De Droomfabriek bezorgt landbouwkoppel Hendrik en Regine uit Keiem droomvakantie: “Een zalig avontuur”

Op zaterdag 2 maart werd de droom van de familie David uit Keiem waargemaakt in De Droomfabriek op VRT1. De familie David baat in Keiem ‘t Kakelend Kippenmuseum uit, een kijk-, zorg- en kinderboerderij met dierenpark en cafetaria.

Het was de droom van Hendrik David (55) en Regina Laverge (56) om samen met het hele gezin eens op vakantie te gaan. “Het is zeker al 15 jaar geleden dat we nog eens ergens naartoe gingen”, vertelt zoon Corneel (26) die meewerkt in het bedrijf. “Ik weet dat mijn ouders graag eens een safari zouden doen, de liefde voor dieren zit hier wel echt in de genen.”

Barbecue

De familie probeert toch minstens één keer in het jaar samen iets te doen, meestal is dat dan een barbecue. “Het was tijdens een familiebarbecue dat de filmploeg van De Droomfabriek ineens kwam binnenvallen, wij wisten echt van niks”, vertelt vader Hendrik. “De hele crew, samen met Bart Peeters, viel hier zomaar binnen. Wel een toffe ervaring met hartelijke mensen!” Zoon Corneel had namelijk de droom van zijn ouders doorgestuurd naar De Droomfabriek.

Op zaterdag 2 maart werden Hendrik, Regina en Corneel verwacht bij de VRT voor de uitzending op tv. “Een zalig avontuur”, vertelt moeder Regina. “De ontvangst bij de VRT was heel gastvrij en vrij familiair met een hartelijke verwelkoming door de regisseur en zijn team. Net alsof we vorige week nog waren samen gekomen, hoewel het ondertussen al van in oktober geleden was dat de opnames plaatsvonden. In de studio waren we toch wel wat gespannen, maar alles verliep heel vlot.”

“Bart Peeters en Maaike Cafmeyer namen het werk op de boerderij over”

Tijdens de uitzending konden we zien dat Hendrik en Regina de keuze gekregen hadden tussen een safari in Afrika voor hen beiden of een verblijf voor het hele gezin in Safaripark Beekse Bergen. “Regina en ik hebben geen ogenblik getwijfeld”, lacht Hendrik. “Afrika is wel mooi, denk ik, maar een vakantie met het gezin in de Beekse Bergen: dat is nog veel mooier.”

Bart en Maaike

Dus vertrok het gezin op 7 oktober 2023 naar De Beekse Bergen. “We werden uitgewuifd door Bart Peeters en vertrokken met een filmploeg. Het was daar oprecht zalig. Tijdens ons verblijf daar hebben Bart Peeters en Maaike Cafmeyer, samen met een ploeg van ons, op zaterdag het werk op de boerderij komen doen.”

Het verblijf van het gezin in De Beekse Bergen was in een huisje tussen de giraffen en zebra’s. “Zo zalig, die dieren van dichtbij te kunnen zien. We verbleven er van de vrijdagmiddag tot de maandagnamiddag. We werden er getrakteerd op restaurantbezoeken, en genoten van de gezellige sfeer samen met ons gezin. We kregen prachtige taferelen van het thuisfront te zien waar Maaike en Bart ons werk overnamen, terwijl wij van leuke gezinsmomenten genoten. Dit is zeker iets wat we nooit meer zullen vergeten! We zijn heel dankbaar voor de realisatie van deze mooie droom die tot in de puntjes werd uitgewerkt.”

Op het einde van het programma volgde nog een verrassing. De safari in Afrika, die niet gekozen was door de familie David, mochten zij overhandigen aan de winnaar – iemand uit Roeselare – van het telefoonspel. “Dat maakte het helemaal af: iemand anders kunnen laten genieten van de safari in Afrika!”

