Werken nieuwe sporthal in Hoogstraat in Wevelgem gestart

De bouw van de nieuwe sporthal zorgt meteen voor een vernieuwde aanpak van de hele site. De school in de Hoogstraat ondergaat de komende twee jaar een metamorfose. Meer groen en modernere lokalen en ondertussen verhuizen een aantal klassen naar andere gebouwen in de omgeving.

Toen het masterplan voor Wevelgem centrum werd aangekondigd en het duidelijk werd dat de oude sporthal zou verdwijnen, moest een oplossing worden gevonden om de druk bezette sporthal op een of andere manier te vervangen.

Binnen de bestaande sportinfrastructuur zou dat niet lukken, de verrassende oplossing was een nieuwe sporthal te bouwen bij de gemeentelijke basisschool in de Hoogstraat. Het huis op nummer 12 naast de school werd aangekocht, de plannen werden gemaakt (en opnieuw gemaakt) en nu is het eindelijk zover. Niet alleen komt er een sporthal, meteen wordt de hele school aangepakt. Weliswaar een werk van vele jaren dat in verschillende etappes zijn voleinding zal krijgen.

Op klas in het klooster

De werken aan GBS Hoogstraat zijn op 12 februari van start gegaan. De eerste fase betreft de afbraakwerken. De woning in de Hoogstraat 12, het sanitair blok op de speelplaats en de betonluifel worden afgebroken.

“Waarna de opbouw begint”, aldus burgemeester Jan Seynhaeve. “Er wordt gestart met de verbouwingswerken van een aantal klassen tot refter, de renovatie van de tweede kleuterklas en de nieuwbouw van de sporthal. Er komen vernieuwde, groenere speelplaatsen en een nieuwe fietsstalling. Het einde van de bouwwerken is gepland in januari 2025.”

Tijdens de werken zal er meermaals een verhuis plaats vinden. Zo krijgt het zesde leerjaar gedurende een periode les in het voormalig kloostergebouw. Drie andere klassen vinden een tijdelijk onderkomen in het vroegere ACV-gebouw in de Lode de Boningestraat.

De nieuwe sporthal zal vanzelfsprekend kunnen gebruikt worden door de leerlingen van GBS Schoolstraat. Buiten de schooluren zijn de verenigingen welkom voor andere vormen van sportbeoefening. De totale kost van de werken zal zo’n 2,7 miljoen euro bedragen.

The post Werken nieuwe sporthal in Hoogstraat in Wevelgem gestart is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Buurtbewoners vieren opening van vernieuwde Knokstraat en Bergstraat in Kortrijk

Vandaag zijn de vernieuwde Knokstraat en Bergstraat in Kortrijk weer opengesteld voor verkeer. Er kwam een gescheiden rioleringsstelsel en de straten zijn volledig heraangelegd met nieuwe fietspaden en aandacht voor groen. Dit moet zowel de verkeersveiligheid, het fiets- en voetgangerscomfort als de leefbaarheid verhogen.
The post Buurtbewoners vieren opening van vernieuwde Knokstraat en Bergstraat in Kortrijk appeared first on

Lees meer »

LIVE GAZA. Israël beveelt evacuatie van Khan Younis en Rafah – Netanyahu belooft onderzoek naar vrijlating Palestijnse ziekenhuisdirecteur

Het Israëlische leger heeft maandag de evacuatie bevolen van Khan Younis en Rafah in het zuiden van de Gazastrook. Daar werden honderdduizenden Palestijnen enkele weken geleden al gedwongen te vluchten voor gevechten. En duizenden Israëlische ultraorthodoxe mannen zijn zondag in Jeruzalem de straat op gegaan om te protesteren tegen de dienstplicht. Zij doen dit vanwege een uitspraak van het Israëlische

Lees meer »

Massagefestival in het groen van Moorsele: “In vijf cabines maak je kennis met allerlei technieken”

