Sportvereniging Slyps Sprint organiseert ribbetjesfestijn en koers

Sportvereniging Slyps Sprint organiseert op vrijdag 22 en zaterdag 23 maart voor het tiende jaar haar Voorjaars(koers)weekend.

Midden in een klassiek wielerweekend, met op vrijdag de E3 BinckBank Classic en op zondag Gent-Wevelgem, vindt op zaterdag 23 maart in Slypskapelle de wielerwedstrijd voor beloften en elite zonder contract plaats. Deze wedstrijd organiseert Slyps Sprint voor het tiende jaar. “De voorbije jaren mochten we met ons wielercomité Slyps Sprint telkens heel wat renners verwelkomen in Slypskapelle”, aldus secretaris Andrien Sioen. Het startschot van de wielerwedstrijd weerklinkt om 14.30 uur. De renners starten aan gc D’Oude Schole, de vaak gebruikte zaal aan de Strobomestraat.

Slyps Sprint, dat is meer dan koersen organiseren alleen. Ondertussen is het ook een traditie dat de wielerliefhebbers de avond voor hun voorjaarswedstrijd uitpakken met een ribbetjesfestijn. Dat is dit jaar nog niet alles.

Kermisweekend

Op vrijdag 22 maart kan je smullen van ribbetjes à volonté. Kaarten voor het eetfestijn zijn te verkrijgen via www.slypssprint.be, via het telefoonnummer 0498 84 68 11 of via een van de bestuursleden van het Slypse wielercomité. Kaarten kosten 20 euro voor volwassenen, in die prijs zit een aperitief inbegrepen. Voor kinderen jonger dan twaalf jaar leg je 10 euro op tafel. “Voor wie niet echt fan is van ribbetjes voorzien we een alternatief. Voor het eerst bieden we ook vol-au-vent aan”, aldus Andries. De deuren van D’Oude Schole gaan open om 19 uur.

Ondertussen heeft het wielercomité al het hele programma voor 2024 klaar. Op zaterdag 6 juli organiseren de wielerliefhebbers een wielerwedstrijd voor nieuwelingen. De dag nadien is er een tweede koers voor beloften en elite zonder contract. Beide wedstrijden maken deel uit van het kermisweekend in Slypskapelle waar Slyps Sprint zich al jarenlang voor inzet. (BF)

Meer info omtrent de vereniging, die in 1970 boven de doopvont werd gehouden, is te vinden op www.slypssprint.be.

The post Sportvereniging Slyps Sprint organiseert ribbetjesfestijn en koers is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Democratische gouverneurs spreken openlijk steun uit voor Biden, maar eerste megadonor roept op om zich terug te trekken

De Democratische gouverneurs hebben woensdagavond een “open en eerlijk gesprek” gehad met president Joe Biden, waarin ze spraken over de bezorgdheden na zijn teleurstellend debat tegen Donald Trump. Alle gouverneurs steunen hem, zeiden ze na afloop, maar ondertussen zijn er wel al zeker drie die hem expliciet oproepen om zich terug te trekken. Ook een megadonor van de Democratische partij

Lees meer »

Knip aan De Kromte beroert opnieuw gemeenteraad in Pittem

De knip aan De Kromte is maandagavond nog maar eens aan bod gekomen op de gemeenteraad in Pittem. Oppositieraadslid Andres Vandewalle (NPE) had cijfers opgevraagd en ontvangen over het verkeer dat er passeerde, maar bleef naar eigen zeggen op zijn honger zitten. Burgemeester Dennis Fraeyman (CD&V) gaf dan weer aan dat er zich sinds de invoering van de knip nog

Lees meer »

Directie Nationale Loterij blijft achter Jannie Haek staan

De directeurs van de Nationale Loterij blijven ceo Jannie Haek, een Bruggeling met Torhoutse roots, steunen. Dat laat het overheidsbedrijf woensdag weten, daags na het afspringen van een bemiddelingsprocedure met de vakbonden over het gedrag van de topman.
The post Directie Nationale Loterij blijft achter Jannie Haek staan appeared first on KW.be.

Lees meer »

‘Vlaanderen Zingt’ massaal mét publiek in Izegem, Wenduine, Oostende, Blankenberge, Sint-Idesbald, Nieuwpoort én Torhout

Ook deze zomer zal ‘Vlaanderen Zingt’ weer door het Vlaamse land toeren om op 34 locaties het publiek aan het zingen te krijgen. Na de eerste editie 26 jaar geleden in Antwerpen blijven de pleinen overal volstromen, in totaal zo’n 150.000 mensen. En ‘Vlaanderen Zingt’ komt tot 31 augustus ook nog vaak naar West-Vlaanderen.
The post ‘Vlaanderen Zingt’ massaal

Lees meer »

“Ik slááp hier zelf in mijn mobilhome”: Chris Van Tongelen (De Romeo’s) baat camping uit op Rock Werchter

Meer dan 35.000 kampeerders arriveren vandaag op camping The Hive op Rock Werchter en Chris Van Tongelen (56), één van de Romeo’s is er de baas. De populaire zanger doet dat bewust onder de radar. “Ik ben hier niet de BV”, vertelt hij. “Maar gewoon ‘de Chris’ die ziet dat er geen incidenten gebeuren en er overal voldoende wc-papier is.”

Lees meer »

Hoogdagen voor Belgische atletiek en toch rommelt het bij de coaches: “Dat dit op straat ligt, is lachwekkend”

Een recordaantal van 33 individuele atleten en vier aflossingsteams mogen inchecken voor de Spelen van Parijs: het lijkt de Belgische atletiek wel voor de wind te gaan. En toch is niet alles peis en vree. Dat Atletiek Vlaanderen aan het praten zou zijn met een buitenlandse coördinator voor de aflossingsteams zorgt voor onrust bij de estafettetrainers. “Er is geen draagvlak.”

Lees meer »