Gratis tandscreening voor kwetsbare gezinnen in Wervik

Voor kinderen uit kwetsbare gezinnen was er onlangs in lokaal dienstencentrum De Spie in Geluwe een gratis tandscreening. Woensdag is buurthuis De Kier in de Gosserieslaan aan de beurt. Het OCMW koppelt dit aan de maandelijkse maaltijden voor grootouders en kleinkinderen.

“Sinds enkele jaren organiseren we die maaltijden”, zegt schepen Lien Deblaere (Vooruit). “Ze hebben diverse doelen waarbij we onder andere gezonde voeding aanbieden aan betaalbare prijzen. Na de maaltijd worden aansluitend activiteiten aangeboden en zo bieden we grootouders de kans op een gezellig moment met de kleinkinderen en stimuleren we ontmoetingen tussen inwoners. De maaltijden zijn steeds gezond en toegankelijk voor iedereen. Ook sensibiliserende activiteiten kennen hierbij succes.”

Verbeterde mondzorg

“OCMW Wervik werd vier jaar geleden pionier in de samenwerking met ‘Ieders Mond Gezond’. We blijven ook nu verdere stappen zetten naar een verbeterde mondzorg. De cijfers spreken boekdelen: in Wervik vermijdt 25 procent van de inwoners een bezoek aan de tandarts. Een enquête onder tandartsen in de regio benadrukt de noodzaak van preventieve mondzorg, waarbij ook het tekort aan tandartsen een feit bleek. Hier willen we dankzij de gratis tandscreenings een antwoord op bieden.”

“Dankzij de screenings hopen we ook mensen bewust te kunnen maken van het belang van goede tandzorg. Dit onder meer om ernstige tandproblemen in de toekomst te vermijden. Er komt een gepensioneerde tandarts ter plaatse om gratis een groep kinderen te screenen na de maaltijd. Nieuw in vergelijking met vier jaar geleden is dat LOGO Leieland vanaf nu het project leidt.”

Behandelkaarten

Nieuw zijn ook de behandelkaarten. “Vanuit de kwetsbare doelgroep werd aangegeven dat ze behoefte hebben aan een overzicht na een tandartsbezoek: welke consultaties staan me te wachten, wat zal de tandarts precies doen…”, zegt Lien. “Om aan deze vraag te voldoen, introduceert LOGO binnenkort een behandelkaart in de regio Zuid-West-Vlaanderen. Deze kaart bundelt informatie op een toegankelijke manier, waardoor patiënten op de hoogte zijn van toekomstige consultaties en behandelingen.”

The post Gratis tandscreening voor kwetsbare gezinnen in Wervik is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Barbara Sarafian ondergaat carrièreswitch en wordt kotbazin: “Terwijl ik ooit gaan lopen ben van de mijne”

Barbara Sarafian (56) ondergaat in het nieuwe VTM-programma ‘Kotmadam Sarafian’ een heuse carrièreswitch. Ze leeft gedurende 10 maanden met zeven studenten mee op kot, waar de grootste levenslessen ontstaan en waar ze zich samen door een rollercoaster van liefdesverdriet, examenstress, groeipijnen en feestgedruis loodsen. Een reality-show van jewelste. Reporter Jarne hoort haar uit in deze nieuwe HLN Showbits.

Lees meer »

Federaal parket onderzoekt mogelijke corruptie bij CFE in verband met bouw hotel Tsjaad, niemand in verdenking gesteld

In het kader van het onderzoek van het federaal parket naar vermoedens van corruptie bij het bouwbedrijf CFE heeft de onderzoeksrechter, in de huidige stand van het dossier, beslist om alle vier personen die gisteren werden meegenomen voor verhoor na huiszoekingen, vrij te laten zonder inverdenkingstelling. Dat maakte het federaal parket donderdag bekend in een persbericht. In het belang van

Lees meer »

LIVE TOUR OF BRITAIN. Evenepoel wil ploegmakker Magnier aan nieuwe zege helpen, drie renners in vroege vlucht

De teller voor Soudal-Quick.Step staat intussen op twee. Paul Magnier sprintte al twee keer naar de zege in de Tour of Britain dankzij uitstekend werk van Remco Evenepoel. Helpt de dubbele olympisch kampioen zijn ploegmaat naar een derde zege in een nieuwe vlakke etappe rond Northampton? Mis niets van de actie via onderstaande liveblog en kijk hier als HLN-abonnee naar

Lees meer »

“Lang heeft niemand geweten dat Erik nog een broer had”: wie is Patrick Van Looy, die opdook in ‘Komen eten’?

