Molde smeert Club Brugge in blessuretijd 2-1-nederlaag aan in heenmatch achtste finales Conference League

Club Brugge heeft donderdagavond een pijnlijke nederlaag geleden in zijn heenwedstrijd in de achtste finales van de Conference League. Het moest na een makke prestatie met 2-1 zijn meerdere erkennen in het Noorse Molde FK.

Na nog geen vier minuten spelen waaide een voorzet van Denis Odoi al tegen de deklat. Ruim een minuut later trof Michal Skoras raak op aangeven van Hans Vanaken, maar de Pool deed dat vanuit buitenspel.

Geplaatste schuiver

Halverwege de eerste helft knikte Ferran Jutgla een corner van Skoras in het zijnet. Op een handvol minuten van de rust moest Nordin Jackers zich aan de overzijde onderscheiden op een kopbal van Eirik Hestad.

Blauw-zwart dook toch met een achterstand de kleedkamers in nadat de ingevallen Halldor Stenevik (43.) Jackers te grazen nam met een geplaatste schuiver in de korte hoek.

Aan het begin van de tweede helft stuurde Ronny Deila bij door Jorne Spileers te slachtofferen voor Kyriani Sabbe en voor een 3-5-2 te opteren. Die verandering van systeem bracht evenwel geen zoden aan de dijk voor de West-Vlamingen.

De gelijkmaker kwam uiteindelijk letterlijk uit de lucht vallen: het leer ging op de stip na handspel van Martin Linnes, Maxim De Cuyper (85?) toonde zijn koelbloedigheid. In blessuretijd zorgde Fredrik Gulbrandsen (90’+2) alsnog voor een Noorse overwinning door een vlijmscherpe counter af te ronden.

De return in Jan Breydel volgt volgende week donderdag om 21 uur.

The post Molde smeert Club Brugge in blessuretijd 2-1-nederlaag aan in heenmatch achtste finales Conference League is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Spectaculaire beelden: waterhoos te zien in Blankenberge

Wie woensdagochtend in Blankenberge vertoefde, kreeg spectaculaire beelden te zien. Een waterhoos boven de zee was van ver zichtbaar. Een atypisch zicht, al lijkt het natuurfenomeen wel vaker voor te komen. “De schade bij een waterhoos is niet te vergelijken als bij een tornado of wervelwind”, zegt weeranalist Nicolas Roose van weerdienst MeteoSupport, de overkoepelende naam voor NoodweerBenelux en Weerflash.<br

Lees meer »

“Wij waren echt de laatste der Mohikanen”: Stefaan Mestdagh van Den Roobaert in Oekene

Zijn leven leest als een spannend avonturenboek en het slothoofdstuk is nog lang niet geschreven. Stefaan Mestdagh van côte à l’os-restaurant Den Roobaert kent ongelooflijk veel mensen én heeft ongelooflijk veel mensenkennis. Maak kennis met deze boeiende verteller.
The post “Wij waren echt de laatste der Mohikanen”: Stefaan Mestdagh van Den Roobaert in Oekene appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gebakkelei over jaarrekening en investeringen op gemeenteraad van Koksijde

Net voor de start van de zomervakantie lichtte burgemeester Marc Vanden Bussche op de gemeenteraad de jaarrekening 2023 toe, wat leidde tot stevig gebakkelei met N-VA-oppositieraadslid Sander Loones, die op zijn beurt weerwerk kreeg van raadslid Elwin Van Herck (Koksijde Vooruit).
The post Gebakkelei over jaarrekening en investeringen op gemeenteraad van Koksijde appeared first on KW.be.

