Lastige halve finale in beker voor Bevo Beobank Roeselare C

Zondag staat Bevo Beobank Roeselare C in de halve finale van de West-Vlaamse beker provinciaal. Daarin staat het tegenover VKt Torhout B, reeksgenoot en leider in Promo 1.

“Hopelijk wordt het een leuker duel dan de thuiswedstrijd ertegen in competitie”, lacht trainer-coach Anthony Vannieuwenhuyse (40). “In de heenronde stond Torhout niet volledig en konden we daar 1-3 winnen, maar in de thuismatch ertegen gingen we met zware 0-3-cijfers onderuit. Het belooft dus een moeilijke match te worden. Ze bewijzen al heel het seizoen dat ze er bovenuit steken. Maar we gaan ons uiterste best doen en hopelijk een goede match spelen. Dan zien we wel waar we geraken. Hopelijk zijn de supporters massaal van de partij in Schiervelde, waar deze halve finale afgewerkt wordt, om ons te steunen.”

Top drie

Na het bekerweekend ligt de focus weer op de competitie in Promo 1, waar Bevo C momenteel gedeeld vierde staat. “Het was in het begin nog wat zoeken, want er moest wat nieuwe meisjes ingepast worden. Maar het is een toffe bende met heel wat potentieel. Er waren inderdaad enkele mindere matchen waarvan je je afvraagt hoe het mogelijk was, maar dat is eigen aan zo’n jeugdige ploeg zeker? Ons doel is de top drie en dat is nog altijd mogelijk. We zullen ons best doen om nog zoveel mogelijk te winnen, maar het seizoen is sowieso al geslaagd”, aldus Vannieuwenhuyse, die ook volgend seizoen actief blijft als trainer-coach. “Ik zit al heel mijn leven in het volleybal, het zou raar zijn om plots thuis te zitten.”

Darta

Afgelopen weekend liet de volleybalploeg weten dat het met Darta een nieuwe naamsponsor heeft gevonden, zowel voor de breedtesportclub Bevo Beobank Roeselare als voor de topsportclub Bevo Rekkenshop Roeselare, die volgend seizoen fuseren tot één club. Rekkenshop blijft trouwens een belangrijke shirtsponsor, met Beobank zijn er gesprekken. (SM)

Zondag 10 maart om 16 uur in Schiervelde: Bevo Beobank Roeselare C – VKt Torhout B.

The post Lastige halve finale in beker voor Bevo Beobank Roeselare C is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Wie vanuit Londen het Verenigd Koninkrijk in reist staat schok te wachten: grootste deel heeft geen economische waarde

In het Verenigd Koninkrijk staan schoolgebouwen letterlijk op instorten, staan in sommige gemeenten meer voedselbanken dan fabrieken en zijn 5-jarigen kleiner dan in 2010 vanwege ondervoeding, ziet de Brits-Nederlandse columnist van ‘Financial Times’ Simon Kuper. De economische malaise is volgens hem voor de Britten hét hete hangijzer bij de parlementsverkiezingen donderdag, schrijft hij in de Nederlandse krant ‘Algemeen Dagblad’. Hoe

Lees meer »

Burgemeester Bart De Wever en schepenen trakteren Antwerpenaren op eerste Zeeuwse mosselen: “Dit jaar zijn er minder door de vele regen”

Op de Grote Markt in Antwerpen werden voorbijgangers woensdagmiddag getrakteerd op Zeeuwse mosselen. Het was de aftrap van het seizoen van de Zeeuwse bodemcultuurmosselen. "Promotie is nodig", zegt mosselkweker Alex van Houte van Aqua-Triton Mossel. "Want er worden steeds minder mosselen gegeten en een groot deel van de percelen in de Oosterschelde zullen dit jaar minder mosselen opleveren door de

Lees meer »

Het zotste kamp. Deze jongeren zijn op cruisekamp voor 1.350 euro: “Nu al wachtlijst voor volgend jaar”

Vergeet het bivak in de Ardennen. Activak is als eerste jongerenorganisatie op cruisekamp vertrokken met 54 jongeren, die in één week vier landen aan de Middellandse Zee aandoen. Kostprijs: 1.350 euro. Toch was het luxekamp meteen uitverkocht, en voor volgende zomer is er al een wachtlijst. “Het is écht impressionant. Elke verdieping is ingericht door een kunstenaar”, vertelt Xander (19).

