Kinderen van De Tandem in Sint-Kruis houden vrijwilliger Bérénice Denolf jong: “Iedereen is hier zo vriendelijk”

Bérénice Denolf is zonder enige twijfel de meest geliefde persoon van Freinet kindcentrum De Tandem in Sint-Kruis Brugge. Deze flinke tachtigjarige weduwe is elke middag present om als vrijwilliger in de eetzaal twee uur te helpen bij de bedeling van de warme maaltijden.

“Bérénice zorgt voor kleur op school en de school geeft kleur aan de dag van Bérénice”, vertelt Foeke Mouton, halftijds directeur van de school, enthousiast. “Het is een schitterende madam met een heel groot hart voor kinderen. Haar levenslust en enthousiasme werken aanstekelijk voor iedereen die hier rondloopt. We zouden haar heel hard missen, mocht ze afhaken. Uiteraard zullen we haar in de week van de vrijwilliger in de bloemetjes zetten, want dat verdient ze.”

Verlies verwerken

“Ik ben hier begonnen op vraag van directeur Mike, die een buurman van me is”, herinnert Bérénice zich nog heel goed. “Mijn man vond dat ik na zijn overlijden tussen de mensen moest komen. Hij had gelijk, want het contact met de kinderen en de leraren heeft me heel hard geholpen om het verlies van mijn man te verwerken. Iedereen is hier zo vriendelijk en behulpzaam. Er heerst in deze school een ongelooflijke samenhorigheid. Vaak springen leraren bij als het te druk wordt in de eetzaal. Eigenlijk hoeven ze dat niet te doen, maar toch doen ze het. Dat vind ik fantastisch.”

Mensen helpen

Bérénice wordt binnenkort 81 jaar, maar haar levenslust en positieve ingesteldheid houden haar duidelijk jong van hart. “Als het einde van het schooljaar nadert, denk ik soms dat het tijd is om het wat rustiger aan te doen. Maar wanneer de grote vakantie erop zit, ben ik blij om weer naar school te kunnen komen. Ik denk dat die kinderen me jong houden. Soms ben ik doodmoe als ik thuiskom na twee uur maaltijden opscheppen, afruimen en afwassen en toch kijk ik er elke morgen naar uit om te helpen in de eetzaal. Zolang ik het fysiek aankan, blijf ik doorgaan, want ik ben pas echt gelukkig als ik andere mensen kan helpen.” (PDC)

The post Kinderen van De Tandem in Sint-Kruis houden vrijwilliger Bérénice Denolf jong: “Iedereen is hier zo vriendelijk” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Zomerbar tussen de wijnranken in Westouter: “Genieten staat centraal”

Tijdens de zomermaanden is de belevingsweide Entre Deux Verres opnieuw toegankelijk voor het publiek. “We serveren met veel plezier een glaasje of flesje wijn, sapje of een hapje”, aldus wijnboer Martin Bacquart. “Een bezoek aan de belevingsweide kan ook de perfecte afsluiter zijn van een wandeling op en rond ons wijndomein.”
The post Zomerbar tussen de wijnranken in Westouter:

Lees meer »

Dronken bestuurster botst frontaal op bestelwagen in Waregem

Bij een verkeersongeluk in de industriezone Vijverdam is woensdagnamiddag een man lichtgewond geraakt. De bestuurster van een personenwagen had te veel gedronken en botste in een bocht frontaal op een bestelwagen.
The post Dronken bestuurster botst frontaal op bestelwagen in Waregem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vlaams Bijeninstituut waarschuwt voor steken Aziatische hoornaar bij kinderen

De Aziatische hoornaar zet haar opmars deze zomer weer verder. Het Vlaams Bijeninstituut waarschuwt voor steken van Aziatische hoornaars bij kinderen. Deze waarschuwing werd zondag in de Facebookgroep via een zogenaamd Safety Alert bekendgemaakt. “Bij de start van de zomervakantie werd het eerste kind in Vlaanderen gestoken. Het gebeurde in een speelhuisje waar een nest Aziatische hoornaars aanwezig was.”

Lees meer »

Federaal parket wil niemand vervolgen na Operatie Kelk: “Opnieuw grote klap voor slachtoffers”

Als het van het federaal parket afhangt, zal geen enkel kopstuk van de kerk zich voor de rechtbank moeten verantwoorden na Operatie Kelk, het onderzoek naar seksueel misbruik in de kerk. Volgens de eindvordering van het parket zijn de meeste zaken intussen verjaard. Bovendien zijn verschillende verdachten intussen overleden, of ze werden al eens berecht en kunnen dus niet opnieuw

Lees meer »

“We gingen niet specifiek op zoek naar de nieuwe Pommelien of Camille”: de eerste details over nieuwe ‘#LikeMe’

“We voelden aan alles dat het verhaal nog niet op was.” De muzikale jeugdreeks ‘#LikeMe’ krijgt een doorstart mét een gloednieuwe cast. Vers talent zal Vlaamse klassiekers in een modern jasje steken en de nodige liefdesperikelen beleven. Staan de nieuwe Camille en Pommelien Thijs al klaar? Annemie Gulickx, de netmanager van Ketnet, onthult de eerste details over de vernieuwde ‘#LikeMe’.

Lees meer »

Vlaamse studente geëvacueerd uit Grieks hotel vanwege bosbrand: “Geen idee waar wij nu moeten slapen”

In Griekenland woedden er de voorbije dagen al heel wat bosbranden. De Griekse premier waarschuwde zondag al voor een “gevaarlijke” zomer in zijn land. En zo blijkt: intussen zijn al heel wat mensen moeten evacueren vanwege bosbranden. Ook de 19-jarige studente Elise Michielsen uit Merksplas moest maandagavond, samen met heel wat andere toeristen, uit haar hotel op het Griekse eiland

Lees meer »

Democratische gouverneurs spreken openlijk steun uit voor Biden, maar eerste megadonor roept op om zich terug te trekken

De Democratische gouverneurs hebben woensdagavond een “open en eerlijk gesprek” gehad met president Joe Biden, waarin ze spraken over de bezorgdheden na zijn teleurstellend debat tegen Donald Trump. Alle gouverneurs steunen hem, zeiden ze na afloop, maar ondertussen zijn er wel al zeker drie die hem expliciet oproepen om zich terug te trekken. Ook een megadonor van de Democratische partij

Lees meer »