The post De Droomfabriek bezorgt landbouwkoppel Hendrik en Regine uit Keiem droomvakantie: “Een zalig avontuur” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Bestuurder trekt spoor van vernieling: voertuig crasht met hoge snelheid tegen gevel, lantaarnpaal en verschillende voertuigen

Een bestuurder heeft zondagmorgen vroeg met zijn wagen een spoor van vernieling getrokken op de Westdijk in Kapelle-op-den-Bos. Hij ramde eerst een lantaarnpaal en de gevel van een woning, waarna hij frontaal op een geparkeerde wagen botste. Meerdere voertuigen raakten beschadigd, en de brandweer moest de bestuurder bevrijden uit zijn zwaar gehavende Volvo.

Lees meer »

Parkeerplaatsen op vraag van De Levensboom geschrapt voor aanleg zebrapad

Op vraag van school De Levensboom is er in de Moorselestraat een aantal parkeerplaatsen geschrapt om er een zebrapad te kunnen aanleggen. Dat er hierover geen overleg is geweest met de omwonenden kan volgens Hendrik Vanhaverbeke (N-VA) niet. Hij kaartte het aan tijdens de gemeenteraad.
The post Parkeerplaatsen op vraag van De Levensboom geschrapt voor aanleg zebrapad appeared first

Lees meer »

Struikgewas vat vuur in nieuw stadspark in Brugge

Vrijdagnamiddag even over 17 uur merkten passanten rook en vuur op langs het jaagpad in het nieuwe Katelijnepark in Brugge. Het park dat langs het jaagpad aan het kanaal Brugge-Gent loopt, is nog maar recent geopend.
The post Struikgewas vat vuur in nieuw stadspark in Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bruggeling houdt protestactie tegen pausbezoek: “Kerk neemt problematiek van seksueel misbruik nog niet ernstig genoeg”

Vlak voor de Sint-Salvatorskathedraal houdt Bruggeling Bart Deschacht (46) dit weekend een protestactie tegen het bezoek van de paus aan ons land. De man zegt zelf slachtoffer te zijn geweest van voormalige bisschop Roger Vangheluwe. “De paus is voor mij niet welkom want de Kerk neemt de problematiek van seksueel misbruik in de Kerk nog steeds niet ernstig genoeg”, klinkt

Lees meer »

KIJK. Joe Jonas schrapt verwijzing naar Diddy uit bekend nummer: ook in Sportpaleis aangepaste versie

Joe Jonas (35) van de Jonas Brothers distantieert zich van Sean ‘Diddy’ Combs, nadat de Amerikaanse rapper is gearresteerd op verdenking van sekshandel en afpersing. De songtekst van de megahit ‘Cake By The Ocean’ is daarom aangepast. Wat eerst klonk als ‘I’ll be Diddy, you’ll be Naomi’, wordt nu gezongen als ‘I’ll be Watts, you’ll be Naomi’. Ook in het

Lees meer »

Twee doden bij bosbrand in Griekenland

Bij een bosbrand in de buurt van Korinthe, 140 km ten westen van de Griekse hoofdstad Athene, zijn twee mannen om het leven gekomen. Dat maakten de Griekse autoriteiten maandag bekend. De brand woedt nog steeds, en is nog niet onder controle.

Lees meer »

Bijna 165.000 werknemers leven in armoede in België

Bijna 165.000 werknemers in België bevinden zich momenteel in een precaire situatie. Dat meldt de Programmatorische Federale Overheidsdienst (POD) Maatschappelijke Integratie donderdag bij de voorstelling van een nieuw themaboek over het verband tussen werk en armoede.

Lees meer »

Respectvol politiek debat met vier lijsttrekkers: “We stellen ons niet boven de wet”

Zaterdagavond 28 september hield de jeugdraad in het lokaal van ’t Scharnier een politiek debat met de lijsttrekkers Marc Gilliaert, Anthony Dumarey, Gino Dumon en Peter Velle. Alles werd in goede banen geleid door Frederiek Ampe. Een van de prangende vragen, op voorhand door inwoners ingediend, ging over het rapport van Audit Vlaanderen naar aanleiding van vermeende belangenvermenging van de

Lees meer »