Politiecommissaris die ex stalkte vraagt opschorting van straf

De Blankenbergse politiecommissaris P.D. (56) vraagt in beroep opschorting van straf voor hardnekkige stalking van zijn ex, hacking en schending van zijn beroepsgeheim. Het openbaar ministerie is akkoord, op voorwaarde dat het nu echt stopt.

Toen politiecommissaris P.D. in november 2020 zijn relatie na vijf jaar op de klippen zag lopen, begon hij zijn ex hardnekkig te stalken. De Blankenbergenaar kon niet verkroppen dat de vrouw hem liet zitten voor een andere man, waarna hij te pas en te onpas in hun omgeving begon op te duiken. Hij kwam opdagen op de loopclub enkel wanneer zij er ook was, ging kijken naar haar wedstrijden, liep langs op haar werk enkel wanneer zij er ook was, passeerde geregeld met zijn wagen voorbij haar deur. “Mijn cliënte zag zijn wagen overal. Ze leefde in permanente angst. Bovendien stopt het niet, want op vandaag is het nog steeds bezig. Elke keer zij klacht indient, dient hij klacht in voor laster en vandalisme.”

P.D. maakte ook misbruik van zijn functie om informatie op te zoeken in de databanken van de politie. Bovendien vond hij in de ex-vriendin van de nieuwe partner van zijn eigen ex een bondgenoot en wisselden ze informatie uit zoals hun looptrajecten en online aankopen. Omdat er toch nog nieuwe klachten kwamen, werd hij eind maart 2022 voor de onderzoeksrechter gebracht. Daar gaf hij zijn obsessie toe. P.D. werd gelost onder voorwaarden, zoals psychiatrische begeleiding. Hij kreeg ook een verbod om deel te nemen aan dezelfde loopwedstrijden als zijn ex. De verdediging benadrukte dat de relatiebreuk voor P.D. erg onverwacht kwam. “Hij zou op 6 juli 2020 trouwen met z’n vriendin, maar dat huwelijk werd uitgesteld door corona”, pleitte meester Dirk Vandamme. “In maart 2020 bleek dat zij een seksuele relatie had aangeknoopt met haar diensthoofd.”

De zaak kwam intussen voor de rechtbank van Brugge waar P.D. vijftien maanden met uitstel onder voorwaarden, waaronder een contactverbod, kreeg. Hij ging in beroep om een opschorting van straf te vragen om zo zijn job bij de politie te kunnen behouden. De procureur-generaal wil wel meegaan in dat verhaal, maar dan moet het wel stoppen. “Strikte voorwaarden om na te leven zijn zeker nodig. Ik wil dat die vrouw met rust gelaten wordt!” Zelf wou de man zijn excuses aanbieden aan zijn ex, maar herviel dan, tot ergernis van de voorzitter van het hof, in verhalen over toevallige ontmoetingen, zijn auto die altijd voorbij haar huis moet rijden door eenrichtingsverkeer en andere excuses waarom hij haar geregeld bij haar in de buurt opdook. Het hof doet uitspraak op 10 april. (OSM)

The post Politiecommissaris die ex stalkte vraagt opschorting van straf is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Elise (29) opent kleurrijke studio wink: “Ik hoop het Overbekeplein wat leven in te blazen”

Sinds Sinksen opende Elise Van Hoecke (29) haar eerste fysieke winkel onder de naam ‘studio wink’. Je vindt er kleurrijke interieurdecoratie, designitems met een knipoog en opvallende artikelen in samenwerking met lokale ontwerpers. “Zo breng je niet alleen extra inspiratie en kleur in huis, maar steun je ook (startende) creatievelingen.”
The post Elise (29) opent kleurrijke studio wink: “Ik

Lees meer »

Monte Marcella het geheime wapen voor onze Belgische olympische atleten (en straks kun jij het resort ook afhuren)

Sint-Eloois-Winkel (Ledegem) wordt in juli het sportmekka voor Olympische atleten. De gemeente heeft zich eerder dit jaar ontpopt als de nieuwe topbestemming voor sporters die zich voorbereiden door middel van hoogteprikkels. In samenwerking met het BOIC, zal Monte Marcella een exclusief trainingskamp zijn voor Belgische Olympische atleten die zich klaarstomen voor de Spelen van Parijs 2024. En straks kun je

Lees meer »

Zij-instromer Corine blikt terug op eerste schooljaar als directeur: “Samenleving moet de kracht voelen van goed onderwijs”

Voor Corine Versteylen (50), die vroeger als marketingdirecteur werkte in de Vlerick Business School, zit het eerste schooljaar als schooldirecteur erop. Op 1 september startte ze de gloednieuwe Jezuïetenschool in het Brusselse Sint-Jans-Molenbeek op. VRT NWS volgde haar een jaar lang in haar nieuwe avontuur. Was haar nieuwe job wat ze ervan verwachtte? En hoe kijkt ze terug op dat

Lees meer »