Zaakvoerder Gistels koerierbedrijf riskeert celstraf met uitstel en beroepsverbod omdat hij ruim 51.000 euro lonen niet uitbetaalde

De zaakvoerder van een koerierdienst uit Gistel riskeert voor de Brugse rechtbank een jaar cel met uitstel en een beroepsverbod, omdat hij de lonen van zijn werknemers niet uitbetaalde. S.V. (46) stelde zijn koeriers bovendien in het zwart tewerk.

Volgens het gerecht zou S.V. (46) sinds 2020 liefst 53 werknemers in het zwart hebben tewerkgesteld. Van zeventien koeriers betaalde hij ook het loon niet correct uit. Daarnaast kregen 37 slachtoffers hun feestdagen niet correct uitbetaald, terwijl 31 koeriers hun overuren niet uitbetaald kregen. In totaal zou hij zo 51.270 euro aan lonen niet hebben uitbetaald.

V. werd in het verleden al meermaals veroordeeld voor gelijkaardige feiten. “Hij is werkelijk met niets in orde”, foeterde arbeidsauditeur Evi De Clercq. “Er komen voortdurend klachten binnen bij de inspectie. Als hij niet in staat is om een bedrijf te leiden, dan moet hij ermee stoppen”. Naast een jaar cel met uitstel vroeg ze ook een beroepsverbod en de verbeurdverklaring van de niet-uitbetaalde lonen.

Het koeriersbedrijf van S.V. is intussen failliet. De veertiger werd ook persoonlijk failliet verklaard. Volgens de verdediging vallen de looninbreuken enkel aan de vennootschap te verwijten. “Mijn cliënt had ook heel wat problemen met zijn personeel”, pleitte meester Jan Dekersgieter. “Hij ontving vaak klachten over pakketten die niet werden afgeleverd.”

Dit schoot in het verkeerde keelgat bij de advocaten van de burgerlijke partijen. “Meneer maakt het proces van de slachtoffers”, fulmineerde advocaat Bart Bleyaert. “Feit is dat het faillissement er pas kwam ná de looninbreuken.”

De uitspraak volgt op 12 april. (AFr)

The post Zaakvoerder Gistels koerierbedrijf riskeert celstraf met uitstel en beroepsverbod omdat hij ruim 51.000 euro lonen niet uitbetaalde is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Drie nieuwe fietsroutes langs historische locaties in Maldegem

In samenwerking met de gemeente werkte Maldegemnaar Robin Van Kerschaver drie nieuwe fietsroutes uit, die fietsers langs historische locaties op Maldegems grondgebied loodsen. Elke route start aan het Sint-Annazwembad in de Gidsenlaan en is 40 kilometer lang.
The post Drie nieuwe fietsroutes langs historische locaties in Maldegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Who else?”: Bellingham behoedt Engeland van voetbaltrauma met wonderlijke omhaal in 95ste minuut

Engeland is op het EK tegen Slovakije in extremis ontsnapt aan een nieuw voetbaltrauma. Met dank aan Bellingham, goed voor een geniale gelijkmaker in het slot van de reguliere toegevoegde tijd. Slovakije kraakte daarna in de verlengingen. Bellingham, die het na zijn doelpunt uitschreeuwde (“Who else?” Wie anders?, red.), en co. blijven zo met een 2-1-zege in de running en

Lees meer »

Internationaal Chinees witwasnetwerk ontmanteld in Europa

De Spaanse en Franse politie hebben een internationaal netwerk van Chinese staatsburgers opgerold. Dat was in staat om in Europa dagelijks zowat één miljoen euro wit te wassen. Vijf personen werden gearresteerd, onder wie het hoofd van het netwerk. Dat meldt Europol vrijdag.

Lees meer »

Parcours Dwars door Wingene komt dichter bij centrum

Wegenwerken hoeven niet per se een irritante ervaring te zijn, zo redeneerde de vzw Wingene For Cycling. Ze hertekende het parcours van Dwars door Wingene dit jaar een stuk dichter bij het centrum. Zo kunnen nog meer toeschouwers op zaterdag 13 juli makkelijker van deze wielerwedstrijd genieten. Een extra voordeel: op het Kerkplein komt er een extra drankstand en een

Lees meer »

Binnenkort kunnen we ‘payconiq’en’ in het buitenland: vier Belgische grootbanken komen met ‘Wero’. Wat kan je ermee?

De betaaldienst ‘Wero’, oftewel de ‘Europese Payconiq’, komt dit jaar nog onze richting uit. De app maakt het op termijn mogelijk in de hele eurozone met een QR-code te betalen. Handig voor op reis. Maar wat kan je voorts nog met de nieuwe internationale betaaldienst? Hoe werkt het concreet? En is Payconiq binnenkort verleden tijd?

Lees meer »

Dominique Strypsteen is 30ste Koning van de Jachtfeesten

De Koninklijke Sint-Sebastiaansgilde 1833 in Sint-Andries heeft met Dominique Strypsteen (66) haar dertigste Koning van de Jachtfeesten aangesteld. Dominique schoot zijn eerste pijlen al op zijn 15de, en stoomt nu zelf een nieuwe generatie klaar. “Boogschieten blijft een van de leukste hobby’s ter wereld.”
The post Dominique Strypsteen is 30ste Koning van de Jachtfeesten appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. Zo ziet “mogelijk catastrofale” orkaan Beryl die op Caraïben afstevent eruit vanuit de ruimte

Orkaan Beryl, die momenteel door het Caribisch gebied raast en al aan land is gegaan op het eiland Grenada, is opgeschaald naar categorie 5. Het gaat om de hoogste categorie die het Amerikaanse National Hurricane Center (NHC) toekent. Bovenstaande satellietbeelden tonen hoe de volgens het NHC “mogelijk catastrofale” storm de zuidoostelijke Caraïben nadert.

Lees meer »

Leiebrug in Wervik is door EK-match van Rode Duivels tegen Frankrijk afgesloten met bloembakken: “Hopelijk gooien ze niet met bloemen”

De Leiebrug tussen Wervik en Wervicq-Sud werd enkele minuten voor 17 uur afgesloten, uitgezonderd voor fietsers en voetgangers. De stadsdiensten kwamen enkele rijen houten bloembakken plaatsen. Naar aanleiding van België-Frankrijk op het EK voetbal in Duitsland wordt niks aan het toeval overgelaten om de veiligheid aan weerszijden van de grens te garanderen.
The post Leiebrug in Wervik is door

Lees meer »