christa vieren gouden huwelijksjubileum

Op 4 januari 1974 stapten Berno Devriendt en Christa Vandenbulcke uit de Roeselarestraat in Rollegem-Kapelle in het huwelijksbootje. Het gouden echtpaar werd op zondag 8 september gehuldigd door het gemeentebestuur van Ledegem.
The post Berno en Christa vieren gouden huwelijksjubileum appeared first on KW.be.

Lees meer »