Lees meer »

Maxime (31) lanceert eigen vastgoedkantoor Henry Walthers in Brugge: “Een persoonlijke aanpak en begeleiding op maat”

Met de opstart van Henry Walthers is Brugge nog een vastgoedkantoor rijker. “Ik heb heel wat ervaring opgedaan bij Immo François de voorbije jaren, maar de tijd was gekomen om mijn eigen weg in te slaan”, zegt oprichter Maxime Traen (31). “En dat betekent heel veel persoonlijke service”, verzekert hij.
The post Maxime (31) lanceert eigen vastgoedkantoor Henry Walthers

Lees meer »

Peuter verdrinkt in zwembad in de tuin: broertje van vier sloeg alarm, maar tevergeefs

Twee dagen nog vocht het peutertje voor zijn leven, maar uiteindelijk kon geen hulp meer baten. Een jongetje van net geen twee jaar is gestorven nadat het thuis in het zwembad is beland in Zandvoorde (Oostende). Dat gebeurde zaterdagmiddag. Buren reanimeerden hem nog, maar hij stierf uiteindelijk maandagmorgen in het ziekenhuis. Alles wijst op een tragisch ongeval. “Maar de precieze

Lees meer »

BEKIJK: Herdenking van dodelijke crash Britse WO II-bommenwerper in Kattevennen: “Belangrijk om hun opoffering nooit te vergeten”

De stad Genk heeft in de Kattevennen een herdenkingsmonument ingehuldigd voor de 3 Britse bemanningsleden van een vliegtuig dat crashte in de Kattevennen, tijdens de Tweede Wereldoorlog. Op 12 mei 1940 stortte de Britse bommenwerper van het type Bristol Blenheim neer in het bos. Het enige nog vliegende exemplaar vloog vandaag voor de gelegenheid over het vliegveld van Zwartberg. Het

Lees meer »

Nieuw welzijns- en zorgpad ‘Samen op Weg’ ondersteunt personen met dementie en hun mantelzorgers

Dinsdag 2 juli werd in Kortrijk het ‘Welzijns- en Zorgpad Dementie: Samen op Weg’ gelanceerd, bedoeld om personen met dementie te ondersteunen bij het navigeren door het complexe zorg- en welzijnslandschap. Niet alleen personen met dementie, maar ook hun mantelzorgers kunnen gebruik maken van het nieuwe welzijns- en zorgpad.
The post Nieuw welzijns- en zorgpad ‘Samen op Weg’ ondersteunt

Lees meer »

Terwijl de ene zeer meegaand is, staat de andere op de rem: hierover zullen de gesprekken van De Wever met zijn toekomstige coalitiepartners gaan

Preformateur Bart De Wever (N-VA) zal een weekend lang een-op-eengesprekken voeren met zijn toekomstige coalitiepartners, onder meer over de begroting. Hij moet nog altijd een manier vinden om de socialisten over de streep te trekken. Maar waar zullen die gesprekken met de verschillende partijen precies over gaan? Een overzicht.

Lees meer »

ZOMERREEKS. Froya en Mark kochten stukje berg in de Alpen: “Hier leven is leren loslaten en berusten in wat komt”

Wie definitief uit Antwerpen vertrekt, laat veel achter. Dat zou je toch denken. Wij spraken Antwerpenaren die lang geleden of heel recent hun koffers pakten, iedereen die hen lief was dag zeiden en naar het buitenland verkasten. Vijf keer een verhaal over met weinig of niks vertrekken en (wellicht) nooit meer willen terugkeren. Aflevering 1: Froya en Mark uit Borgerhout

Lees meer »

Vrouw eist liefst 6.000 euro schadevergoeding omdat ze door zware burenruzie verhuisde

Een vrouw eist van haar voormalige 41-jarige buurman uit Diksmuide liefst 6.000 euro schadevergoeding in de rechtbank van Veurne. I. beweert door M.D. jarenlang gepest en zelfs fysiek aangevallen te zijn, waarop ze verhuisde. De man zelf schuift echter alles in de schoenen van de vrouw.
The post Vrouw eist liefst 6.000 euro schadevergoeding omdat ze door zware burenruzie

Lees meer »