Nina moet na 32 jaar The Body Shop vervroegd sluiten: “Het zal wennen worden voor iedereen”

Nina De Jonge (64) woont al 40 jaar in Kortrijk en werkt al 32 jaar als zelfstandig franchisenemer van The Body Shop op de hoek van de Doorniksestraat en Lange Steenstraat. “In oktober zou ik met pensioen gaan, maar omwille van het faillissement van The Body Shop Belgium komt het afscheid vroeger dan verwacht. Een einde in mineur.”

Na al die jaren is de duurzame cosmeticawinkel The Body Shop een herkenningspunt geworden. “Het hoort bij het straatbeeld. Ik had gehoopt dat iemand het zou verder doen. Voor corona was er een kandidaat, maar sindsdien niet meer. Misschien gezien het economisch klimaat. Dit is mijn laatste jaar en ik had het al opgegeven dat The Body Shop nog zou bestaan. De keten zelf was ook niet geïnteresseerd in een overname in Kortrijk. Met het faillissement is het verdwijnen van The Body Shop een zekerheid.”

“Ik probeer iedereen nog te helpen aan hun vertrouwde producten”

“Ik ben de laatste winkel die nog open is in België. Zelfs van Leuven, Gent en Ronse komen er bestellingen binnen. Ik probeer iedereen nog te helpen aan hun vertrouwde producten”, vertelt Nina terwijl ze door de opstapelende notities bladert. “Maar ik krijg geen leveringen meer en bepaalde dingen zijn ook buiten mijn macht. De voorraad gaat snel achteruit. Veel populaire producten zoals de parfumlijn White Musk en de hennepproducten van Hemp zijn al de deur uit intussen.”

Nina verkoopt nog tot eind april haar voorraad en dan gaan de boeken toe. “Het is altijd een sterke winkel geweest. Ik sta hier al meer dan 30 jaar. Dat persoonlijk contact zorgt ook voor een heel sterk vast cliënteel. Veel mensen begrijpen het niet. The Body Shop is een goed merk, maar op een wereldwijd concern met 3.000 winkels blijft België een klein landje”, legt Nina uit.

“Ik weet nog niet wat hier in de plaats zal komen, maar het zal wennen worden voor iedereen. Als je moet stoppen omwille van je pensioen, leef je daarnaartoe. Je kan het plannen, maar nu komt het afscheid een heel stuk vroeger. Een einde in mineur. Ik weet nog niet wat ik de resterende maanden zal doen. Eerst heb ik nog heel veel andere zaken te regelen.”

The post Nina moet na 32 jaar The Body Shop vervroegd sluiten: “Het zal wennen worden voor iedereen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

MMI Kortemark neemt afscheid van acht leerkrachten

Voor maar liefst zeven MMI-leraren en logistiek directeur Cornette betekende 30 juni het einde van een rijkgevulde onderwijscarrière. Ze hebben met zijn allen ongeveer 270 dienstjaren achter de kiezen.
The post MMI Kortemark neemt afscheid van acht leerkrachten appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bekende Kriekebewoner neemt deel aan WK Ironman in Hawaï: “Topsporters steunen Stefaan”

Op donderdagavond 1 augustus beginnen de Kriekefeesten met een Hawaï-party ten voordele van Kriekebewoner Stefaan De Clercq, die op 26 oktober deelneemt aan het wereldkampioenschap Ironman in Hawaï. Stefaan kan rekenen op de steun van sportieve toppers zoals Lies Defreyne en beroepsrenners zoals Yves Lampaert, Tim Declercq en Jordi Warlop.
The post Bekende Kriekebewoner neemt deel aan WK Ironman

Lees meer »

Stadionperikelen US Ploegsteert-Bizet zijn voorlopig van de baan

US Ploegsteert-Bizet hoopt net als vorig seizoen een rustig seizoen in derde provinciale A te beleven. Er was even bezorgdheid rond de toekomst van het stadion, maar dat probleem is – voorlopig – opgelost.
The post Stadionperikelen US Ploegsteert-Bizet zijn voorlopig van de baan appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vermoedelijke daders van dodelijke home-invasion in Halle opgepakt

De vermoedelijke daders van de home-invasion in Halle op 19 april 2024 zijn opgepakt. Het gaat om 3 mannen uit de omgeving van Brussel. Er volgden verschillende huiszoekingen, onder andere op de woonplaatsen van de gearresteerde mannen. Bij de home-invasion werd een van de bewoners neergeschoten, hij overleed enkele dagen later.

Lees meer »