Barvelo brengt Sint-Barbara terug: pop-upbar van Gent-Wevelgem blijft tot eind september

Vele jaren lang was café Sint-Barbara ‘the place to be’ tijdens Gent-Wevelgem. Op een boogscheut van de aankomst. Op donderdag 21 maart opent pop-upcafé Barvelo er de deuren. Niet enkel voor Gent-Wevelgem, maar om er tot eind september de grote sportevenementen van de zomer op groot scherm te vertonen.

Frituur-café Sint-Barbara in de Vanackerestraat staat sinds september 2022 leeg. Nadat uitbaatster Liliane Huysentruyt was overleden, sloot het café de deuren en werd het ondertussen ook verkocht, niet met de bedoeling om het café te heropenen. Toch zullen er binnen twee weken weer pintjes en ander fris getapt worden. Onder de naam Barvelo komt er een pop-upcafé. Met de rijke sportzomer die eraan komt, wordt het de uitgelezen plaats om de grote sportevenementen te volgen op groot scherm en in goed gezelschap.

Meer werk dan gedacht

“Het was eigenlijk Bjorn zijn idee”, zegt Hendrik Masselis. “We kennen de nieuwe eigenaars die Sint-Barbara gekocht hebben redelijk goed. (lacht) Toen Bjorn voorstelde om het café even te heropenen met Gent-Wevelgem, was ik meteen gewonnen voor het idee. We kwamen polshoogte nemen en stelden vast dat het wel een heropfrissing mocht krijgen. Bjorn en zijn vader Jacques, die schilder was, hebben het interieur onder handen genomen. “Een maand geleden zijn we begonnen”, vertelt Bjorn Vercaemere. “Er kroop toch wat meer werk in dan gedacht, toen we het papier van de muren verwijderden bleek dat ook de muren dienden opgelapt te worden.”

“Aanvankelijk was het de bedoeling enkel vier dagen rond Gent-Wevelgem open te houden”, vervolgt Hendrik. “Toen we begonnen te schilderen en meubels te zoeken, bleek al snel dat het zonde zou zijn om het pop-upcafé weer te sluiten na Gent-Wevelgem. Dat was ook de mening van mijn broer Wouter, die mede-eigenaar is. We nemen er bijgevolg de zomer bij. Je kan in Barvelo dus ook terecht voor de Tour van Remco, het Europees kampioenschap voetbal en de Olympische Spelen. Tot eind september, dus ook nog met de braderie.”

Boterhammen

Hoewel het een heuse sportbar wordt, zal in de inrichting vooral de fiets prominent aanwezig zijn. Onder meer enkele banners van oud-winnaars die fotograaf Hendrik zelf nog nam. Van Nico Mattan, Tom Boonen en Wout Van Aert. Het café zal tot september telkens open zijn ‘s avonds op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag. En met de markt op woensdagmorgen. De opening van Barvelo is op donderdag 21 maart.

“Wanneer precies kunnen we nu nog niet zeggen”, lacht Bjorn. “Wanneer we klaar zijn! Die dag komen ze nog de stoelen en tafels leveren. Maar die donderdag kan je al even de sfeer komen opsnuiven. Op vrijdag tonen we de E3-prijs in Harelbeke en organiseren we een after-work. We zorgen onder meer voor boterhammen met gehakt. Wie van zijn werk komt, zal geen honger lijden.”

Dj Medaase

Het weekend van Gent-Wevelgem kondigt zich druk aan, in Barvelo. Op zaterdag is er de cyclo. Het café ligt ideaal voor de wielertoeristen die willen uitblazen van de tocht. Zondag wordt het ongetwijfeld heel druk, als ’s avonds de drukte rond de aankomst wat weggeëbd is, staan achtereenvolgens dj Medaase, ook te zien en te horen op Tomorrowland, en dj Mario klaar. Ook dan is de ingang gratis.

In de naam barvelo zit ongewild een verwijzing naar het vroegere café Sint-Barbara. Los daarvan is alvast één iemand heel gelukkig dat het café opnieuw de deuren opent, al is het maar voor enkele maanden, en dat is de vroegere uitbater Jean-Pierre Lemant die er 49 jaar de dienst uitmaakte. “Toen ik het hoorde, was ik echt blij”, vertelt Jean-Pierre. “Ik ben al even langs geweest. Natuurlijk krijgt het een opfrissing. Een likje verf en het zal wel allemaal een beetje anders zijn. Dat is normaal, met Gent-Wevelgem kom ik zeker eens de sfeer opsnuiven, al zal het dan van de andere kant van de toog zijn.”