Verschillende massagetechnieken, een gezellige loungebar en zelfs een kidscorner? Welkom bij het Massagefestival van Moorsele. Te midden het groen van de landelijke natuur, verwelkomt Joke Lenez (56) iedereen op 20 en 21 juli. “En wie helemaal geprikkeld wordt, kan hier meteen ook les volgen.”
The post Massagefestival in het groen van Moorsele: “In vijf cabines maak je kennis met

Lees meer »

“Fenomenale show van een rasechte legende vergezeld door een geweldige band”: dit was Bruce Springsteen in Werchter

Bruce Springsteen heeft voor het tweede jaar op rij zijn opwachting gemaakt op de wei van Werchter. Vorig jaar diende hij als afsluiter van TW Classic, dit jaar draaide het helemaal rond the Boss zelf. Thibault Christiaensen van Studio Brussel was erbij en werd naar eigen zeggen omvergeblazen door de performance. “Springsteen is niet van deze wereld. Wat een fenomenale

Lees meer »

Prinses Delphine prijst koning Albert: “Je kan niet alles inhalen, maar ik hou van mijn vader en dat is genoeg”

Ze heeft jarenlang voor erkenning moeten vechten, maar vandaag is prinses Delphine (56) gelukkig met de relatie die ze met haar vader heeft opgebouwd. In een interview met het tijdschrift ‘Paris Match’ geeft de prinses meer details over de band die ze met koning Albert (90) heeft. Sinds hun verzoening zijn hun interacties zowel hartelijk als betekenisvol geworden.

Lees meer »

Orbán ontmoet president Poetin in Moskou voor omstreden gesprek over oorlog in Oekraïne: “Vrede komt er niet zomaar, je moet ervoor werken” 

De Hongaarse premier Viktor Orbán heeft in Moskou met de Russische president Vladimir Poetin over de oorlog in Oekraïne gesproken. Orbán heeft het over een "vredesmissie", maar het bezoek stuit op heel wat kritiek bij Europese leiders. Zij benadrukken dat de Hongaarse premier niet kan spreken in naam van de Europese Unie, zelfs niet nu Hongarije voorzitter is van de

Lees meer »

De uitdagingen zijn enorm, maar de nieuwe baas van het leger zwijgt

Meer militairen, meer munitie, meer materiaal en meer middelen. Bij het begin van zijn missie als nieuwe chef Defensie verwees luchtmachtgeneraal Fred Vansina tot in den treure naar het verlanglijstje van zijn voorganger admiraal Michel Hofman. Maar wat hij precies wil en hoe hij het leger de volgende jaren zal inloodsen, daarover bleef hij bijzonder discreet.

Lees meer »

Fien Muylle (17) uit Lichtervelde treedt met haar band binnenkort op op de Gentse Feesten: “We brengen de iets heftigere rock en punk”

Fien Muylle (17) uit Lichtervelde studeerde dit schooljaar af aan MUDA, richting singer-songwriter. Voor haar zangexamen mocht ze optreden in Missy Sippy. Daarnaast zingt ze in de band Junkyjardpool, die deze zomer optreedt tijdens de Gentse Feesten.
The post Fien Muylle (17) uit Lichtervelde treedt met haar band binnenkort op op de Gentse Feesten: “We brengen de iets heftigere

Lees meer »

Jean-Pierre Belaen (67) stelt tentoon tijdens expo Metal Arts in Tielt: “Mensen glimlachen als ze mijn beelden zien”

In de voorhal van het stadhuis van Tielt kan je momenteel de tentoonstelling Metal Art gaan bezichtigen. Dit initiatief van de Tieltse Perskring, in samenwerking met stad Tielt, brengt vijf metaalkunstenaars van eigen bodem samen. Een van hen is Jean-Pierre Belaen, die van beeldhouwen met brons en koper zijn handelsmerk heeft gemaakt.
The post Jean-Pierre Belaen (67) stelt tentoon

Lees meer »