Nieuwe website zorgt voor primeur in Zwevegem: “Dit brengt werkgevers en jobzoekers bij elkaar”

Het invullen van vacatures is een van de grootste uitdagingen voor bedrijven. Ook de Zwevegemse ondernemer Stephan Lesage (CEO Extra Shop) merkte dat op. Hij nam het initiatief voor de website ‘ikwerkinzwevegem.be’ en zorgt daarmee voor een primeur. De website brengt inwoners van Zwevegem die op zoek zijn naar een job en Zwevegemse bedrijven met openstaande vacatures samen op één plek.

“Ik zit in de raad van bestuur bij Zwevegem Sport. Daar merkten we met enkele collega-ondernemers dat het een opgave is om vacatures snel en efficiënt ingevuld te krijgen. Tegelijkertijd schuilt er veel potentieel in Zwevegem en omstreken. Zo is ikwerkinzwevegem.be ontstaan. We creëerden een uniek platform waar bedrijven en lokaal talent elkaar vinden”, zegt Lesage.

“Dicht bij huis werken kent heel wat voordelen. Om te beginnen is er de tijdsbesparing die zorgt voor veel minder stress, maar ook een beter evenwicht tussen werk en privé. Dat zorgt ervoor dat medewerkers productiever zijn. Bovendien is het beter voor het milieu doordat er vaker gekozen wordt om het woon-werkverkeer te voet of met de fiets af te leggen”, legt arbeidscoach Gerd Bellemans uit.

Gewoon doorklikken

Op de website kunnen bedrijven hun openstaande vacatures makkelijk registreren. “Als jobzoekende kom je meteen op een overzicht van alle vacatures terecht. Daar kan je een vacature aanklikken voor meer details of specifiek op zoek gaan via de zoekbalk. Als je wil solliciteren, kan je eenvoudig doorklikken naar de website van het bedrijf. Zo kan je de sollicitatieprocedure verder volgen”, verduidelijkt Tom Desmet, die mee aan de wieg staat.

“We willen de kracht van lokaal werken benadrukken. Medewerkers wonen dichtbij, kennen de omgeving, en voelen zich meer verbonden met hun werk. Terwijl bedrijven toegang krijgen tot een poule van gemotiveerde mensen uit hun eigen buurt. Verschillende Zwevegemse werkgevers zijn al op de kar gesprongen, en er is nog ruimte voor uitbreiding. Hieruit kunnen enkel positieve zaken voortvloeien,” besluit Stephan Lesage.

The post Nieuwe website zorgt voor primeur in Zwevegem: “Dit brengt werkgevers en jobzoekers bij elkaar” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Blijft Brugs bierfestival dan toch achter met kater? “We hopen volgend jaar nog te bestaan, maar een zekerheid is dat niet”

Dreigt na zestien edities het einde voor het Brugs bierfestival? De organisatie denkt alvast na over de toekomst na een tegenvallend weekend. Waar in het verleden tot 18.000 bezoekers een biertje kwamen proeven, stopte de teller afgelopen weekend op minder dan 10.000. “We hopen nog net break-even te draaien. Op vlak van sfeer was het top, maar het aantal toeschouwers

Lees meer »

Tweedaags event Beach jumping brengt spektakel voor ruiter en publiek: “Springcompetitie op het strand”

Op zaterdag 21 en zondag 22 september wordt Middelkerke het toneel van een spectaculair nieuw evenement: Beach Jumping Middelkerke. Dit gloednieuwe concept, georganiseerd door Anouch Danneels in samenwerking met de gemeente Middelkerke, belooft een unieke ervaring te worden voor zowel ruiters als toeschouwers.
The post Tweedaags event Beach jumping brengt spektakel voor ruiter en publiek: “Springcompetitie op het strand”

Lees meer »

Eerste samenkomst van oudercomité KSV Rumbeke meteen groot succes: “Al snel veel plannen en ideeën op tafel”

Eersteprovincialer KSV Rumbeke is volop bezig met de uitbouw van zijn vereniging. Een van de tekortkomingen was een oudercomité, zeg maar het luisterend oor tussen de vele ouders en het bestuur. Sinds kort is ook dit opgelost, en dit onder initiatief van Filip Van Vyve.
The post Eerste samenkomst van oudercomité KSV Rumbeke meteen groot succes: “Al snel veel

Lees meer »

“Mijn neus raakt verstopt aan rechtse kant van bed”: bizarre discussie zet domper op huwelijksnacht in ‘Blind getrouwd’

Het derde ‘Blind getrouwd’-koppel is een feit. De ogenschijnlijk ijzig kalme Jidse (27) lijkt een uitstekende match voor de goedlachse Jorina (32), die in aanloop naar het programma een behoorlijke gedaanteverwisseling doormaakte. Bij Karlien en een opvallend openhartige Thomas leek het allemaal wat minder vlot te gaan. Inclusief hun eerste huwelijksnacht. “Daar zal ik me dan maar overzetten.”

Lees meer »

Principiële straf gevorderd voor Michel Van den Brande na bedreiging ex-werknemer

Michel Van den Brande, de zaakvoerder van stellingbouwer Kontrimo die vorig jaar opgepakt werd na het uiten van doodsbedreigingen op Facebook, moet “een principiële bestraffing” krijgen, maar dat hoeft geen celstraf te zijn. Dat heeft het openbaar ministerie woensdag gevorderd voor de Gentse correctionele rechtbank. “Ik ben het slachtoffer en ik neem geen woord terug van wat ik gezegd heb”,

Lees meer »

Baby van vier maanden overleden in Avelgem: vader (29) opgepakt

Een 29-jarige vader uit Avelgem is gearresteerd op verdenking van het schudden van zijn vier maanden oude baby, die maandag is overleden. Het jongetje werd zondag opgenomen in AZ Groeninge, Kortrijk, met ernstige symptomen van het shaken baby-syndroom. Hij werd onmiddellijk overgebracht naar het UZ in Gent, waar de politie en het parket werden ingelicht.

Lees meer »

Tyfoon Bebinca eist twee doden in China

In het oosten van China heeft tyfoon Bebinca twee doden geëist. De slachtoffers werden geëlektrocuteerd nadat ze op een kruispunt in de stad Kunshan, ten westen van Shanghai, geraakt werden door een stroomkabel van een omgevallen elektriciteitsmast, meldde de Chinese staatstelevisie. Ze werden nog overgebracht naar een ziekenhuis maar bezweken daar aan hun verwondingen.

Lees meer »