The post Barvelo brengt Sint-Barbara terug: pop-upbar van Gent-Wevelgem blijft tot eind september is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Haike en Ruben mikken met Spaanse vakantiewoning op jonge gezinnen

Haike Demuylder en Ruben Raedt, eigenaars van babyboetiek Orsetto, openden Casa Osito, een vakantiewoning in Spanje volledig gericht op gezinnen met jonge kinderen. “Kindvriendelijke, volledig uitgeruste vakantiewoningen in het buitenland zijn quasi onbestaand.”
The post Haike en Ruben mikken met Spaanse vakantiewoning op jonge gezinnen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Jettie Pallettie stopt ‘Qu Sera Mi Vida’ in een feestelijk Nederlandstalig jasje met een knipoog naar ‘Crazy Frog’

Geen feestje zonder Jettie Pallettie, wereldberoemd in Vlaanderen met haar versies van o.a. ‘Ik Zit In Een Cafeetje’, ‘Hey Knul’ en ‘Hopeloos’. Samen met topproducer Waylon van der Heijden stak ze de Gibson Brothers-klassieker ‘Que Sera Mi Vida’ uit 1979 in een feestelijk Nederlandstalig jasje. Met plezier reisde de populaire Jettie Pallettie af naar de Goldfinger-studio’s aan de Spaanse Costa

Lees meer »

Indrukwekkende Remco Evenepoel in de wolken met tijdritwinst: “Een kinderdroom gaat in vervulling”

Een fenomenale Remco Evenepoel (24) heeft de 25,3 kilometer lange tijdrit tussen Nuits-Saint-Georges en Gevrey-Chambertin naar zijn hand gezet. Enkel geletruidrager Tadej Pogacar kon in de buurt van Evenepoel blijven. Zijn vrouw, Oumi Rayane, stond voor het podium te glunderen van trots. “Ik heb van iedere seconde genoten”, klinkt het bij onze landgenoot. Ook ploegleider Klaas Lodewyck is een tevreden

Lees meer »

“Wat is er met zijn gezicht gebeurd?” Internet raakt niet uitgepraat over ‘nieuwe look’ Zac Efron

Wat is er gebeurd met Zac Efron? Dat is wat de kijkers van z’n nieuwste film ‘A Family Affair’ op Netflix zich afvragen. De hartenbreker uit ‘High School Musical’ onderging een serieuze metamorfose: z’n wangen lijken opgeblazen, zijn lippen zien er voller uit en er is aan zijn kaaklijn gesleuteld. Ging Zac langs bij de plastisch chirurg of heeft hij

Lees meer »

Vrouw (24) mag dag na fataal ongeval ziekenhuis verlaten maar sterft paar uur later thuis: autopsie moet meer duidelijkheid brengen

Een 24-jarige vrouw uit Turnhout is zondagnamiddag overleden in haar woning. De avond ervoor was ze nog betrokken bij een aanrijding in het Nederlandse Baarle-Nassau. Daarbij had een 41-jarige vrouw uit Minderhout het leven gelaten. Het gerecht laat een autopsie uitvoeren om de precieze doodsoorzaak van het slachtoffer te achterhalen.

Lees meer »

“Buitenwipper perste familie Schumacher voor 15 miljoen euro af met foto’s van pas verongelukte F1-held”

De Duitse politie heeft een buitenwipper en zijn zoon aangehouden voor het afpersen van de familie van zevenvoudig Formule 1-wereldkampioen Michael Schumacher (55). Dat meldt de Duitse krant ‘Bild’. De mannen, afkomstig uit Wuppertal, zouden 15 miljoen euro hebben geëist en in het bezit zijn van beelden van Schumacher vlak na het ski-ongeluk waar hij nu nog steeds de gevolgen

Lees meer »

Vuistregels voor je kind het water in gaat: “Op twintig seconden kan het al te laat zijn”

Het diepe water brengt heel wat gevaren met zich mee voor jonge kinderen. Vorige week verdronk een jongen van zeven tijdens een schooluitstap, en zaterdag bezweek een peuter nadat hij in een zwembad belandde. Om zich voor zulke drama’s te behoeden, leert Tine Sleurs studenten lichamelijke opvoeding hoe ze kinderen zelfredzaam in het water kunnen maken. Aan HLN deelt ze

Lees meer »

“Ik ben nogal chaotisch, dus ik moet me goed voorbereiden”: zo brengen onze BV’s hun vakantie door (deel 2)

Vakantie, dat staat voor veel mensen gelijk aan zon, zee en strand. Maar wat zijn de vakantieplannen van onze BV’s? Hoe proberen ze te ontspannen na een druk jaar? Onder meer Dimitri Vegas, Tanja Dexters en Zita Wauters verklappen hun ultieme vakantietips. “Verschillende plekken van de wereld zien en er niet zelf voor betalen … Dat is het voordeel aan

Lees meer »

Wevelgem en HOGENT ontwikkelen een methodiekenbundel met spelletjes om kinderen inspraak te geven in beleid

Een kindvriendelijke stad of gemeente, die laat kindjes hun zegje doen over projecten. Maar hoe betrek je hen? In Wevelgem ontwikkelden ze samen met HOGENT een methodiekenbundel met spelletjes. “Zo spelenderwijs en op uniforme manier kinderen laten participeren.”
The post Wevelgem en HOGENT ontwikkelen een methodiekenbundel met spelletjes om kinderen inspraak te geven in beleid appeared first on KW.be.

Lees meer »