KFC Meulebeke legt zich neer bij degradatie: “De pech blijft duren”

Met nog zeven wedstrijden te spelen heeft KFC Meulebeke nog een kans om de degradatie te ontlopen. De roodbroeken staan laatste met slechts zeven punten en vijf gemaakte doelpunten en een achterstand van vijf punten op de voorlaatste in eerste provinciale. Mathematisch is de redding in de resterende zeven matchen nog mogelijk, maar die hoop is ver weg.

“De pech blijft duren”, zegt doelman Chesney Samyn na de 0-7-nederlaag tegen WS Lauwe. “Trainers komen en gaan en tot overmaat van ramp is onze huidige trainer Rik Bouckaert wegens ziekte uitgevallen. Onze keepertrainer nam zijn plaats in want er was geen T2 meer. Als je in de hoek zit waar de klappen vallen, mag je van alles verwachten. Of we ons gaan redden is de vraag en rond nieuwjaar had het bestuur al te kennen gegeven dat hun ogen gericht waren op tweede provinciale. De ambitie om het dit seizoen beter te doen was er, maar ze hadden die toen moeten bijstellen. Dat en de moeilijkheden met trainers weegt op de spelers, maar toch bleven we ons best doen en de sfeer op het veld is nog altijd goed. Ik denk dat we nu pech genoeg gehad hebben. Nederlaag na nederlaag, het is om moedeloos van te worden.”

Zware cijfers

“Die nederlaag tegen Lauwe kon nog erger geweest zijn op een moeilijk te bespelen veld. De modder was zowat de twaalfde speler van KFCM, want een drietal bijna gemaakte tegendoelpunten bleven steken in de blubber. Gezien de toestand van het veld, mocht die wedstrijd wel uitgesteld worden. De nederlaag is niet alleen daaraan te wijten en onze (keeper)trainer doet het ook heel goed langs de lijn. De oorzaak ligt op een ander vlak. De volgende wedstrijd is op verplaatsing en ik zal daar hoogstwaarschijnlijk niet bij zijn, want ik moet mij door een blessure laten vervangen. Daar weet ik na de scan meer over. Wat ik wel weet, is dat ik volgend seizoen terugkeer naar Lendelede”, besluit Chesny Samyn.

Zaterdag 9 maart om 19 uur: KSK Oostnieuwkerke – KFC Meulebeke.

The post KFC Meulebeke legt zich neer bij degradatie: “De pech blijft duren” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Staat ziet inkomsten van niet-opgeëiste erfenissen met de helft dalen, en daar zit Axel Daeseleire voor iets tussen

De overheid heeft vorig jaar ‘maar’ 8,9 miljoen euro geërfd van overledenen van wie geen wettelijke erfgenamen werden gevonden of omdat die de nalatenschap hadden verworpen. Dat is ongeveer de helft minder dan het jaar voordien. Notaris Bart Van Opstal ziet meerdere redenen voor die terugval. Het tv-programma ‘Erfgenaam gezocht’ met Axel Daeseleire speelt onrechtstreeks ook een rol.

Lees meer »

“Er werden rare, gevaarlijke spelletjes gespeeld op de set”: gerestaureerde versie van ‘Spoorloos’ opnieuw in bioscoop

“De griezeligste film die ik ooit heb gezien.” Zo bestempelde grootmeester Stanley Kubrick de Nederlandse film ‘Spoorloos’ met onder meer Gene Bervoets (68) in de hoofdrol. Een gerestaureerde versie van de klassieker uit 1988 is opnieuw te zien in de zalen. Voor de Volkskrant een goede reden om de hoofdrolspelers opnieuw samen te brengen voor een dubbelinterview. “Wat daar gebeurde

Lees meer »

Zes WO I-soldaten uit Wales krijgen een graf met hun naam op, meer dan een eeuw na hun dood

Afgelopen week vond op verschillende CWGC-begraafplaatsen een plechtigheid plaats voor WO I-soldaten uit Wales die een grafsteen met hun naam op kregen. Na grondig onderzoek werd ontdekt waar ze lagen begraven. De herinwijding van het graf van kapitein Clifford Nichols werd bijgewoond door zijn achternicht en haar kinderen.
The post Zes WO I-soldaten uit Wales krijgen een graf met

Lees meer »

Mysterieuze cirkels in de lucht doen Berlijners speculeren over aliens, maar het antwoord is minder spectaculair

De inwoners van Berlijn hebben woensdag verschillende zwarte cirkels in de lucht gespot. Op sociale media doken al snel video’s op met speculaties over ufo’s en aliens, maar het echte antwoord is veel minder spectaculair. De ringen zouden afkomstig zijn van roet en/of uitlaatgassen. “Ze ontsnappen wanneer er een explosie op de grond plaatsvindt. Dit gebeurt in de industrie of

Lees meer »

Wie wordt 60ste Tineke van de Watermolen? Vijf meisjes dingen naar het lintje

Men kan maar eenmaal een diamanten Tineke van de Watermolen worden. Geen zes maar vijf kandidaten smijten zich volledig voor het Jubellint van de Watermolen. De telraamspecialisten beweren dat dit jaar het 58ste Tineke van de Watermolen wordt verkozen en niet het 60ste. De organisatoren zelf tellen er de twee coronajaren bij en verkiezen zo hun 60ste Tineke. Of de

Lees meer »

“Face yoga is niet zweverig, zoals veel mensen denken”: Soy Bean Sisters Inge (47) en Charlotte (42) stimuleren je natuurlijke schoonheid

Deze zomer bundelen Inge Deceuninck (47), oprichter van de Natural Face Lifting Academy, en haar zus Charlotte (42), zaakvoerster van restaurant Zaag en Zeef, de krachten in Roeselare. Onder de naam ‘The Soy Bean Sisters’ organiseren ze workshops face yoga waarvan enkele gecombineerd worden met een kookdemo gezonde voeding.
The post “Face yoga is niet zweverig, zoals veel mensen

Lees meer »