Zal de dood van Navalny leiden tot revolutie? “Dat zou niet noodzakelijk goed nieuws zijn”

Drie dagen na zijn begrafenis staan nog steeds honderden Russen in de rij om hun laatste groet te brengen aan de Russische oppositieleider Aleksej Navalny. Het twee meter hoge houten orthodoxe kruis op de Borisov-begraafplaats in Moskou is bijna volledig bedolven onder rode, witte en gele rozen. Is dit het prille begin van een revolutie tegen Poetin, of is de gewone Rus toch nog gezagsgetrouw? Vijf vragen aan Rusland-expert Joris Van Bladel. 

Meer krantenkoppen in België

OverKop-huis geopend in Diksmuide: “Veilige plek waar jongeren luisterend oor vinden”

Op woensdag 4 september opende OverKop Diksmuide voor het eerst de deuren. Het OverKop-huis, dat in de voormalige jeugddienst zit in de Koning Albertstraat 24, wordt een veilige plek voor jongeren waar ze aan activiteiten kunnen deelnemen, een luisterend oor vinden en een beroep kunnen doen op professionele hulp als ze zich niet ok voelen.
The post OverKop-huis geopend

Lees meer »

“Straks worden delen van de wereld onbewoonbaar en wij zijn aan ‘t blèten over migratie”: Murielle Scherre is het wit konijn van Groen in Oostende

Met Murielle Scherre haalt Groen in Oostende een stevige scheut rock-’n-roll binnen. Een rebel in de modewereld. Een lijf vol tattoos. Een vrouw die weet wat ze wil. Die heilige huisjes omverblaast. Dat wil ze straks ook doen in de politiek. Of deze stap haar leven zal veranderen? “Neen, behalve dat ik nu met kleren aan op de foto’s sta.”

Lees meer »

Vandenbroucke wou miljoenen covidvaccins vernietigen, maar moet ze van rechter eerst tellen

Het zit minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) niet mee. Een rechter verbood hem eerder al om 200 miljoen euro aan vervallen covid-vaccins, geneesmiddelen en testmateriaal te vernietigen omdat het “cruciaal bewijsmateriaal” zou kunnen zijn in een dispuut met de firma Medista. Een andere rechter doet er nu een schep bovenop. Vandenbroucke wordt verplicht om élk pilletje en élke flacon

Lees meer »

“Zij is net als Beyoncé, een koningin”: tweelingzus van rolstoelatlete Léa Bayekula (29) hoopt mee op goud

‘Léa de Belgique’. Zo noemt Léa Bayekula (29) zichzelf op Instagram. “Omdat ik een koningin ben.” Zeker na vanavond mag ze dat luidop zeggen, als ze twee gouden Olympische medailles rond haar nek draagt – gisteren won ze al de 100 meter sprint in Parijs, straks misschien de 400 meter. Maar wie is de rolstoelatlete die advies kreeg van Marieke

Lees meer »

Chaos bij VRT wordt alleen maar groter: hoe moet het nu verder? “Het krediet van de CEO is stilaan opgebruikt”

De kloof tussen het personeel en de top bij de VRT lijkt alleen maar groter te worden. Na het onverwachte ontslag van netmanager Lotte Vermeir – die bij velen op de werkvloer geliefd was – volgde het ganse weekend een welles-nietesspelletje tussen werknemers en directie. Tot zelfs open brieven uit drie hoeken, want ook tegenstanders van Vermeir roerden zich. Hoe

Lees meer »

Action painting in Galerie Blomme

De tentoonstellingen in Galerie Blomme gaan in september van start met de komst van stadsgenoot Eddy Vandenberghe. “Ik ga niet alleen mijn jongste werken tonen, maar ook ter plaatse zelf schilderen in de ware betekenis van action painting dus.”
The post Action painting in Galerie Blomme appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bar Paravang sluit zwemseizoen af met Club Tropical

Naast de hondenplons in het openluchtzwembad op zondag 8 september zorgt ook Bar Paravang voor extra beleving met Club Tropical. “Vanaf 16 uur starten we met warme latin vibes in de vorm van live muziek en zelfgemaakt margarita’s.” Bar Paravang blijft na het zwem- en zomerseizoen open als eetcafé. Een unicum.
The post Bar Paravang sluit zwemseizoen af met

Lees meer »

Ingrid (59) getuigt moedig nadat ze door ex-man werd neergeschoten in Sint-Amands met een jachtgeweer: “Ik fluisterde nog: ‘ik ga dood’”

De hele rechtszaal in Mechelen kreeg ze muisstil. Ingrid, een 59-jarige mama van drie kinderen, heeft de dood in de ogen gekeken toen ze in oktober 2023 in Sint-Amands door haar ex-man werd neergeschoten met een jachtgeweer. “Het beeld hoe hij boven mij gebukt stond met dat geweer, vergeet ik nooit”, getuigde ze pakkend tijdens de zitting. Iwan R. (59)

Lees meer »

“Jongeren gebruiken niet vaak genoeg condooms omdat ze te duur zijn”: is condoom van huismerk even veilig als dat van A-merk?

Condooms moeten gratis of goedkoper worden voor jongeren. Dat vindt Sensoa, het Vlaams expertisecentrum voor seksuele gezondheid, na een enquête over condoomgebruik. Daaruit blijkt dat veel jongeren condooms te duur vinden en er daarom soms geen gebruiken. Het consumentenprogramma ‘WinWin’ op Radio2 wil weten of een (goedkopere) condoom van een huismerk even veilig is als een exemplaar van een duurder

Lees meer »