Lees meer »

Honderden schildpadden in Maleisië gered uit klauwen van Ninja Turtle-bende

Ongeveer vierhonderd schildpadden zijn zaterdag door de Maleisische politie en natuurbescherming gered uit de klauwen van de zogenaamde Ninja Turtle-bende. De dieren hadden een totale waarde van 3,8 miljoen ringgit (747.000 euro) en waren bestemd voor de verkoop in Zuidoost-Azië. Dat zegt Abdul Kadir Abu Hashim, directeur-generaal van Wilde fauna en nationale parken. Het gaat om de grootste inbeslagname van

Lees meer »

Cercle Brugge heeft met Ibrahim Diakité een nieuwe rechtsachter

Cercle Brugge heeft een akkoord bereikt met de 20-jarige Ibrahim Diakité. Hij ondertekende een contract voor vier seizoenen tot medio 2028. Hugo Siquet verliet als rechtsachter groen-zwart na een uitleenbeurt en keerde terug naar het Duitse Freiburg. Diakité zal zijn plaats innemen.
The post Cercle Brugge heeft met Ibrahim Diakité een nieuwe rechtsachter appeared first on KW.be.

Lees meer »

? “Philipsen krijgt nu nog meer de reputatie van bad boy”

De declassering van Jasper Philipsen in de zesde rit van de Tour zindert na. Ook ‘De Tour van Wuyts & Vlaeminck’ heeft het over het manoeuvre van de sprinter. “Een volkomen terechte declassering”, is het oordeel van Michel Wuyts. Voorts komt ook Remco Evenepoel zelf aan het woord op de dag van de eerste tijdrit. Slaat de wereldkampioen tijdrijden toe?

Lees meer »

Meer dan 13.000 bezoekers genieten van 33ste editie Feest in ‘t Park in vernieuwde festivalsetting: “Een onvergetelijke start van de zomer”

Een zomerse en gezellige sfeer, een prachtig vernieuwd park, de opzwepende dansbeats van nationale en internationale artiesten én het inhoudelijk lokaal mondiaal verhaal van Feest in ’t Park lokten zaterdag 13.000 bezoekers naar het Minnewaterpark en het Bargeplein. De derde editie georganiseerd door Brugge Plus en de 33ste editie sinds de start van het mondiaal festival was een groot succes.<br

Lees meer »

Torhout krijgt nieuwe stadswandelroute: “Deze groene regio nodigt uit om te pauzeren”

Westtoer, de provincie West-Vlaanderen en het stadsbestuur hebben de handen in elkaar geslagen voor het realiseren van een nieuwe wandelroute door de Torhoutse stadskern. Het traject van 3,6 km is aangeduid met 80 metalen klinknagels en gidst de wandelaars langs erfgoedsites, groene plekken en streetart.
The post Torhout krijgt nieuwe stadswandelroute: “Deze groene regio nodigt uit om te pauzeren”

Lees meer »

Tweedehandsverkoop van elektrische auto’s in de eerste helft van dit jaar fors gestegen

De tweedehandsverkoop van elektrische auto’s doet het bijzonder goed. In de eerste helft van dit jaar zijn 87,3 procent meer elektrische tweedehandswagens verkocht dan in de eerste helft van 2023. Dat zegt Traxio, de federatie die de sector van autohandel en -herstel vertegenwoordigt. De Vlaamse premie voor de aankoop van een elektrische wagen zit daar volgens Traxio voor iets tussen.

Lees meer »