LIVEBLOG MOLDE-CLUB BRUGGE. Club-spelers aangekomen in stadion – De Cuyper in offensieve rol, Skov Olsen “vermoeid” op de bank

Kan Club Brugge verderbouwen op het goede elan na de zege tegen Racing Genk? Op bezoek bij Molde in de achtste finales van de Conference League gaat het op zoek naar een goede uitgangspositie, om een week later in Jan Breydel door te stoten. Een goed resultaat kan de zorgen bij Club beetje bij beetje verdringen. Volg de wedstrijd op de voet in onze liveblog! 

Meer krantenkoppen in België

SK Zillebeke is meteen ambitieus bij terugkeer: “Elke tegenstander zal het hier moeilijk krijgen”

Na een jaar zonder eerste elftal is SK Zillebeke weer helemaal terug. En niet zomaar om de tijd te doden: het trainersduo Diego Caron – Diederik Pattyn heeft grootse plannen. Ze mikken op een topvijfplaats dit seizoen, met de ambitie om op korte termijn naar derde provinciale te promoveren.
The post SK Zillebeke is meteen ambitieus bij terugkeer: “Elke

Lees meer »

Opgepast voor fraude door ‘kaartophalers’: parket van Antwerpen verwacht piek tijdens zomervakantie

Bankenfederatie Febelfin en het parket van Antwerpen waarschuwen donderdag voor fraude door zogenaamde kaartophalers. Daarbij doen criminelen zich voor als bankmedewerkers en proberen ze thuis langs te komen om de bankkaart en pincode van slachtoffers in handen te krijgen. Het parket van Antwerpen ziet momenteel al een stijging van het aantal feiten en verwacht een piek tijdens de zomervakantie.

Lees meer »

KIJK. Belgische toeristen getuigen over bosbranden in Turkije: “Hier was paniek, de assen vielen op ons”

Door de bosbranden die delen van Turkije teisteren, zijn verschillende Belgische toeristen gisterenavond uit hun hotel geëvacueerd. Dat lieten enkele Belgen aan onze redactie weten via ‘4040′. In het getroffen gebied zitten volgens Buitenlandse Zaken 150 landgenoten. Voorlopig verandert het reisadvies voor Turkije niet. “Vanmorgen is gebleken dat het vuur tot tegen de straat is gekomen, een kleine 150 meter

Lees meer »

Izegem breidt blauwe zone in centrum uit, oppositie hekelt krappe timing: “We hebben hier toch wel wat vragen bij”

De stad Izegem breidt vanaf 1 juli de blauwe zone in het centrum uit. Bedoeling is om de parkeerdruk in enkele straten rond het zwembad, Kerkplein en ziekenhuis aan te pakken en voor meer rotatie te zorgen. Enkele oppositiepartijen hekelen echter de vlugge invoering en het feit dat inwoners voor hun eerste kaart moeten betalen. Schepen Caroline Maertens (N-VA) nuanceert.<br

Lees meer »

Klas 3A van Vrije Basisschool wint kunstenwedstrijd ‘Blik op de Toekomst’ met werk ‘Groeien en Bloeien’

Dit voorjaar organiseerde het gemeentebestuur een kunstenwedstrijd voor Bredense scholieren. Bezoekers aan de tentoonstelling van de werken in het MEC Staf Versluys konden stemmen op hun favoriete werk. Deze week werden de winnaars bekendgemaakt. Hoofdwinnaar is het werk ‘Groeien en Bloeien’ van de 3A-klas uit de Vrije Basisschool Don Bosco.
The post Klas 3A van Vrije Basisschool wint kunstenwedstrijd

Lees meer »

De tijdritparel van wereldkampioen Remco Evenepoel ontleed: “Dit koop je als gewone mens niet. Tenzij je superrijk bent”

Kleren maken de man. Maar in een individuele tijdrit is dat toch vooral de fiets. Met dit exemplaar doet Remco Evenepoel vandaag in de Bourgogne een gooi naar zijn allereerste Touretappezege ooit. Exclusief voor ons ontleedt Nicolas Coosemans, Technical & Development Manager bij Soudal Quick-Step, het pareltje tot in detail. Component per component.

Lees meer »

Bloemen plukken bij Farmflorette in Ruddervoorde: “De tuin doet me denken aan de tuinen uit mijn jeugd”

Op de Baliebrugge, nabij de grens met Torhout, hebben Liesbeth Hanssens (48) en Wim Kerkhove (46) samen met hun dochters Justine (21), Ite (18) en Anouk (15) de tuin vooraan hun boerderij heraangelegd. Ze hebben er een groot assortiment bloemen aangeplant. Dat willen ze nu met iedereen delen in hun pluktuin.
The post Bloemen plukken bij Farmflorette in Ruddervoorde:

Lees meer »

Ouders klagen agressief gedrag van Waalse leerkrachten tijdens schoolreis aan: “Een ware hel voor mijn dochter”

De leerlingen van een basisschool in Wallonië hebben er een vreselijke schoolreis opzitten. De reden daarvoor was het ongepaste gedrag van twee leerkrachten, die zich zowel verbaal als fysiek agressief zouden hebben gedragen. Een moeder van een van de leerlingen doet haar verhaal bij ‘RTL’. “Mijn dochter had voortdurend bang om iets verkeerds te doen.”

Lees meer »