Fernand Vanderplancke ontwerpt nieuwe trofee voor winnaars Classic Brugge – De Panne

Voor de 31ste keer bedacht kunstenaar Fernand Vanderplancke een nieuw ontwerp voor de trofeeën die worden uitgereikt op de jaarlijkse wielerklassieker Classic Brugge – De Panne in maart.

Op woensdag 20 en donderdag 21 maart is het zover. De ‘crème de la crème’ van de koerswereld zal weer en wind trotseren in de Classic Brugge – De Panne om als eerste over de eindmeet te rijden in De Panne. Op woensdag is het de beurt aan de dames, op donderdag aan de heren. Naar jaarlijkse traditie kwam kunstenaar Fernand Vanderplancke persoonlijk de twee nieuwe trofeeën overhandigen voor de winnaars van zowel de mannen- als vrouwenwedstrijd.

Zoals altijd worden de winnaars van deze wielerklassieker beloond met een abstract beeldhouwwerk dat een renner of renster voorstelt. Het is een combinatie van koper, brons en tin. Hoewel er voor de 31ste keer werd aangeklopt bij Fernand Vanderplancke om nieuwe trofeeën te maken, slaagt de kunstenaar er toch in om elk jaar een nieuwe creatie te ontwerpen die zich onderscheidt van de vorige. Vanderplancke koos deze keer voor een ontwerp dat groter en strakker is. De typische sprint op het einde van de wedstrijd zit ook symbolisch verwerkt in de trofee die energie en spanning uitstraalt. En het resultaat mag er zijn.

“Het schetsen, beeldhouwen, lassen en gieten van de twee kunstwerken heeft een zestal maanden in beslag genomen”, vertelt Fernand. “Er zit spanning en liefde in de koers. Dat menselijke zit ook verwerkt in de trofeeën. Ook zie je er snelheid in, wat verwijst naar de sprint die je altijd in De Panne mag verwachten.”

“Opnieuw prachtige kunstwerken als trofee voor de winnaars voor de Classic van de hand van Fernand Vanderplancke, die beslist bovenop het dressoir van de winnaars zullen terechtkomen”, zegt burgemeester Bram Degrieck. “Ik kijk ernaar uit ze te kunnen overhandigen aan de winnaars van onze mooie koers.”

“Kunst en sport kunnen samengaan. Dit wordt opnieuw bewezen door het prachtige bronzen kunstwerk van Fernand Vanderplancke”, voegt Schepen van Sport Stéphane Buyens toe. “Dit is zoals steeds een extra motivatie om een laatste ‘greintje’ power uit de renner zijn lijf te jagen om de oppergaai te veroveren. En dus ook deze unieke trofee. Dat de beste hem moge winnen.”

The post Fernand Vanderplancke ontwerpt nieuwe trofee voor winnaars Classic Brugge – De Panne is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Waterpret in zwemzone Coupure in Brugge

Op de openingsdag zaterdag namen meteen al tientallen een verfrissende duik in het water van de in de zomer jaarlijkse terugkerende zwemzone in de Coupure. Door het mooie weer op zaterdag heeft de zwemzone, die nog toegankelijk is tot en met 1 september, de start dus niet gemist.
The post Waterpret in zwemzone Coupure in Brugge appeared first on

Lees meer »

Eerste editie van Waffle Ride in Beernem

Gravelliefhebbers zakken op zaterdag 6 juli af naar Beernem voor de eerste editie van de Waffle Ride. Naar analogie van een aantal Amerikaanse gravelritten, organiseert Cycling Team Toeristiek aan O. C. De Kleine Beer een gelijkaardig evenement.
The post Eerste editie van Waffle Ride in Beernem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Verkoop speedpedelecs remt fors af

De verkoop van speedpedelecs, snelle elektrische fietsen, krijgt forse klappen. De oorzaak is onder meer het aanhoudende slechte weer. Al doet de tweedehandsmarkt voor speedpedelecs het wél goed.

Lees meer »

Maxime (31) lanceert eigen vastgoedkantoor Henry Walthers in Brugge: “Een persoonlijke aanpak en begeleiding op maat”

Met de opstart van Henry Walthers is Brugge nog een vastgoedkantoor rijker. “Ik heb heel wat ervaring opgedaan bij Immo François de voorbije jaren, maar de tijd was gekomen om mijn eigen weg in te slaan”, zegt oprichter Maxime Traen (31). “En dat betekent heel veel persoonlijke service”, verzekert hij.
The post Maxime (31) lanceert eigen vastgoedkantoor Henry Walthers

Lees meer »

KEI in Oostduinkerke biedt nu ook sportrevalidatie aan

In een tijd waarin sport en gezondheid meer dan ooit centraal staan, biedt het KEI (Koningin Elisabeth Instituut) in Oostduinkerke naast de reguliere ambulante revalidatie nu ook specifieke sportrevalidatie aan.
The post KEI in Oostduinkerke biedt nu ook sportrevalidatie aan appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nu EK doorgaat zonder Duivels: dit zijn kwartfinales, met Nederland tegen Turkije en twee topaffiches

Het EK voetbal gaat door zonder de Rode Duivels. Niet België, maar Frankrijk stoot door naar de kwartfinales. Zij ontmoeten Portugal, dat strafschoppen nodig had om Slovenië uit te schakelen. Verder is het uitkijken naar Spanje-Duitsland. In de andere tabelhelft stoten na Zwitserland en Engeland nu ook Nederland en het verrassende Turkije door. Ontdek de (mogelijke) confrontaties!

Lees meer »

Stinkend rijke Tom en Bill Kaulitz kampen na Tokio Hotel met trauma’s: “Soms denk ik dat ik als baby uit een UFO viel”

Ze zijn terug van – in principe – nooit weggeweest, maar hier in Vlaanderen zijn ze lange tijd van de radar verdwenen. Bill en Tom Kaulitz (34), bekend van de emo-rockband Tokio Hotel, pakken uit met een eigen docu op Netflix. In ‘Kaulitz & Kaultiz’ zijn ze heel wat eerlijker dan destijds in de tienerblaadjes: “Ja, Bill valt op mannen,

Lees meer »