Tieltse Europafeesten krijgen herbruikbare bekers: “Enorme aanpassing voor horeca en bezoekers”

De Europafeesten, die elk jaar zowat 80.000 bezoekers op de been brengen en dit keer op 5, 6 en 7 juli plaatsvinden, krijgen herbruikbare bekers. Daar bereikte het stadsbestuur een akkoord over met de Tieltse horecazaken. De stad zal logistieke ondersteuning bieden, al staat nu al vast dat het een enorme aanpassing zal vergen.

Strikt genomen is het gebruik van herbruikbare bekers op grote evenementen verplicht sinds 15 juni 2023, maar vorige zomer vroegen veel organisatoren omwille van capaciteitsproblemen nog om een uitzondering op die regel. Dit jaar kan dat niet meer. Toen oppositieraadslid Henk Maus (N-VA/Open VLD) donderdagavond tijdens de gemeenteraad informeerde of de stad daar al stappen voor genomen had, bevestigde schepen van Feestelijkheden Grietje Goossens (Iedereen Telt) dat.

Enorme aanpassing

“Hoeveel bekers er precies in omloop zullen zijn, is moeilijk in te schatten, maar met alle horecazaken die een buitenbar hebben werd afgesproken dat ze voor herbruikbare bekers zullen zorgen. Dat zal een enorme aanpassing vergen, zowel voor de horeca als voor de bezoekers. Vanuit de stad stellen we de Europahal ter beschikking voor de opslag en de verdeling. Het wordt een logistiek huzarenstukje, want pakweg 100.000 bekers achter je toog zetten wordt uiteraard moeilijk.”

Volgens de schepen zullen er wellicht ook inzamelpunten voorzien worden voor de gebruikte bekers. Cafés die louter een zittend publiek hebben kunnen voor alle duidelijkheid wel glas blijven gebruiken. (SVA)

The post Tieltse Europafeesten krijgen herbruikbare bekers: “Enorme aanpassing voor horeca en bezoekers” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Burgemeester Bart De Wever en schepenen trakteren Antwerpenaren op eerste Zeeuwse mosselen: “Dit jaar zijn er minder door de vele regen”

Op de Grote Markt in Antwerpen werden voorbijgangers woensdagmiddag getrakteerd op Zeeuwse mosselen. Het was de aftrap van het seizoen van de Zeeuwse bodemcultuurmosselen. "Promotie is nodig", zegt mosselkweker Alex van Houte van Aqua-Triton Mossel. "Want er worden steeds minder mosselen gegeten en een groot deel van de percelen in de Oosterschelde zullen dit jaar minder mosselen opleveren door de

Lees meer »

Voortvluchtige drugsbaron Hoesny ‘Hitler’ krijgt 15 jaar cel en ziet 8 miljoen euro verbeurd verklaard

De correctionele rechtbank heeft de voortvluchtige Antwerpse drugsbaron Hoesny A. veroordeeld tot vijftien jaar cel en een boete van 400.000 euro wegens grootschalige cocaïnesmokkel via de haven van Antwerpen. Daarnaast legt de rechtbank een verbeurdverklaring van 8 miljoen euro aan criminele inkomsten op. Voetbalmakelaar en voormalig AEL-kopstuk Mohamed Benhaddou, de rechterhand van Hoesny, moet tien jaar de cel in.

Lees meer »