Heel wat rookschade na brand in leegstaande woning in Kuurne

Dinsdagavond, iets na 20.30 uur, brak brand uit in een leegstaande woning aan de Veldmaarschalk-Montgomerystraat in Kuurne.

Het vuur ontstond in de keuken, gelegen in het achterste gedeelte van de woning. Vermoedelijk was kortsluiting in een elektrisch apparaat in de keuken de oorzaak. Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen al door de aanwezige koepel in de keuken, wat resulteerde in aanzienlijke schade aan dit deel van de woning. De rest van de woning kon echter gevrijwaard worden, maar liep wel aanzienlijke rookschade op.

Gelukkig vielen er geen gewonden, aangezien de bejaarde bewoonster van de woning enkele maanden geleden haar huis verliet en inruilde voor een woonzorgcentrum.

The post Heel wat rookschade na brand in leegstaande woning in Kuurne is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Exitpoll voorspelt politieke aardverschuiving in Verenigd Koninkrijk: Labour haalt monsterscore, Tories lijden zware nederlaag

Volgens de exitpolls wint de Britse oppositiepartij Labour de Britse parlementsverkiezingen met overwicht. De partij van Keir Starmer zou maar liefst 410 van de 650 zetels in het parlement kunnen claimen. De Tories van premier Rishi Sunak volgen op ruime afstand en zakken weg tot 131 zitjes. De Liberal Democrats gaan van 11 naar 61 zetels. Reform UK, de nieuwe

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. Nieuwe balans: al 37.834 doden in Gazastrook – VN-Veiligheidsraad eist dat Houthi’s aanvallen op schepen stoppen

Bij een aanval voor de Israëlische ambassade in de Servische hoofdstad Belgrado is zaterdag een politieagent gewond geraakt en de aanvaller doodgeschoten. Volgens de minister van Binnenlandse Zaken Ivica Da?i? viel een aanvaller een beveiligingsagent bij de ambassade aan met een kruisboog. De agent raakte daarbij gewond. Andere agenten openden daarop het vuur op de aanvaller, die het niet overleefde.

Lees meer »

Duizenden demonstreren in Frankrijk tegen extreemrechts

Duizenden mensen zijn zondag in Parijs en andere Franse steden de straat op gegaan om te demonstreren tegen de opkomst van extreemrechts, na de uitslag van de eerste ronde van de Franse parlementsverkiezingen. Die werden gewonnen door het radicaal-rechtse Rassemblement national (RN) van Marine Le Pen.

Lees meer »

Patrick Keersebilck neemt afscheid van Cactusfestival: “Trots dat ik Brugge op de muzikale kaart kon zetten”

Van 12 tot en met 14 juli vindt in het heraangelegde Minnewaterpark in Brugge het jaarlijks Cactusfestival plaats. Deze 41ste editie is ook het afscheid van Bruggeling Patrick Keersebilck, die in oktober als directeur van Cactus Muziekcentrum met pensioen gaat.
The post Patrick Keersebilck neemt afscheid van Cactusfestival: “Trots dat ik Brugge op de muzikale kaart kon zetten” appeared

Lees meer »

Gebakkelei over jaarrekening en investeringen op gemeenteraad van Koksijde

Net voor de start van de zomervakantie lichtte burgemeester Marc Vanden Bussche op de gemeenteraad de jaarrekening 2023 toe, wat leidde tot stevig gebakkelei met N-VA-oppositieraadslid Sander Loones, die op zijn beurt weerwerk kreeg van raadslid Elwin Van Herck (Koksijde Vooruit).
The post Gebakkelei over jaarrekening en investeringen op gemeenteraad van Koksijde appeared first on KW.be.

Lees meer »

Marc Coucke versterkt greep op toeristisch imperium in Durbuy 

Alychlo, het investeringsbedrijf van ondernemer Marc Coucke, heeft de holding boven avonturenpark Adventure Valley en hotel Le Sanglier des Ardennes in Durbuy bijna volledig in handen. Dat maakt het bedrijf zelf bekend. Coucke investeerde de voorbije jaren samen met Bart Maerten en chef Wout Bru al meer dan 100 miljoen euro in het Luxemburgse dorp Durbuy. Via Alychlo koopt Coucke

Lees meer »

KIJK. De film van de rit: Cavendish schrijft geschiedenis en Pedersen valt in laatste rechte lijn

Mark Cavendish heeft geschiedenis geschreven met zijn 35e etappeze in de Tour. De ‘Manx Missile’ verwees Jasper Philipsen en Alexander Kristoff naar de dichtste ereplaatsen. Mads Pedersen, misschien wel de grootste concurrent van Philipsen voor de groene trui, kwam nog stevig ten val in de laatste rechte lijn. Hij vloog vol tegen de dranghekken en zag een mooi ereplaats door

Lees meer »

Voorstel commissie aan Vlaams Parlement: verkiezingen zijn geldig, geen hertelling nodig

De commissie voor de geloofsbrieven van het Vlaams Parlement zal de plenaire vergadering voorstellen om de kiesverrichtingen in de kieskring geldig te verklaren. Er zou volgens de commissie “onvoldoende zijn aangetoond dat de hertelling van de papieren stembiljetten in de kieskring Brussel een correctere vaststelling van het kiesresultaat zou opleveren”, zo blijkt uit de conclusies die Belga heeft kunnen inkijken.

Lees meer »

Sportweekend bij zomerbar Barra Dentra

Barra Dentra, de kindvriendelijke zomerbar op het einde van de Graaf Karel de Goedelaan (waar de extra kermislocatie werd ingericht voor de Paasfoor), vertoont de sportzomer op groot scherm. Met dit weekend kwartfinales EK en Tour de France.
The post Sportweekend bij zomerbar Barra Dentra appeared first on KW.be.

Lees meer »