Verkoop gevaarlijke ‘zombiedrug’ flakka levert veertiger uit Kortemark dertig maanden celstraf op

Een 48-jarige man uit Kortemark heeft voor de Brugse rechtbank dertig maanden effectieve celstraf gekregen voor de verkoop speed en flakka, de zogenaamde ‘zombiedrug’.

In de nacht van 20 op 21 januari vorig jaar hield de politie in Kortemark een Opel Corsa staande. In het voertuig werd 78 gram flakka aangetroffen. De bestuurder bekende dat hij de drugs had aangekocht bij zijn neef Jürgen V.

Huiszoeking

Samen met zijn passagier had hij de zombiedrug ook gebruikt in de woning van V. Bij de daaropvolgende huiszoeking in de woning van V. troffen de speurders 12 gram flakka, 16 gram speed, drugspijpjes, een snuifbuisje en tal van andere drugsattributen aan.

Onderzoek wees uit dat V. al sinds oktober 2022 drugs aan de man bracht. Procureur Yves Segaert-Vandenbussche omschreef hem tijdens de pleidooien als een hopeloos geval. “Hij bekostigt zijn eigen verslaving door aan andere sukkelaars te verkopen”, sneerde hij. V. was ook niet aan zijn proefstuk toe.

Emotieloos en extreem agressief

Flakka is een designerdrug die ook wel ‘zombiedrug’ wordt genoemd omdat het gebruikers emotieloos en extreem agressief maakt. Op korte tijd is het enorm populair geworden bij drugsverslaafden in de omgeving van Diksmuide en Roeselare.

Het parket liet eerder al verstaan dat niet enkel de verkoop maar ook het gebruik van flakka systematisch vervolgd zal worden. (AFr)

The post Verkoop gevaarlijke ‘zombiedrug’ flakka levert veertiger uit Kortemark dertig maanden celstraf op is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Manu Van Acker schittert als lakei Aimé in de sprookjesmusical ‘Sneeuwwitje’: “Alles onthouden, dat is wel het moeilijkste!”

Manu Van Acker uit Oostende doet het uitstekend als lakei Aimé in de sprookjesmusical ‘Sneeuwwitje’. Hij liet het premièrepubliek niet alleen lachen, maar wist de zaal ook te ontroeren. Met zijn pakkende versie van ‘Waarom’ kreeg hij de zaal muisstil.
The post Manu Van Acker schittert als lakei Aimé in de sprookjesmusical ‘Sneeuwwitje’: “Alles onthouden, dat is wel het

Lees meer »

Drie grote bewakingsfirma’s krijgen voor meer dan 47 miljoen euro aan boetes voor “zware en langdurige kartelpraktijken”

De Belgische Mededingingsautoriteit (BMA) legt de bewakingsfirma’s Securitas, G4S en Seris samen voor meer dan 47 miljoen euro aan boetes op wegens "zware en langdurige kartelpraktijken". Uit onderzoek van de concurrentiewaakhond hebben de 3 grote bedrijven jarenlang afspraken gemaakt over prijzen, openbare aanbestedingen en om elkaar geen personeel af te snoepen.

Lees meer »

Jongeman (21) vrijgesproken voor verspreiden seksfilmpje minderjarig ex-liefje: “Fake-klacht van afgewezen bakvisje”

Een 21-jarige jongeman uit Middelkerke is vrijgesproken van de beschuldiging dat hij een seksfilmpje van zijn minderjarig ex-liefje zou hebben verspreid. J. riskeerde er zes maanden cel voor, maar de rechter achtte de feiten niet bewezen. Het ging eerder om een wraakactie van zijn ex-liefje. “In essentie gaat het om een fake-klacht van een afgewezen bakvisje, maar wel één met

Lees meer »

LIVE. Extreemrechts Rassemblement National van jonge kandidaat-premier Jordan Bardella op kop bij eerste ronde Franse parlementsverkiezingen

De eerste ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk zijn gewonnen door het Rassemblement National van kandidaat-premier Jordan Bardella (28). De partij haalde 33 procent van de stemmen binnen. Dat melden Franse media zondagavond. Het gaat nog wel om schattingen. De daadwerkelijke resultaten komen later vanavond binnen. Dit artikel zal voortdurend worden bijgewerkt met de laatste ontwikkelingen.

Lees meer »

Provençaalse sferen tijdens Franse markt op 5, 6 en 7 juli in Kortemark: “Dit wordt een nieuwe traditie”

Wie het slechte voorjaar snel wil vergeten en reikhalzend uitkijkt naar de zomer, kan op vrijdag 5, zaterdag 6 en zondag 7 juli terecht op de Franse markt, georganiseerd door Sfeer in Groot-Kortemark, de vereniging die – de naam zegt het zelf – wat meer leven in de Kortemarkse brouwerij wil brengen.
The post Provençaalse sferen tijdens Franse markt

Lees meer »

Boete dreigt voor artsen die te veel antibiotica voorschrijven

Alle huisartsen die de afgelopen vijf jaar antibiotica hebben voorgeschreven, kregen deze week een brief van de ziekteverzekering (Riziv) in de brievenbus. Daarin staat hoe vaak ze de medicijnen hebben voorgeschreven, en of ze zich daarmee aan de richtlijnen hebben gehouden, zo staat vandaag in ‘De Standaard’.

Lees meer »

Oostrozebeke en Curando breiden zorgaanbod voor senioren uit met nieuw lokaal dienstencentrum, centrum voor dagverzorging en assistentiewoningen

Oostrozebeke en zorggroep Curando slaan de handen in elkaar om het zorgaanbod voor senioren in de regio te versterken en hen langer thuis te laten wonen. Op de site van wzc Rozenberg komen een nieuw lokaal dienstencentrum, een centrum voor dagverzorging en 20 assistentiewoningen. Het totale bouwproject, inclusief renovatie van de resterende woningen, wordt geraamd op 7,6 miljoen euro. De

Lees meer »