Didier Vandecasteele (59) legt eed af als korpschef bij zone Grensleie: “Geknipte persoon om Tony op te volgen”

Didier Vandecasteele (59) beoefent al een dikke zes maanden de functie van korpschef bij de politiezone Grensleie (voor Menen, Ledegem en Wevelgem). Maar maandag mocht hij dit officieel maken tijdens zijn eedaflegging in het politiecommissariaat van Menen.

Didier werd op 1 december 2022 gevraagd om korpschef Tony Halsberghe te vervangen. “Toen ze mij vroegen of ik deze functie wou overnemen, heb ik geen seconde getwijfeld. We krijgen de criminaliteit intussen onder controle en tijdens mijn nieuwe ambt gaan we zeker verder op dit elan verder”, zegt Didier.

Lof van burgemeester

De officiële eedaflegging vond maandag plaats in het politiecommissariaat van Politiezone Grensleie Menen, samen met de burgemeester uit Ledegem Bart Dochy en Jan Seynhaeve van Wevelgem. Eddy Lust, burgemeester van Menen, was uiteraard ook van de partij en had alleen maar lof voor onze korpschef. “Didier is een goede aanwinst. Hij is volgens mij de geknipte persoon om Tony op te volgen. Het is een man met heel veel kwaliteiten en ik heb alle vertrouwen in hem. Proficiat Didier en nog veel succes”, aldus Eddy Lust.

Dank aan collega’s

Didier Vandecasteele zal deze functie alvast voor vijf jaar vervullen. “Na vijf jaar zou ik misschien naar mijn pensioen kunnen uitkijken. Maar misschien doe ik er nog wel vijf bij hoor, wie weet”, lacht Didier. De eedaflegging werd gevolgd door een ontbijtmoment met het politiecollege, sympathisanten en andere aanwezigen. “Ik wil nog duidelijk maken dat ik zonder mijn fantastisch team slechts een vervangpersoon zou zijn. Het is net de sterkte van heel deze groep binnen onze Politiezone dat we mooi en knap werk kunnen verzetten. Zonder mijn waardevolle collega’s zou hier niets mogelijk kunnen zijn. Waarvoor dank”, besluit Didier.

The post Didier Vandecasteele (59) legt eed af als korpschef bij zone Grensleie: “Geknipte persoon om Tony op te volgen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Stad Izegem introduceert hondenpoepbuizen

De stad Izegem plaatst deze week op vier locaties hondenpoepbuizen. De buizen zijn speciaal ontworpen om hondenpoepzakjes in te zamelen.
The post Stad Izegem introduceert hondenpoepbuizen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Juf Rita met pensioen na 45 jaar Sint-Lodewijksschool in Konterdam: “Het is een roeping, dan hou je dit makkelijk vol”

Volgende maand wordt juf Rita Bourgeois 65 jaar, tijd om met pensioen te gaan na een carrière van 45 jaar als leerkracht in de Sint-Lodewijksschool. Al die jaren stond ze met plezier voor de klas, waar de kinderen haar oogappels waren.
The post Juf Rita met pensioen na 45 jaar Sint-Lodewijksschool in Konterdam: “Het is een roeping, dan hou

Lees meer »

Actrice Nora Dari is bevallen van haar eerste kindje

Nora Dari, bekend van haar rol in de jongerenserie ‘wtFock’ en haar deelname aan het VTM-programma ‘De verraders’, is bevallen van haar eerste kindje. Dat heeft de actrice zelf laten weten op haar Instagramaccount. “Welcome Meya”, klinkt het bij een filmpje op sociale media.

Lees meer »

Nathalie (53) maakt levensgrote poppen van haar vier kinderen en rijdt ermee rond: “Naar hun stamcafé, of naar de kliniek waar ze geboren zijn”

Voor haar afstudeerproject in de beeldhouwklas van de academie in Eeklo maakte Nathalie De Weweire (53) levensgrote poppen van haar vier inmiddels volwassen kinderen. De koppen ervan zijn in harde gips gemaakt, de lichamen maakte Nathalie uit hun eigen oude donsdekens. “De bedoeling is dat ik er een tijdje mee rondrijd en mijn auto, met de poppen op de achterbank,

Lees meer »

Nieuwbouw Portus is nieuw paradepaardje van vzw Havenzate

Achttien oude huisjes van vzw Havenzate waar achttien personen op redelijk zelfstandige basis konden wonen, gingen onder de sloophamer en maakten plaats voor nieuwbouw Portus. Havenzate is een autonoom ondersteuningscentrum met verschillende woonvormen en individuele en groepsbegeleiding voor een 80-tal volwassenen met een beperking.
The post Nieuwbouw Portus is nieuw paradepaardje van vzw Havenzate appeared first on KW.be.

Lees meer »

Duitse AfD stapt uit ID-fractie

21:34 De Duitse extreemrechtse partij Alternative für Deutschland (AfD) stapt uit de fractie Identiteit en Democratie (ID) in het Europese Parlement. Dat heeft de partij beslist tijdens een congres in Essen…

Lees meer »

Vondels vzw opent nieuw huis in Ieperse Witte Huizenwijk

In de Siegenlaan 3 in Ieper opende de vzw Vondels een nieuw huis voor meerderjarige mensen met een beperking of een vermoeden van beperking op vlak van wonen, werken en vrije tijd. Het gebouw valt op door zijn kleinschaligheid en het maakt deel uit van de Witte Huizenwijk. Vooral dat laatste is een belangrijke troef voor de bewoners.
The

Lees meer »