Aanrander 13-jarige meisjes betrapt met hasj in Brugse gevangenis

Een 21-jarige Bruggeling riskeert drie maanden cel voor drugsbezit in de gevangenis, waar hij vastzit voor zedenfeiten met twee 13-jarige meisjes. Hij was donderdag niet de enige die voor dergelijke feiten terechtstond.

Op 19 augustus vorig jaar werd Nathan V. in de Brugse gevangenis betrapt met drie gram hasj. De drugs zaten verborgen in het toilet van zijn cel. “Hij ging door een moeilijke periode omdat hij te horen had gekregen dat zijn grootmoeder in het ziekenhuis lag”, pleitte zijn advocate.

V. zit in de gevangenis 37 maanden effectief uit. Die kreeg hij eind 2022 opgelegd voor aanranding van twee 13-jarige meisjes. Bij het ene meisje was ook sprake van verkrachting.

Gelijkaardige feiten

Donderdag moesten nog meer gedetineerden voor de Brugse rechtbank verschijnen voor gelijkaardige feiten. Zo riskeert een 30-jarige Albanees eveneens drie maanden cel.

Op dezelfde dag als de betrapping van V. werd Agostin I. na de wandeling betrapt met een kleine hoeveelheid hasj. Zijn advocate drong aan op mildheid. “Hij kreeg al een tuchtsanctie in de gevangenis”, pleitte ze. In de beide dossiers doet de rechter op 4 april uitspraak. “Drugs zijn een pest in de gevangenis”, stelde hij.

1,4 gram heroïne

Een dertiger uit Roeselare kreeg een jaar cel nadat hij 2,55 gram cannabis aankocht tijdens de wandeling. Kenny V. werd betrapt toen hij de drugs probeerde weg te moffelen in zijn broekzak.

Bruggeling Frank D. (57) kreeg op zijn beurt vijf maanden cel. Begin vorig jaar keerde hij terug naar de gevangenis in het kader van zijn beperkte detentie. Hij was onder invloed van alcohol en in zijn rugzak stak 1,4 gram heroïne. De man beweerde dat iemand anders de drugs in zijn tas had gestopt. ?“Ik gebruik enkel cannabis”, stelde hij. (AFr)

The post Aanrander 13-jarige meisjes betrapt met hasj in Brugse gevangenis is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Wie heeft Michel Lion (85) uit Koksijde gezien?

Op zaterdag 29 juni, omstreeks 22.30 uur, verliet de 85-jarige Michel Lion zijn woning gelegen in de Zeelaan in Koksijde. Sindsdien ontbreekt elk spoor van hem.
The post Wie heeft Michel Lion (85) uit Koksijde gezien? appeared first on KW.be.

Lees meer »

The Women Peloton, het bedrijf van de vrouw van Jasper Stuyven, wordt aangeklaagd en krijgt drie maanden om van naam te veranderen

Een bijzondere zaak in de Belgische wielerwereld. The Women Peloton, het bedrijf van Elke Bleyaert waarin ze vrouwen warm maakt voor de wielersport, wordt aangeklaagd door het Amerikaanse fitnessbedrijf Peloton Interactive. Zo wordt de merknaam ‘peloton’ aangevochten. Bleyaert is woedend: “Er bestaan zoveel bedrijven in het wielerlandschap vredig naast elkaar die het woord ‘peloton’ gebruiken. Waarom zou één bedrijf hier

Lees meer »

Gratis familiefestival ‘Loppem Leeft!’ in augustus: “Drie dagen vol sfeer en gezelligheid”

Op 9, 10, 11 augustus vindt Loppem Leeft! plaats aan het Kasteel van Loppem, een gloednieuw en gratis familiefestival. Headliner is Mama’s Jasje op zaterdag. “Op vrijdag starten we met een Back to the 80’s party en op zondag is er een uniek klassiek concert van Patrick Hamilton met orkest.”
The post Gratis familiefestival ‘Loppem Leeft!’ in augustus: “Drie

Lees meer »

“Ik, een blauwe Conner Rousseau? Ik geloof niet in showpolitiek”: wie is Vincent Verbeecke (29), de nieuwe kandidaat-voorzitter van Open Vld?

Hij kan het goed uitleggen, een das laat hij thuis én hij woonde ooit één vergadering bij van de Jongsocialisten. De jongste kandidaat-voorzitter ooit, Vincent Verbeecke (29), zou zomaar eens de ‘blauwe Conner Rousseau’ kunnen worden, al ziet hij dat zelf anders. Dit is de onbekende woordvoerder van Gwendolyn Rutten, die Open Vld wil redden van de ondergang: “De clans

Lees meer »

Opnieuw veel Franse sfeer bij ‘t Zudn van Vrankrik in Pittem: “Mediterrane gezelligheid”

Op zondag 14 juli organiseren het oudercomité en de leiding van Chiro ‘t Kartouchke voor de 21ste keer het inmiddels traditionele ‘t Zudn van Vrankrik op het binnenplein van de oude jongensschool in de Eikeldreef. Ook deze editie zal met spijs, drank en muziek weer de mediterrane gezelligheid naar Pittem worden gebracht.
The post Opnieuw veel Franse sfeer bij

Lees meer »