Jongeman (20) overleden nadat hij zwaargewond raakte bij ongeval met hoogtewerker

De man van twintig die twee weken geleden zwaar gewond geraakte bij een arbeidsongeval op de bedrijfssite van keukenbouwer Kaster op het Krommebeekpark in Roeselare is dinsdagochtend overleden.

Op dinsdag 20 februari gebeurde er een erg zwaar arbeidsongeval op de nieuwe bedrijfssite van keukenbouwer Kaster op het Krommebeekpark in Beveren bij Roeselare. Een jongeman van 20 jaar uit Lichtervelde was er volop aan het werk toen het plots helemaal verkeerd liep. De jongeman stond op een hoogtewerker en wou die hoogstwaarschijnlijk wat verrijden. Met zijn trui bleef hij echter haperen aan de joystick waarmee het gevaarte bestuurd wordt. De jongeman werd naar boven getrokken en geraakte zo met zijn hoofd geklemd tussen een muur en de hoogtewerker.

Kunstmatige coma

Andere aanwezige arbeiders merkten de toestand van het slachtoffer op en sloegen onmiddellijk alarm. Het was voor hen al snel duidelijk dat de jongeman er erg aan toe was. Met man en macht lukte het hen om het slachtoffer te bevrijden. De werknemers startten, in afwachting van de aankomst van de hulpdiensten, de reanimatie op. De man werd in erg kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis in Roeselare. Daar werd S.K. in een kunstmatige coma gehouden en vocht hij dagenlang voor zijn leven. Dinsdagochtend is de jongeman aan zijn verwondingen overleden.

De arbeiders die zich over de jongeman ontfermden na het ongeval, werden op dinsdag 20 februari onmiddellijk opgevangen. Ze kregen psychologische bijstand. Diezelfde dag kwam ook het arbeidsauditoraat nog langs op de bedrijfssite om de exacte omstandigheden van het ongeval te onderzoeken.

The post Jongeman (20) overleden nadat hij zwaargewond raakte bij ongeval met hoogtewerker is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Verkeersdrukte ebt weg: hoogtepunt van 220 kilometer file in Vlaanderen

Vlaamse automobilisten moesten deze namiddag heel wat geduld uitoefenen. De vakantie-uittocht en verschillende ongevallen en incidenten veroorzaakten heel wat verkeershinder op onze snelwegen. Rond 16 uur stond er maar liefst 220 kilometer file op de hoofdwegen, meldt het Vlaams Verkeerscentrum. Intussen lijken de files zich stilaan op te lossen.

Lees meer »

Duitse politie zwijgt over doodsoorzaak teruggevonden Arian (6): “Het kan zijn dat we nooit zullen weten hoe en wanneer hij stierf”

Een week nadat het levenloze lichaam van de vermiste 6-jarige Arian teruggevonden werd in het noorden van Duitsland, is er nog altijd geen duidelijkheid over wat de Duitse jongen precies is overkomen. De politie verklaarde dat hij niet door een misdrijf om het leven kwam, maar zwijgt over wat er dan wél met hem gebeurde. “Om zijn familie te beschermen”,

Lees meer »

63ste Cartoonfestival van start in Knokke-Heist

Van 6 juli tot 1 september kun je in Knokke-Heist opnieuw terecht voor het Cartoonfestival. Thema van deze 63ste editie is ‘Choose life’, over de essentiële vraag hoe we ons leven vormgeven. Nieuwe hoofdlocatie van het gratis evenement is zaal Ravelingen, vlakbij het station van Heist.
The post 63ste Cartoonfestival van start in Knokke-Heist appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nederlandse Westerscheldetunnel tolvrij voor auto’s vanaf 2025

Het parlement van de Nederlandse provincie Zeeland heeft unaniem ingestemd met het tolvrij maken van de Westerscheldetunnel voor automobilisten en motorrijders. Vanaf 1 januari 2025 hoeven zij geen geld meer te betalen om door de 6,6 kilometer lange tunnel tussen Zuid-Beveland en Zeeuws-Vlaanderen te rijden.

Lees meer »

Meer dan 200 kandidaten trekken zich terug na Franse verkiezingen om absolute meerderheid radicaal-rechts te verhinderen

Ruim 200 kandidaten bij de Franse parlementsverkiezingen trekken zich terug. Het gaat vooral om politici van het linkse blok Front Populaire en het Ensemble van president Macron. Ze hopen zo het radicaal-rechtse Rassemblement Nationale van Marine Le Pen en Jordan Bardella te blokkeren. Daarmee moet het grote schrikbeeld voorkomen worden: een absolute meerderheid voor radicaal-rechts in het parlement en een

Lees meer »

Frituur ’t Oud Station in Staden krijgt nieuwe stek naast station: “Gebouw heeft zijn beste tijd gehad”

In Staden verlaat frituur ’t Oud Station op termijn zijn huidige stek in de De Carninstraat. Ze verhuist naar een stuk grond naast het voormalige stationsgebouw in dezelfde straat. De gemeenteraad keurde daartoe de ontwerpakte voor recht van opstal voor het perceel grond naast het stationsgebouw goed.
The post Frituur ’t Oud Station in Staden krijgt nieuwe stek naast

Lees meer »

Xi en Poetin pleiten op top in Kazachstan voor “multipolaire wereldorde” als alternatief voor Amerikaanse dominantie

De Russische president Vladimir Poetin en zijn Chinese ambtgenoot Xi Jinping hebben donderdag gepleit voor een “multipolaire” wereldorde, weg van het Amerikaanse unilateralisme. Poetin en Xi kwamen bijeen in Astana, hoofdstad van Kazachstan, waar een top plaatsvond van de Shanghai-samenwerkingsorganisatie (SSO), een organisatie die verschillende landen verenigt die op gespannen voet staan met het Westen.

Lees meer »