Opvallend moment in ‘Komen eten’ maandagavond. Toen het tijd was voor het hoofdgerecht, schakelde Erik Van Looy (62) de hulp in van zijn jongere broer Patrick. Omdat Erik niet kan koken, moest die stiekem de worst en puree bereiden voor de gasten. Maar wie is Patrick eigenlijk? Ooit winnaar van een schoonheidswedstrijd, en in tegenstelling tot Erik niet per se

Lees meer »

Permanente winterknip voer voor discussie op gemeenteraad in Tielt: “Je dreigt middenstanders tegen elkaar op te zetten”

Nagenoeg de voltallige oppositie was donderdagavond verrast dat de knip zo plots permanent ingevoerd werd. Eerder schreven we al dat enkele horecazaken alvast van plan zijn om tijdens die ‘winterknip’ afgesloten terrasconstructies te plaatsen. Volgens de oppositie is niet duidelijk wanneer en waarom er precies beslist werd om de knip permanent in te voeren.
The post Permanente winterknip voer

Lees meer »

Tom (40) kan ogen niet geloven wanneer school grienden zijn roeiboot omsingelen en urenlang achtervolgen: “Erg cool, maar ook heel eng”

Tom Waddington (40) begon op 5 juli aan een epische roeitocht van Canada naar het Verenigd Koninkrijk, een reis van meer dan 3.000 kilometer. Op dag twee begon de Brit zich een beetje down te voelen door het slechte weer, maar plots kreeg hij een opkikkertje toen hij vergezeld werd door een school grienden. Tientallen exemplaren omsingelden zijn boot en

Lees meer »

Yoshi Rondelez geeft na zes jaar de fakkel als hoofdredder door

Met de vlaggengroet, waarmee strandredders traditioneel het zomerseizoen uitwuiven, werd er ook afscheid genomen van hoofdredder Yoshi Rondelez. Rondelez stond 15 jaar op het strand, waarvan de laatste zes als hoofdredder. “Ik heb van mijn passie en hobby voor een stukje mijn beroep kunnen maken, maar ik ben onderweg wel mijn hobby deels verloren. En op het moment dat je

Lees meer »

Ook met zijn eigen keu gaat Brecel meteen onderuit: ex-wereldkampioen uitgeschakeld door Chinees Pang Junxu op Snooker Masters in Saudi-Arabië

Luca Brecel (WS-6) heeft zich dinsdag in Riyadh niet voor de achtste finales van het Saudi Arabia Snooker Masters kunnen plaatsen. In de eerste ronde moest de 29-jarige Limburger met 5-2 het onderspit delven voor de Chinees Pang Junxu (WS-28). En dat met z’n eigen keu, nadat die in allerijl nog werd overgevlogen vanuit Rome waar die oorspronkelijk was achtergebleven.

Lees meer »

Expert waarschuwt voor groeiende macht grote technologiebedrijven: “Moeten aan minder regels voldoen dan een kopje koffie”

Grote technologiebedrijven regeren steeds meer de wereld. Dat zegt Marietje Schaake, directeur van het Cyber Policy Center van de Stanford University. Ze vindt het dan ook logisch dat die bedrijven steeds meer in het vizier van het gerecht komen. Denk maar aan X van Elon Musk dat in Brazilië verboden werd of Telegram-topman Pavel Doerov die in Frankrijk vervolgd wordt.

Lees meer »

Wagen belandt tegen glazen inkom van rijwoning in Wervik

In de Geluwesesteenweg in Wervik gebeurde maandagavond even 19.30 uur een spectaculair verkeersongeval. De bestuurder van een blauwe Citroën Berlingo belandde in een lange bocht even voorbij het kruispunt van de Hovenierstraat tegen de rijwoning van schrijnwerker Gregory Depoutre.
The post Wagen belandt tegen glazen inkom van rijwoning in Wervik appeared first on KW.be.

Lees meer »