Bakkerij Littoral speelt in op de hype rond Silt met een speciaal broodje: “Kans is groot dat het een blijver wordt in ons assortiment”

De Middelkerkse patisserie-bakkerij Littoral heeft sinds vorige week een Silt-brood in zijn rekken liggen.

De naam verwijst naar de prestigieuze nieuwbouw met casino, restaurant en evenementenhal aan het Epernayplein dat op 22 maart zijn deuren opent. “Het was onze zoon Renzo (20) die met dit leuke idee op de proppen kwam”, zegt bakkersvrouw Angelique Vandenauwele (40). “We hebben de voorbije maanden gemerkt dat Silt onze inwoners echt wel bezighoudt. Veel klanten vertellen me dat ze dagelijks een kijkje gaan nemen naar de werf omdat ze benieuwd zijn naar de stand van zaken. De meningen zijn natuurlijk verdeeld, maar dat is met alle nieuwe zaken zo. Hoe dan ook vind ik persoonlijk dat Silt een meerwaarde zal zijn voor onze gemeente. We verwachten dat het openingsweekend heel veel volk op de been zal brengen, want er staat een spectaculair programma gepland”, zegt Angelique, die samen met haar man Danny (49) en hun twee zonen actief is in deze familiezaak.

Snuifje grof zeezout

De bakkersfamilie wil deze gelegenheid dan ook niet zomaar laten voorbijgaan en bedacht het Silt-brood. “De basis van dit brood is lichtbruin met lijnzaad, gierst en zonnebloempitjes. Om een link te maken naar de zilte smaak van de Noordzee hebben we er zelfs een snuifje grof zeezout in verwerkt. Ik vind ‘Silt’ sowieso een mooie naam voor een broodsoort en dat we dat nu kunnen combineren, is echt wel een meevaller”, aldus Angelique.

Het is niet de eerste keer dat Littoral een nieuw granenbrood lanceert. “Onze zoon Renzo (20) die de broodbakker is, kwam met dit leuke idee op de proppen. De grove lijnzaad hebben we eraan toegevoegd omdat de nieuwbouw ook vrij robuust is. We moesten niet met een fijn en breekbaar broodje afkomen. Ook de ronde vorm is een knipoog naar de constructie van Silt. Het brood weegt 800 gram en kost 3,50 euro. De klanten reageren alvast heel positief. De kans is groot dat het een blijver wordt in ons assortiment”, besluit de bakkersvrouw. (FVDB)

The post Bakkerij Littoral speelt in op de hype rond Silt met een speciaal broodje: “Kans is groot dat het een blijver wordt in ons assortiment” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Nieuwe lijst met twee namen: Alain Stratsaert komt op met SVD in Ieper

In Ieper zal je op 13 oktober niet alleen kunnen stemmen voor Vooruit, Team Ieper, Vlaams Belang en Groen. Met Samen Voor Democratie (SVD) komt er wellicht nog een vijfde partij op het stembiljet te staan. Lijsttrekker is de 58-jarige Alain Stratsaert uit Voormezele. “Onze partij groeide uit het verzet tegen de coronamaatregelen”, vertelt hij.
The post Nieuwe lijst

Lees meer »

KFC Poperinge (3A) op zoek naar zes op zes in Keiem

KFC Poperinge A begon het seizoen met een driepunter in eigen huis tegen promovendus Sassport Boezinge B. Dylan Verstraete maakte zijn competitiedebuut bij zijn nieuwe club. De leerkracht stapte in het tussenseizoen over van KSK Vlamertinge.
The post KFC Poperinge (3A) op zoek naar zes op zes in Keiem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Treinverkeer tussen Brugge en Aalter blijft verstoord nadat bovenleiding in Beernem beschadigd raakt

Het treinverkeer tussen Brugge en Aalter is maandagochtend nog verstoord. Dat meldt spoornetbeheerder Infrabel. Tussen Brugge en Gent-Sint-Pieters kunnen de treinen terug normaal rijden, maar in de omgekeerde richting wordt het treinverkeer afgeleid via andere spoorlijnen. Tussen Aalter en Brugge kunnen reizigers gebruikmaken van de reguliere busdienst van De Lijn.
The post Treinverkeer tussen Brugge en Aalter blijft verstoord

Lees meer »

Wereldberoemd beeldje van kunstenaar uit Roeselare wordt gevierd met versie in 24-karaats goud

Gardeco Objects, internationale uitgever van kunst- en designobjecten, viert dit jaar de verjaardag van The Visitor met een gouden jubileumeditie. Het iconische beeldje, ontworpen door Roeselarenaar Guido Deleu, wordt onthuld in een jasje van 24-karaats goud en vormt een eerbetoon aan Belgisch design, Braziliaans vakmanschap en Venetiaanse goudambacht. “Dit heeft me echt voldoening. Het is een mooie erkenning”, zegt kunstenaar

Lees meer »