LIVEBLOG TIRRENO-ADRIATICO. Op naar koninklijk duel tussen Merlier en Philipsen?

De eerste rit in lijn in Tirreno-Adriatico is een overwegend vlakke van Camaiore naar Follonica. Een massasprint lijkt in de maak, krijgen we meteen een duel tussen de Belgische topsprinters Tim Merlier en Jasper Philipsen? Volg het op de voet in onze liveblog! 

Meer krantenkoppen in België

Julian Assange maakt eerste publieke optreden sinds vrijlating: “Ik ben vrij omdat ik schuldig heb gepleit aan journalistiek”

WikiLeaks-oprichter Julian Assange heeft dinsdag de Raad van Europa toegesproken. Het gaat om zijn eerste publieke optreden sinds zijn vrijlating. Assange reisde vanuit Australië naar Straatsburg om voor de mensenrechtencommissie van de parlementaire vergadering van de Raad van Europa te spreken, dat in een eerder rapport Assange had beschreven als “een politieke gevangene”.

Lees meer »

Rus en Amerikaan gearriveerd aan ISS

De Amerikaanse astronaut Nick Hague en de Russische kosmonaut Aleksandr Gorboenov zijn zondag zoals gepland aangekomen aan het internationaal ruimtestation ISS. Dat blijkt uit beelden van de NASA.

Lees meer »

Hezbollah-leider “voorlopig” begraven op onbekende locatie – Nederlands vliegtuig dat Belgen ophaalt, is geland in Beiroet

Hassan Nasrallah, de leider van Hezbollah die vorige week vrijdag door een Israëlische aanval gedood werd, is op een onbekende locatie begraven. Dat meldt een anonieme bron dichtbij Hezbollah vrijdag. Nasrallah werd “voorlopig” begraven in afwachting van omstandigheden die een volksbegrafenis zullen toelaten. Momenteel is dat volgens de bron niet mogelijk vanwege dreigementen van Israël om de begrafenis en iedereen

Lees meer »

Een bloemetje voor Katrien die 7 op 7 voor oma Yolanda zorgt

“Mijn tante Katrien Deknock verdient een boeket”, mailt Lieve Simoens naar KW, “omdat zij haar hulpbehoevende mama Yolanda Decoster van 99 jaar in huis nam en de zorg 24 op 24, zeven dagen op zeven met heel veel warmte en liefde doet.”
The post Een bloemetje voor Katrien die 7 op 7 voor oma Yolanda zorgt appeared first on

Lees meer »

KIJK. Reddingswerkers halen tweejarig jongetje vanonder puin in Nepal, dodentol na overstromingen loopt op tot 200

In Nepal zijn nu al minstens 200 mensen omgekomen door de overstromingen en aardverschuivingen veroorzaakt door zware regenval, vooral in de hoofdstad Kathmandu. Dat zegt het Nepalese ministerie van Binnenlandse Zaken maandag. Volgens de laatste cijfers zouden er ook 127 gewonden zijn gevallen en zijn nog 26 mensen vermist, zei de woordvoerder van het ministerie, Rishi Ram Tiwari.

Lees meer »

KIJK. Oorlogsjournalist Robin Ramaekers vertelt voor het eerst zijn volledige verhaal na gruwelijke nacht in Libanon: “We zitten op een veilige plek nu”

Oorlogsjournalist Robin Ramaekers vertelt telefonisch in VTM NIEUWS wat er precies gebeurde in de bewuste nacht van woensdag op donderdag. “Toen we aankwamen op de plaats waar de raketten waren ingeslagen, riep iemand dat we Israëlische spionnen waren. En toen ging het heel snel.” Hierboven kunt u het volledige gesprek met Robin Ramaekers beluisteren.

Lees meer »

Ruzie om mogelijke bushalte, procedure sleept al 4 jaar aan: “Ze wisten toch dat ik een loods ging bouwen?”

Boomkweker Karel Bontinck (44) uit Schellebelle, bij Wichelen, is niet te spreken over de geplande bushalte die straks voor zijn loods en woning zal opduiken. De gemeente en het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) willen een veilige plek voor kinderen om op de bus te stappen langs de Dendermondsesteenweg, maar volgens de man gaat het om een “politieke afrekening”.

Lees meer »

Havenarbeiders aan Amerikaanse oostkust gaan toch staken: groot probleem voor levering van levensmiddelen, auto’s en containers

Werknemers in havens langs de Amerikaanse oostkust en in de Golf van Mexico gaan vanaf dinsdag staken in een conflict over hoger loon. Dat heeft de vakbond voor havenarbeiders International Longshoremen’s Association aangekondigd. Via de havens van onder meer Boston, New York en Texas wordt ongeveer de helft van de zeevracht van de Verenigde Staten verwerkt.

Lees meer »